Nejste přihlášen/a.
Roční nájezd mam tak 8000 až 12000 tis km. Většina tras okresky tak 15-20 km někdy jen po městě tak 2km, občas dálnice a jednou za rok k moři. Spíš by preferoval Tdi kvůli spotřebě a projevu motoru ale mám strach aby se mi to nesypalo timdle použivánim.
U 1.8T mám strach ze spotřeby. Děkuju za rady.
0x
Preplnovany benzinak je na kratke popojizdeni vylozene nevhodny.
Ja sem se dostal pri dennim jezdeni cca 5km rano a 5km odpoledne po meste na krasnou spotrebu 14L/100km (BA98)![]()
Tedy ne s 1.8T, ale to je asi vycemene sumak.
0x
obodvoje na tve jezdeni je uplne mimo , na toto si kup 1,4 nebo 1,6atmosferu. TDIcko je na jezdeni dlouhe trasy , nez se ti zahreje ten motor hlavne v zime tak budes motor pekne huntovat , turbo zhuntujes a hlavne ti bude v aute kosa jak svina. Prosto radeji benzinaka a ano , ta 1,8turbo bude papat ![]()
0x
Teď jsem jel oktávkou 1.8T po Praze (vršovice - Praha 5) a spotřeba svítí 10.6L/100Km. Trochu jsem pospíchal, ale i tak to většinou není pod 8.5. Je to totiž tak silnej motor, že člověk má tendenci šlapat furt plyn. Ale musím přiznat, že s tím umím jet i za 7 mimo město. V zimě tam je cca 12L/100km. Já být Vámi, tak si nekoupím ani jedno, protože každému autu škodí krátké trasy a jelikož oboje má turbo, je to náchylnější ještě víc k poruchám díky tomu. A když se na motoru něco pokazí, je to většinou pálka. Být Vámi, koupím si něco slabšího, kde není taková možnost poruch. A motor 1.8T je podle mě i na popojíždění dvou kilometrů po městě zbytečný. Nehledě na to, že jelikož je to auto staré 10let, kdy bylo na svoji dobu jedno z nejsilnějších, tak si ho kupovali lidi, co tomu šlapali na krk. Tudíž je vždycky šance, že Vám odejde turbo. Ale osobně si na Okávku 1.8T nestěžuju, je to maximální držák a má cca 220tis na budíkách a jezdí se s ní denně a i mimo republiku a nikdy se nestalo, že by mě někde nechala. Máme jí v rodině a maximální spokojenost. Ale jak říkám, dneska už to sázka do loterie si jí koupit, pokud neznáte majitele...Diesel si už vůbec nekupujte, není na krátké trasy.
0x
tobě doporučuji Yaris 1.0 VVTI / 50 kW benzin, nesype se a dojedeš i k moři, spotřeba je malá...neváhej a kup si hned jaríska
Tak jsem pro Vás objetoval chvíli a jel se projet Oktávkou 1.8t. Dokázal jsem mít průmernou spotřebu 17l/100km, když jsem závodil s ostatními účastníky silničního provozu
Ale potom jsem dokázal jet i za průměrnou spotřebu 6.5l/100km. A to jsem jel normálně tak, abych stačil všem ostatním a měl jsem hooodně klidnou nohu. Takže si myslím, že spotřeba 6.5l/100km je opravdu dokázatelná, když to člověk nehoní. Což s tímhle motorem takřka nejde, co si budeme to povídat, když jede blázen, že ![]()
0x
to je presne uvazovani mnoha lidi co koupit a stejne koupi TDI a jezdi s tim 10km do prace a pak se divi jak se to porouchava, a nadavaji, u aut do roku 2004 to je jeste levna sranda jednoduchy, novejsi to uz je pak problem. to breci jeste vic.
Proste chci rict ze 90procent lidi maji naddimenzovane motory a vubec nevyuziji jejich potencial. jen se honi za magickou spotrebou jen at to zere malo ...kouzelnych 4,99999L na 100, brrrrm na petku po meste 50kou.![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.