Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fabia nebo Dacia

Od: thomas07* odpovědí: 23 změna:

Našel jsem zajímavou nabídku v autobazaru Škoda Fabia II 1.6 16V Ambiente r.v. 2009, 118 000 Km, 115 000 Kč. STK do 2015. Přitahuje mne na tom silný motor. Proto předpokládám, že to asi bude víc žrát, proto ta cena.? Nebo obyčejnou, novou, Dacii Sandero za 160 000 se slabším motorem. Dík za rady.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoummy*
hodnocení

0x

Česká škodovka nebo dacia :D, já bych nebral ani jedno :D ... česká rakev nebo rumunské auto :D

martinhajek*
Fabia má jednu z nejtužších karosérií ve své třídě, pět hvězdiček jí uniklo jen o fous, ty ťunťo. Tak jakápak rakev.
doplněno 17.07.13 21:39: Ano, už první generaci se přezdívalo "malý tank".

Proto je tak těžká?

iv9lavox

A v jaké rakvi jezdíš ty?

martin1965*

Některé rady mě dokáží i nasrat (a to se snažím brát to z nadhledem), ale tato k ním nepochybně patří.

k2
hodnocení

0x

77kW na 1,2tuny vazici Fabii je silny motor? 115tis za 4 roky stare auto tohoto sektoru (male vozy) je podle Vas dobra cena? Co by za ten mladoboleslavsky zazrak proboha meli chtit?

hodnocení

0x

pro me dost male auta , ale pokud to chces jen pro sebe tak proc ne , fabka je celkem v klidu za ten peniz , jen ma najeto tak , aby prisly investice /rozvody , brzdy , tlumice/ (ano pokud se o to staral , tak to uz muze byt vymene) , spotreba kolem 8cky po meste , mimo 6,5-7 kdyz jedes jak mas a mas lehci nohu. Jinak Dacia je dacia... jinak za 130 sezenes pekne kary a i lepsi nez fabka :)

doplněno 17.07.13 23:21:

jj souhlasim , chces li skodu , tak koukni na kary z nemecka , sezenes tam i octu nebo jestli chces tu fabcu o dost levnejsi , o dost lepsi stav

hodnocení

0x

Silný motor je tak aspoň 150-200 kW když už. No a čtyři roky starou fobii, najeto třikrát kolem koule za sto patnáct? Heh. Dacia no comment. Kup za ty prachy nějaké auto z doby, kdy se dělala ještě auta. Mondeo a tak. Tyhle dacie, kie ceedníky a podobný hovadiny nemaj vejšku.

hodnocení

0x

Pokud má ta Fabia na tachometru 118 tisíc, je to na 100% stočené - jednodušší stáčecí počítače mají hodnotu těsně pod 120 tisíc jako jednu z pevně nastavených, proto je tolik aut v bazarech právě s najetými 120 tisíci na tachometru i když reálně mají trojnásobek. Rozhodně nebrat starý vrak za tolik peněz, na běžné údržbě do toho vrazíte dalších plno tisíc a pořád máte ojetinu. Kupte buď Sandero, nebo nějakou skladovku - třeba Pandu minulé generace, ta se dá včetně klimy, el. oken, centrálu sehnat nová kolem 170 tisíc. Nejlepší je mrknout na Tipcars - setřídit nová auta podle ceny a vybírat. Potom třeba ještě něco ukecat u prodejce. Výhoda funglovky je v tom, že je tam vše nové, bez vůlí, neopotřebované, takže automaticky s nižší spotřebou a menším rizikem nenadálé poruchy - k tomu máte záruku. Taky Daciu Vám nikdo neukradne, zatímco Škodovky se kradou dost.

Celkově se vyplatí vzít ojetina leda tak na "dojezd", To znamená cokoliv s STK na 2 roky za cenu kolem 10-20 tisíc a za 2 roky pryč s tím. A nejraději od majitele, bazar má na každém autě minimálně 10-15 tisíc marži.

k2

To je uzasny, jak nekdo bez fotky a podrobneho popisu pres internet dokaze urcit, ze auto je na 100%stocene. Pri selskym poctu mi to vychazi u fabie na 25tis. km/rok, coz si myslim, ze je na maly vuz benzinove motorizace celkem realny najezd.

Blabol o ojetinach na dojezd necham radeji bez komentare.

nu*
hodnocení

0x

fabii z nľmecka po 1. majiteli bazarum se vyhnout...zajímavá nabídka? Snad jen pro majitele bazaru

edge*
hodnocení

0x

Pokud máš možnost si u někoho nechat prověřit VIN kód a dalo by se podle toho odhadnout jeslti jsou kilometry pravé tak proč ne. Ale je pravda, že 1,6 16V dost žere no. Pro běžnýho řidiče je 1,6 na fábii svižnej motor, neposlouchal bych názory někoho kdo by bral minimálně dvoulitr... Já si koupil 1,4 16V a i to se dá skousnout. Rozhodně lepší než starý osmiventily nebo tříválce, kterých je všude plno...

