Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej Nepřihlášeného auta

Od: thomek* odpovědí: 10 změna:

Zdravím, v březnu jsem koupil vůz který jsem z důvodu odcestování doted na sebe nepřihlásil. Nyní uvažuji o prodeji a tak se ptám. je nutné auto na sebe před prodejem přepsat? Nebo stačí ho prodat tak jak je napsané na jiného člověka s podkladem kupní smlouvy. Děkuji za odpověď.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

1x

každý kdo hodlá vozidlo provozovat je povinen registrovat se k autu jako vlastník - provozovatel, prodej auta je nutná hlásit do 10dnů,evidentně jste oba porušili zákon

erikch*
Bohužel zde zaznělo spoustu polopravd...jednak povinné ručení ma pouze dvě zákonné podmínky a to je zletilost a svepravnost pojistnika.čili toho kdo tu smlouvu uzavírá...nikde není povinné vázáno vlastnictvím držením RP apod.takže původní majitel mohl klidně bez ohledu na registr zrušit druhy den...pojišťovny to zkousi dle moře u CKP ale kladou nějak.podmínky ukončení smlouvy...V y auto prodejte jak uzate za vhodné.původnímu majiteli sdelte nacionale samozřejmě aby o to věděl kupukici a on rovnou od hlásí na vámi sehnaneho kupce...to je nejschudnejsi a nejlevnější řešení pro všechny...

sarkaona*
hodnocení

0x

A originální technický průkaz je?

thomek*
hodnocení

Ano, mám jak velký TP tak malý TP, který je ovšem stále napsaný na předchozího majitele.

sarkaona*

Kdo platí povinné ručení?

thomek*
hodnocení

Očividně stále bývalý majitel, na internetu jsem vyhledal, že je pojištění stále aktivní do konce tohoto roku. Ovšem s vozem jsem jezdil pouze od března do května, poté stálo do ted.

sarkaona*

Když najdete kupujícího, tak ho klidně prodejte.
A buďte rád, že vás mezi březnem a květnem nestavěli policisti...nejspíš byste platil pokutu.

jen*

jestli je vozidlo stále napsané na bývalého majitele, pak on musí vozidlo odhlásit na nového majitele, pokud tedy vozidlo již není odhlášeno na vás. jestli jezdíte bez povinného ručení, tak jste pěkný b.b! Jinak údaje na netu jsou pouze informativní. divil bych se, že by bývalý majitel platil stále povinné ručení když auto prodal.

thomek*
hodnocení

Bývalý majitel mě minulý týden kontaktoval že nemůže odhlásit zelenou kartu protože jim to háže že je auto stále napsané na něj. Bohužel jsem byl mimo ČR. A nyní auto prodávám, tak nevím jestli ho mám ještě přihlásit na sebe a prodat ho aby se zas přihlásilo na jiného nebo to nechat tak, prodat ho a at si ho pak rovnou přihlásí nový majitel. Ostatně by mě zajímalo jestli v tom nebude vidět kupující problém když bude kupovat auto od majitele ale v tp bude mít jméno jiné.

edge*

Pokud máte sepsanou kupní smlouvu na sebe, chtělo by to aby jste auto přihlásil na sebe, aby měl původní majitel klid a mohl odhlásit povinné ručení, které jste si vy už dávno měl zařídit! Měl by jste myslet především na původního majitele, osobně by jste nebyl rád, kdyby jste musel platit povinný ručení na auto, které doma nemáte.

Takže zařídit si povinné ručení, přepsat na sebe a prodat. Pokud ale už nějakého kupce máte, může se přepsat rovnou na něj, ale nevím jak to bude s kupní smlouvou, nejspíš by jste potřeboval plnou moc od původního majitele. V opačném případě, kdyby se kupující hledal ještě pár měsíců je lepší napsat na sebe.

Za jízdu bez povinného ručení jsou vysoké sankce! V případě nehody si majitel platí vše sám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]