Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat, zda ve velkém TP mohou být uvedeni dva vlastníci automobilu. Kvůli zónám placeného stání, jelikož na provozovatele je v praze nemožné získat parkovací kartu. Volal jsem i na magistrát a tam mi říkali, že mám smůlu. Pro upřesnění, jeden vlastní bydlí na praze 3 a druhý na praze 7 a chceme obě karty, kvůli návštěvám rodičů a příbuzných.
Děkuji za odpovědi.
záleží na prístupu úradu ale uvedomte si ze registr vozidel neslouží primarne k rešeni občanskoprávních ani obchodneprávním vztahu,v zákone 56 je uvedeno že se do registru zapisuje VLASTNÍK. A to je v pripade že je odlišny od provozovatele.Registr vozidel je evidencí vozidel a jejich provozovatelů, není to katastr kterým doložíte vlastnictví. Slovo VLASTNÍK to znamená 1 vlastník.Opakuji že registr neřeší vlastnictví a proto je jedno co a jak řeší občasnký a obchodní zákoník. zapisování dalších a dalších hloupostí do registru PROTO NEMÁ ŽÁDNÝ SMySL.
Ale já to potřebuji kvůli té parkovací kartě, o vlastnictví mi nejde. Jde mi o to získat parkovací kartu na obě části. Bohužel parkovací kartu může získat pouze vlastník, nikoli provozovatel. Já vím, je to hloupost, ale magistrát, potažmo obce si to tak vymysleli.
ale vlastnictví není zalozeno žádným zápisem v registru vozidel ani v TP,máte smôlu protže tam se zapisjue jen VLASTNÍK,ne v.lastníci, kdyby bvylo po mám zapisoval by se tam jen provozovatel,ale stát jde na ruku soukormým firmám a lidem co vymýšlí jak si následnľ ztížit a zkomplikovat evidenční úkony
pochybuji o tom že mesto nemá evidenci parkovacích karet a že vydá na jedno auto desítky karet prokaždou mšstskou část...mimochodem,MESTO to jste vy, koho si tam zvolíte toho máte a ten pak rozhoduje, ve prospech občanu nebo ve prospech nekoho
závErem - doložte vlaSTNICTVí jinak NEž ZáPISEM V tp,JAK,TOPJE UVEDENO V oz. A obchz.
tomy, asi zde řehtá úřednický šiml.
Vlastnictví vozidle se nedokládá zápisem v techničáku, páč tam to může být i jinak, ale doložením kupní smlouvy dle občaského zákoníku.
často udávám příklad, teď Vám prodám svoje auto, splníme vše podle občanského zákoníku.
a dotat pro Vás.
1) kdo je teď vlastníkem vozidla? odpověď, přeci vy!
2) kdo je teď zapsán v registru a v techničáku? odpověď, přeji já!
Pochopil?
K získání nároku na parkovací kartu je nutno splnit tyto podmínky (v souladu s platnými právními předpisy):
1) žadatel - fyzická osoba musí :
a) mít místo trvalého pobytu v Zóně placeného státní v Praze 7 (dále jen ZPS), nebo
b) být vlastníkem nemovitosti v ZPS (pozn.: základní cena)
2) žadatel musí mít právní vztah k vozidlu, pro které je karta vystavována, vyplývající z § 23, písm. c) zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů, to znamená :
3) žadatel musí zaplatit cenu sjednanou za stání silničního motorového vozidla
Takto je to napsáno v podmínkách. Ale na prokázání vlastnictví by měla stačit kupní smlouva, nikoli TP, ne?
tomy,
Ale na prokázání vlastnictví by měla stačit kupní smlouva, nikoli TP, ne?
ale to Vám tvrdím, je to tak...
Dle obchodního a občanského zákoníka myslím, že ano. Jenže úřední šiml je, no jak to říci.., neuvěřitelný, že
Cesky uredni siml se vzdy ridi svym predpisem ktery ma a z neho neuhne ani o pid.
Ale z toho co jste vlozil nikde neplyne, ze mate predkladat TP, ale prave ze mate predkladat doklad o vlastnictvi. Kterym je prave smlouva. O TP tam nikde nevidim napsane jedine slovo.
Tedy by uredni siml mel chtit videt smlouvu a nic jineho.
A pokud podle smlouvy existuji dva vlastnici, siml by mel toto akceptovat prave na zaklade jeho vlastniho predpisu.
2) doklad o právním vztahu k vozidlu (originál) :
bohužel to uvedeno, je akorát jsem to nepřekopíroval.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.