Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Které z těchto aut?

Od: tmtn odpovědí: 27 změna:
Které z těchto 4 aut by jste si vzali:
Fiat Punto 1.9JtD 2005 - 70tis kč
Ford Fiesta 1.2 2003 - 60tis.
Honda Jazz 1.2 2002 - 65tis
Seat Ibiza 1.2 2004 - 60tis.
Mazda 2 1.4 MZ-CD 2003 - 65tis.
Díky

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Hlavní je stav auta, ani ne tak typ. Osobně bych při koupi tak drahého auta požadoval prohlídku na stanici STK - nemusí se zapisovat do TP. Nestojí to moc, technik vidí desítky aut denně, spíš upozorní na nějakou závažnou chybu. To bazarník neudělá a Vy problém nepoznáte a potom třeba jen na běžné údržbě (tlumiče, destičky, rozvody, nějaký čep) necháte v servisu dalších 10-20 tisíc.

Bazarnící lžou o stavu aut jako když tiskne, na to pozor. Berte to tak, že on má na každém tom autě minimálně 20 tisíc marži, takže vykupuje hlavně auta, která dobře vypadají. Většinou je tahá z ciziny. To, které má najeto 300 tisíc stočí na 120, nechá vyčistit, vyleštit a prodá jako málo jeté s pořádnou přirážkou. Vám se potom přetrhne v motoru řemen a za opravu dáte třeba dalších 20 tisíc.

U těchto moderních aut jsou drahé opravy, vyplatí se tedy brát co nejjednodušší typ. Já bych asi vzal ne Punto, ale modernější Grande Punto s klasickým benzínem, které seženete třeba na bazoši nebo i jinde přímo od majitele za ceny od 75 tisíc. Uvažoval bych nad Fiatem Panda. Za 65 by se vyplatil Jazz, je to praktické hezké auto s nízkou spotřebou, ale obávám se, že za tuto cenu tam bude nějaký vážný problém, takže raději nebrat. Fiesta by asi taky šla, ale za tu cenu už asi raději hezčí Fusion. Ibiza by mohla jít, pokud nemá tříválec, i Mazda je dobrá. Žádné z těch aut není vyloženě typově špatné.

fribble*
hodnocení

2x

A co Nissan Micra?

doplněno 10.07.13 18:15:

Ale z těch uvedených bych bral Hondu.

tmtn
hodnocení

Tyto auta jsou z inzeratu z okolí mého bydliště. Micra se mi ale vzhledově stejně nelíbí, i když o vzhled mi až tak nejde, spíše o to, abych do toho nesypal moc peněz. Chcu auto alespoň na 8 let. Díky

nu*
hodnocení

1x

ani jedno, chybí tam toyota Yaris 1.0 VVTi / 50 kW za 60 tisíc

wheeler*
Kdy už to pochopíte, většinou lidi chtějí AUTO, to yaris skutečně není.

Ale to měla být sarkastická poznámka patrně*smich*

tmtn
hodnocení

To se líbí vám, OK. Já jsem se ptal na některé z těchto, díky.

ifkali*
hodnocení

0x

Zdravím,

to je těžká otázka...

předpokládejme, že mají jaký takový stav... pokud´ bych si měla vybrat tady z výše uvedeného, porovnala roky, vzala do úvahy, že to sežene trošku moc nejeté,

tak

1-Mazda.2 2003

2-Ford Fiesta 2003

3-Honda Jazz 1,2 2002

4- ten Seat a Punto

Pokud´ by nebylo jinak na výběr...

k2

Muzu se zeptat, podle ceho jste auta seradila?

ifkali*

Vzala jsem v úvahu i trošku nemožné a to, že všechna uvedena auta jsou nebouraná, hezká na svůj provozní věk)) a jiné okolnosti, jakože například nepřichází v úvahu jiné auto podle tazatele, pak jsem vybrala dle spotřeby, motoru a údržby a taky designu...no tam sice Mazda málinko pokulhává, ale vyhrává v jiných důležitějších parametrech a každý má jiný vkus.

Poslední dobou prolízám jeden auto bazar za druhým, takže asi tak.

No, nezazněl ve výběru citroen...))

doplněno 10.07.13 20:11:

Prostě, že nemají skryté vady a jsou pojízdné...z toho jsem vycházela apk řadila, jak už jsem psala podle čeho.

