Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě auta a problém s přepisem

Od: ostravacektomik odpovědí: 15 změna:

Zdravím, koupil jsem starší auto. Je sepsána klasická smlouva. Majitel tvrdil, že k přihlášení stačí jen jím podepsaná plná moc. Jak se však ukázalo, toto nestačí-prodávající musí auto odhlásit na nového majitele. Tady je však problém-prodávající se odstěhoval do zahraničí a nemám na něj žádný kontakt. Telefon má vypnutý, emaily asi nečte...

Jak mám postupovatr,když chci auto přihlásit? Velký i malý techničák mám.

Díky všem za rady.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

1x

No auto přihlašuje nový vlastník. Takže mohl dát plnou moc na to odhlášení, nebo ji napsat chytře na úkony u OdbDSA spojené s prodejem auta. Nechci navádět, ale dá se napsat nová, že...

jarda3*
hodnocení

0x

Plna moc musi obsahovat, k cemu zplnomocnuje... Nechci navadet... ale zatim to jde ;) Je tedy potreba plna moc k odhlaseni na noveho majitele a s tou zajit na misto, kde je auto aktualne registrovano (jde to asi i korespondencne).

hodnocení

0x

Možná vám to úpně nevyplynulo z odpovědí předemnou. Ta plná moc zatím kupodivu nemusí být ověřená.. Tím vás samozřejmě k ničemu nenavádím.. :).

ostravacektomik
hodnocení

No plnou moc mám, ale na magistrátě mi řekli, že musí být ověřená... a to nemám.

machturbo*

Nenechte se odbýt, toto je hloupost a hrubá nedbalost ze strany úředníka magistrátu. Podejte stížnost na úředníka, který vám tuto informaci podal.

To by mi musela uniknout nějaká nová změna. Myslím, že ověřená být nemusí. Teoreticky si ji můžete napsat sám.
Např zde: povinne-ruceni-levne.cz/... a zde plna-moc.cz/...
Všude se píše, že neověřená.
buss

Postačí jednoduchá a prostá otázka: Podle čeho ověřená, kde mám stanovenou tu povinnost?

tomaslad*

Zatim staci neoverena plna moc. V novem zakone - kde se resi napr. RZ na prani, uz bude muset byt plna moc overena. Tento zakon vsak jeste neplati. Takze Vam veseli buliky na nos.

nu*
hodnocení

0x

tak budete jezdit autem přihlášeným na hlupáka který se o nic nezajímá, odhlásit auto , to je JEHO zákonná povinnost

Budete jezdit jako prase a předvolání k podání vysvětlení bude dostávat REGISTROVANÝ provozovatel

asd*

Hm, bývalý majitel zruší techničáky a pak ho první policajt zatkne, ideálně v Rakousku při cestě na dovolenou...

Plná moc ověřená být nemusí - chtějte po úředníkovi na základě jakého předpisu ověření vyžaduje, pokud to nezabere tak to řešte s jeho nadřízeným.

nu*

Původní majitel evidentně porušil zákon a v případě že zruší techničák a já budu mít náklady podám na něj žalobu

asd*

To ano, ale rakušák sebere vás a ne jeho.. Ono i s platným techničákem vás bez jeho souhlasu s používáním vás v cizině pěkně prolustrujou. Na druhou stranu pokuty budou chodit jemu. V každém případě pokud se domluviil že to za něj odhlásí nový majitel a dal mu na to plnou moc, tak to není jeho chyba ale chyba úředníka který odmítl uznat neověřenou...

nu*
hodnocení

0x

Majitel porušil zákon, podejet na něj žalobu...odstupte od kupní smlouvy pokud vám nemožnost provést evidenční úkon brání řádnému užívání věci

nevím o jaké plůné moci píšete, poud máte plnopiu moc k přihlášení na vás, je vám k ničemu, pokud jste svéprávný tak auto přihlašujete na sebe sám a ne na základě nějaké plné moci

Pokud jde o úřady, ty mohou požadovat cokoliv, vzhledem k tomu že se dnes ví že větčina předkládaných plných mopcí je falešných, může mít úřad kdykoliv jakékoliv pochybnosti.

Není to tedy tak, že když někdo přijde na úřad s falešnou plnopu mocí , bude tato automaticky akceptována jen proto že jí zákon nevyžaduje... úřad si může vše ověřovat, a registraci může zamítnout nebo celé řízení přerušit do doby než se vše ověří a vyjasní...

machturbo*

Plnou moc měl pravděpodobně na odhlášku auta. Buď si ho majitel odhlásí sám, nebo dá plnou moc kupujícímu. Běžně to takto dělám jako protislužbu při "zajímavé" ceně kupovaného vozu :).

to je blbost.. dělal jsem to nedavno a bez problemu.. to je zas nějaký důležitý úředník...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]