Nejste přihlášen/a.
Ahoj
chtěl bych si koupit helmu na motorku ale přes internet
jakým způsobem se dá změřit valikost kterou bych měl pořidit?
vím že je snažší zajit do prodejny a vyzkoušet ale radějí bych to zkusil takto
děkují
Bez zkouseni ani ranu.
To si chce nasadit, utahnout, zkusit zahybat hlavou na vsechny strany, zda drzi, jak moc omezuje v pohybu, zkouknout, jaky je z prilby vyhled, jak dobre se napr. ovlada hledi v rukavicich, nechat ji na hlave co nejdelsi dobu, jestli nekde po chvili nezacne tlacit, jestli nekde neco neřeže, jak je pohodlny remen, jak je vyresene dychani a vetrani helmy, uplne idealni by bylo se s ni moci i projet.
A hlavne na helme nesetrit, zkouknout celkovou kvalitu, vsechny mechanismy, vnitrni polstrovani, jeho kvalitu, tvar, polohu svu, pokud lze vyjmout a vyprat, zda lze zase dobre vlozit zpet aby sedelo jak ma atd.
Jednou sem musel v jedne pujcene helme, ktera mi sice velikostne sedla, ale po chvili mi zacala neprijemne tlacit na usi ujet asi 400km. Projevilo se to po par minutach a po stovce jsem se uz nemohl ani poradne soustredit. Silene neprijemny pocit. Dojel sem to bez helmy.
Něco o helmách a velikostech najdeš tady na té stránce. Když ji koupíš v e-shopu a nebude ti sedět, určitě ji pak můžeš bez problémů vyměnit. Ačkoliv by asi bylo lepší si alespoň nějakou v kamenným obchodě vyzkoušet, abys měl představu o své velikosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.