Ale co člověk to názor, takže pokud´ je to špatně tak sorry)).

doplněno 10.07.13 20:14:

A taky to, že seat mně nikdy nenadchl...

ifkali*
hodnocení

0x

Jsem viděla v autobazaru Kia Soul-stáří necelé 3 roky, nádhera...

nu*

nejlepší je vybírat auta podle barvy,doufám že ta KIA byla červená

ifkali*

A víte, že nebyla))

doplněno 10.07.13 20:27:

Ale moc jich po bazarech není, teda skoro vůbec, jinak opravdu vydařenéj kousek.

doplněno 10.07.13 20:28:

Jo, jinak sorry, to jsem odbočila mimo téma, tazatel se ptal na jiná auta, takže ...omluva.

gocars*
hodnocení

0x

Jednoduše a rychle - Ford Fiesta je jasná volba ;)

essi
hodnocení

0x

Za mě ford focus 2,5 ST, r.v. 2008+ bílá barva. Spotřeba sice vyšší ale to za ten výkon stojí...nekupoval bych ty starý popelnice :D do toho akorát budeš rvát prachy :)) To si radši kup favorita(pokud začínáš) a našetři si na něco takového :) ;)

k2

To je ovsem perla. V otazce se resi mala auta objemu do 1,5l kolem 70tis., tak doporucite 2,5l focus za 1/4mega. Tohleto bude asi nejprinosnejsi rada dne.

essi

Bože muj některý lidi jako K2(ikdyž vyrábíte dobrý snowboardy) by měli zavřít. Dočti si muj text do konce,kde mu trošku radím,že než koupit +- auto r.v. 2005 za 70000 tak je lepší starý (favorit,felda) a pak něco lepšího ;) .. Jsem zvědav jestli dočtete do konce toto :D

k2

Tazatel ale nechce favorita, felicii ani Vaseho focuse, nejlepsi auto na teto planete. Chce koupit auto +-r. 2005 za 70tis.

essi

Bože,snažím se mu poradit aby nevyhodil 70 000 za starou ojetinu :-DD Když se mu to brzy začne vysypávat,korodovat...apod... ach jo :-DD

k2

Takze da 1/4mega za auto, ktere se nikdy nevysype, nikdy neshnije apod.?

daniell*

Rada jak sviňa "nekupuj ty starý popelnice .. kup si favorita..." Favorit je stará popelnice ty auta co jsou tady vyjmenovaná nejsou starší než 11 let a vy řeknete kup si favorita což je asi tak více než 20 let

essi

Koupí favorita za 10 000 ...to nenaštve jako když si koupíš auto za 70 000 a případně bys do toho musel pořád investovat... ;)

hodnocení

0x

Co člověk, to názor. Osobně bych se rozhlížel ještě dál, nezaujalo by mě ani jedno.

Navíc mě nějak nesedí počty aut.*smich**smich*

Že by byl sedmkrát zraněn? Z toho třikrát do kyčle a třikrát do holeně. *smich*

danecekdan*
hodnocení

0x

Japonec- nakonec, Fordem tam a vlakem zpátky... Vychází mi Punto nebo Ibiza*frajer*

souhlasím... a k tazateli- pokud očekáváte auto, do ktereho nebudete muset nic investovat tak si kupte fungla... a nebo vyhlídnout takové, na kterém bylo měněno dost věcí nedávno...

asd*
hodnocení

0x

Za mne Punto, ale spíš benzín. Naftu radši novější Multijet 1,3 nebo ideálně 1,9 74 kW (supr motor ale Punto s timhle stojí ranec). U JTD je velké riziko drahé opravy = určitě vzít mechanika který tenhle motor zná + udělat diagnostiku. Pak v ČR tankovat kvalitní naftu (ha ha) a přidávat aditiva, asi nejlíp VIF. Jinak motor to je příjemnej, zátah prakticky od volnoběhu, žere kolem 5L/ 100km. Těžkej motor = na sněhu výborný auto, vyjede to samý co stará škodovka (váží 1200kg). Na horší silnici dost drncá.

daniell*
hodnocení

0x

Punto nebo mazda

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]