Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, mám zájem koupit auto v zahraničí v Rakousku, chci se zeptat co to znamená když je u ceny napsáno Mwst. Ausweisbar konkrétně co to pro mě znamená když si auto koupím co budu platit navíc nebo co se mi ztrhne. Předem děkuji
TAkže když si tam koupím vůz za 15000 Euro a je u toho napsané Mwst. Ausweisbar tak se mi z této ceny odečte 19% DPH, ale pouze když vozidlo vyvezu do ČR. Mám pravdu?
Na vraceni dane ze zahranici mate narok vzdy, ale...
Pokud kupujete cokoli ze zahranici, mate vzdy moznost:
bud zaplaceni primo bez dane - pokud je zrejme, ze auto bude vyvezeno - protoze dan se plati v zemi spotreby a pak tedy v CR priznate a zaplatite dan.
Nebo, a to je castejsi, zaplatite i s dani, mate ale pravo na jeji vraceni z dane zeme a pak musite priznat a zaplatit dan v CR.
Pokud ste v CR platcem DPH, tak mate u auta kategorie N1, nebo jeho zahranicni obdoby,(coz je zrejme tento pripad) narok na vraceni dane. A dal nic neplatite.
doplněno 20.02.09 10:48:Pozor.
Ja nevim, jestli Mwst. Ausweisbar znamena moznost odpoctu DPH. To vychazim ze Strejcova prekladu.
Pokud je to tak, pak plati, co jsem napsal.
To vozidlo o které mám zájem stojí 15000 euro, a druhé 16000 euro rozhoduji se které si vyberu a u toho s temi 16000 euro je napsané Mwst. Ausweisbar a u 15000 euro to není napsáno tak u které částky můžu uplatnit odectení dph z ceny v dané zemi do které to vyvezu?
Kolik tedy bude výsledná cena u těchto 2 vozu v případě že by odečtení daní platilo u obou vozu. Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.