Za 115 000 se stále prodávají jedničkový fábie a to i s motorama co hovno pojedou, rozhodně je to cena podezřelá, takový fábky se prodávají od 140 000 výš. Rozhodoval jsem se mezi tou 1,4 nebo 1,6 elegance v plné palbě za 165 000 s béžovým interiérem, 84 000 najeto. To auto tam v nabídce doteď je, těžko říct z jakého důvodu, jednání s prodejcem bylo dost nejasné s plno překrutkami... Samozřejmě dovoz Německo. Nakonec jsem rád za to co jsem sehnal, je to auto kterých na silnici moc nepotkáte.

Dacii bych určitě nebral. Za těch 160 000 se dá s trochou štěstí sehnat super Fábka, tak jako jsem já štěstí měl ;)

doplněno 18.07.13 00:45:

Nebylo zmíněno, jeslti krátká nebo Combi verze ale tahle byla jedna z těch co jsem měl v hledáčku.

auto.bazos.cz/...

Výbavu sport mám taky a ty sedačky jsou super :)

petr123*
hodnocení

0x

Osobně bych bral z téhle volby tu Dacii. Je to jednoduché a spolehlivé auto. A pokud se něco pokazí, tak od toho máš záruku a asistenční službu.

.

Jinak ale souhlasím s ostatními že 1.6 není "silný motor". Nicméně je ale plně dostatečný na auto takovéhle velikosti.

thomas07*
hodnocení

Mistři, všechno co je víc než Favorit je u mne silné auto. Nic lepšího jsem neměl a z tohoto důvodu ani neumím předjíždět.

Předjíždět se dá i s fakem. Jen vědět, jak na to.

0000567

Věř že jsou daleko slabší auta než favorit...třeba octávka s motorem 1,4 je takový louda,že felda 1,3 to sprášila kdy ji jen napadlo(díky váze)...co mě hodně sklamalo byl i citroen HDi-myslel jsem dvoulitr v naftě a turbodiesel jak to pojede-určitě to jelo líp než favorit,ale ta reakce na plyn byla teda hodně mdlá...naopak jsem jezdil s překopanou felicií 1,3...předělaná na 1,4,upravený motor-jezdilo to jak urvaný ze řetězu,díky té malé váze...

Hodně dobře jezdily staré turbodiesely,třeba 1,9 TDi v octávce...jak to ještě nebylo udušené ekonormami tak to kolem 2 tis otáček dávalo takovou ránu,že to skoro žádný dnešní diesel neudělá ani omylem...

Jinak k tazateli otázky...fabia je bezpečnější,na údržbu je to asi tak stejně,jede to podobně...myslím že je to v celku jedno...ale můj názor je radši novou fábii,než vylítanou plečku o několik tříd výše,která se každou chvíli porouchá a nacpeš do toho peněz do nedohledna

petr123*

V čem je stará Fabia bezpečnější než nová Dacia?

gocars*
hodnocení

0x

To sou zase rady a doporučení tady *smich* u benzínové Fábie je malá šance, že se narazí na stočený kus. Navíc jak tady bylo zmíněno, na benzínovou Fábii je nájezd 25tis/rok úplně v pohodě, a možná i trochu nad průměr.

Rozhodování mezi novým a ojetým tady bude věčně, je to každého věc, čemu dá přednost, samozřejmě obrovská výhoda funglovky je v její novotě, člověk je první co ju má, všechno je nové, vím co s ní kdo dělal atd... Na druhou stranu někde se nespokojí s novou Dacii, která má jen rádio a volant, za stejné peníze se dají sehnat moc pěkná ojetá auta, o 2 třídy víš ;) která jsou úplně jinde než ta Dacia...

thomas07*
hodnocení

Dost mne udivilo toto auto:Opel Corsa 1.2 16V (63kW/85k). Konkurence s podobnými motory udává menší výkony. Kde by to vzali, těch 63 kW?

erikch*
Je to jednoduché,když japoncici dokázali už před víc jak dvaceti lety postavit. atmosféru motor(čili bez jakéhokolippřeplňování) o objemu 1.6 se 160 kroniky (CRX 1.6 VTEC) proč by Opel nemohl mit po dvaceti letech motor o ctyrista kubíků menší a s polovičním výkonem...
edge*
Protože to není žádný tříválcový Htp od Škody nýbrž čtyřválec. Pozná se podle přídomku 16V, což je 4*4 ventily. Myslím že stejně výkonný 1.2 motory mají žgrindaje.
Já mám 1.4 16V 63kW, což by ti určitě taky stačilo při přechodu z fáčka. Ale zvykat si na silnější motory jde velmi lehko ;)

daniell*
hodnocení

0x

Dacii raději dacii , škodovka to je postrach *modla*

edge*

Myslím, že v dnešní době je úplně jedno co si kdo koupí všechno to jde do kopru! Ale pořát lepší koupit slušně vybavenou Fábku z bazaru než novou Dacii na úrovni výbavy Favorita...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]