Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem majitel první rok škody felicie, motorizace 1.6 MPI, rok výroby 1998 s novou maskou. v srpnu mě čeká STK a emise se kterou nemám žádné zkušenosti, můžete mi poradit na co si dávat pozor a kolik to bude přibližně stát? Můj táta má škodu Octavii 1.9 TDI a běžně tam klidně nechá 8 tisíc i víc... a to by pro mě jako pro studenta bylo nemyslitelné..
Dále bych měl ještě jednu otázku ohledně výměny oleje a všech provozních kapalin. Je lepší servis nebo nějaký soukromý automechanik? a kolik by to mělo přibližně stát? Předem děkuji za odpoevědi.
Výměna oleje ti vyjde i s filtrem na 500 + práce, chladicí kapalina taky za pár stovek. za technickou dáš kompletně cca 800-1000 Kč.
doplněno 15.07.13 19:29: nevím kde tvůj otec nechává tolik peněz, ale určitě ne na STK to možná v servisu.
Nemusí s tím každý souhlasit ale já jdu na technickou bez jakékoliv kontroly. Kdyby mi náhodou našli vadu tak teprve do servisu vadu odstranit. Připadá mi že kontrola v servise před technickou se hodně prodraží . Ještě mne nevrátili z STK mám 8 roku staré auto. Olej a provozní kapaliny vyměnit až po STK. plus bych si nechal odstranit vady které na STK by našli.Dávají měsíc na dojetí a cena za dodatečnou prohlídku je minimální.S mými zkušenostmi cena v servise je skoro totožná s cenou soukromníka.
Přesně tak, auto používám denně a průběžně jej udržuji. Na STK si prostě jen odskočím, jakmile přijde čas, stejně tak výměnu provozních kapalin a filtrů dělám tehdy, když přijde "jejich" čas. Jen málokdy se to kryje s STK.
doplněno 15.07.13 19:57:Ještě ceny u nás. STK 600,-, emise tuším 400,-.
Záleží na tom jak jsi zdatný,výměny provozních kapalin je banalní záležitost,ale chce to aspoň trochu o tom něco vědět .Jinak,jsou lidi co je každá technická stojí od 5000 do nevím kolika peněz,Mně stojí jen to co chce stanice za emise a samotnou technickou (loni to bylo tuším 1100kč).Žel letos to bude více-musím před technickou vyměnit čepy stabilizátoru a řízení a silenbloky pravého ramene.Budu měnit sám,ale musím koupit!
doplněno 15.07.13 20:06:Jen tak pro zajímavost.
Byl jsem svědkem toho (neviděli mne) jak technik s mechanikem-Zde máš klíče,venku je stodvacítka,dostali jsem 6000 kč na technickou,tak ji tam ven,pak,když bude potřeba odstraníme vady ,jinak je těch 5000,- našich!
Kapaliny v pohodě zvládnete vyměnit sám,v servisu je to o něco dražší ale taky to nikoho nezruinuje
Na STK prostě zajet,když tam něco najdou tak se to opraví-při přípravě na STK vám může vykutálený servis jakožto zřejmě neznalému napočítat plno závad,které auto vůbec nemá...
U 1,6 feldy bych si dal pozor na rozvody,choulostivý řemen se mění maximálně po 90tis km...a je tam jedna zákeřnost,časté potkání tohoto motoru nebylo zaviněno rozvody samotnými,ale pérkem které jistí spodní řemenici proti prokluzu-už jsem to viděl několikrát
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.