Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mwst. Ausweisbar - co to znamená?

Od: mastri3 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, mám zájem koupit auto v zahraničí v Rakousku, chci se zeptat co to znamená když je u ceny napsáno Mwst. Ausweisbar konkrétně co to pro mě znamená když si auto koupím co budu platit navíc nebo co se mi ztrhne. Předem děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Znamená to odpočitatelné DPH.

Znamena to tedy, ze jste-li platce DPH, muzete uplatnit vraceni dane po koupi tohoto vozu.

mastri3
hodnocení

TAkže když si tam koupím vůz za 15000 Euro a je u toho napsané Mwst. Ausweisbar tak se mi z této ceny odečte 19% DPH, ale pouze když vozidlo vyvezu do ČR. Mám pravdu?

Na vraceni dane ze zahranici mate narok vzdy, ale...

Pokud kupujete cokoli ze zahranici, mate vzdy moznost:

bud zaplaceni primo bez dane - pokud je zrejme, ze auto bude vyvezeno - protoze dan se plati v zemi spotreby a pak tedy v CR priznate a zaplatite dan.

Nebo, a to je castejsi, zaplatite i s dani, mate ale pravo na jeji vraceni z dane zeme a pak musite priznat a zaplatit dan v CR.

Pokud ste v CR platcem DPH, tak mate u auta kategorie N1, nebo jeho zahranicni obdoby,(coz je zrejme tento pripad) narok na vraceni dane. A dal nic neplatite.

doplněno 20.02.09 10:48:

Pozor.

Ja nevim, jestli Mwst. Ausweisbar znamena moznost odpoctu DPH. To vychazim ze Strejcova prekladu.

Pokud je to tak, pak plati, co jsem napsal.

mastri3
hodnocení

To vozidlo o které mám zájem stojí 15000 euro, a druhé 16000 euro rozhoduji se které si vyberu a u toho s temi 16000 euro je napsané Mwst. Ausweisbar a u 15000 euro to není napsáno tak u které částky můžu uplatnit odectení dph z ceny v dané zemi do které to vyvezu?

mastri3
hodnocení

Kolik tedy bude výsledná cena u těchto 2 vozu v případě že by odečtení daní platilo u obou vozu. Děkuji

Zkratka Mwst. = Mehrwertsteuer Ausweisbar - pokud toto zadáte do vyhledavače na seznamu, najdete řadu diskuzí - doslova to znamená prokazatelná DPH

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]