Nejste přihlášen/a.
prosím mohu ve formanu škoda rok výroby 1994 používat palivo ethanol?
Chtělo by to i novou palivovou soustavu (hadice,potrubí,filtr paliva). Jinak staré napuchřelé hadice, které tam jsou 18 let ethanol spolehlive rozežere. Výborně taky absorbuje vlhkost, takže s poloprázdnou nádrží bude né moc kvalitní palivová směs, pokud se budou venku prudce měnit teploty (vedra,kroupy,deště,vedra,...příklad).
Bude hůře startovat, proto je výhodný startér s Felicií, který točí rychleji motorem.
Vůbec je to ale blbost. Ušetření bude nulové (spíš se ti po jedné směsi posere, jak to rozpustí ten bordílek). Lepší je LPG.
Udělej GO palivové soustavy, pokud chceš experimentovat s 1:1 směsí.
Odpověď jedoduchá,vstřikovací škodovky na to jezdí celkem pěkně,já jsem jezdil ve fel 1,3 i na čistý a jelo to normálně...ale nejezdil jsem na to moc dlouho(než jsem přestavěl na LPG)takže jaké by byly následky pozžívání za několik let netuším...na co se to vysloveně nehodí jsou karburátory-ty se nedokáží přeadaptovat na odlišné palivo a pokud to vůbec jede,tak hodně špatně...pokud se to chce používat i na karbec,musí se přetryskovat a nastavit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.