Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je třeba při výměně tlumičů?

Od: mathers322* odpovědí: 5 změna:

Chci příští týden objednat nové tlumiče na mou dieselovou feldu, CO vše bych měl při jednom vyměnit? Objednám tlumiče pérování a dál? nějaké uložení? nebo další díly?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

1x

1. Tlumič

2. Pružina (bývá unavená stalčená nebo zrezivělá a hrozí prasknutí)

3. Miska pružiny (taková velká podobná té misce, která je na tlumiči navařená ---- je to její protikus)

4. Pouzdro ložiska ze žlutého pozinku (je to takový klobouček ve tvaru cilindru --- při seknutí ložiska horní miska uložení vydře do pouzdra zářez a pak tam nejde dát ložisko, nebo vůbec je to zeslabená a není důvod to tam nechávat, když je to za pár kč).

5. Ložisko (jedině originál ze škodovky) Zde žádná AQ nebo VIKA! Ložisko min za 65,-kč i víc

6. zde se to přiklopí takovým kloboučkem (miskou). Lze použít stará nebo se koupí nová.

7. Nutné je koupit Gumové uložení tlumiče. Jedině Rubena (ve znaku hrošík viz. jejich www nebo TF)

8. Pak je zde miska úchytná, ve které jsou nalisované šrouby M8 a vevařená miska, do které se nejprve nacpe ta guma a pak se to skládá.

9. Celé se to přiklopí poslední misko horní. To je ta. která je vidět a uvnitř má matku)

10. Vždy se kupuje nová samojistící matice (jsou na jedno použití). Je to tuším M12 a stoupání závitu 1,25 (možná ještě méně) -- není to klasická M12. Samojistící matice má nylonovou modrou vložku (nebo bílou).

11. Pružiny je potřeba při demontáži stáhnout stahováky (jsou to takové dvě závitové tyče s packami).

:) spousta dílů na www.amd-autodily.cz. Sám tam nakupuji a spokojenost.

doplněno 09.07.13 20:22:

Jo a málem bych zapoměl.

Na tlumič je potřeba nejprve nasadit polyuretanový doraz (žlutá gumopěna) a gumová nohavice, aby se neprášilo na tyč tlumiče (píst). Nejprve se nasadí PUR doraz na nohavici a pak to celé na tlumič.

Co je třeba při výměně tlumičů?
Co je třeba při výměně tlumičů? #2
Co je třeba při výměně tlumičů? #3
mathers322*
hodnocení

Ta pružina je nutná?

gumid

U nafty bych řekl, že i jo. Jen motory 1,3 jsou lehoučké. 1.6 a 1.9 ...

já bych měnil, jinak jí tam klidně dej, akorát budeš mít auto zbytečně nízko, jako máš teď.

0000567

Nechtěl bych to zakřiknout,ale poslední dobou se mi zdá i čína lepší...na našel pickupu se náhle vysypal tlumič a bylo to o víkendu,do dílny kupuji pro lakotné zákazníky i levné tlumiče,a nic jiného už tam nebylo...tak jsem tam musel narvat tlumiče kamoka,páč bylo třeba jezdit a nebylo kde je o víkendu jiné koupit...i se vším okolo,gumový doraz vika,ložisko vika jen misku jsem měl kvalitní...dal jsem to tam s tím,že až se to rozsype,dá se tam normální tlumič

Po roce a půl,tlumičům nic není,žádná ztráta účinosti nebo nějaké problémy,nic nevyrže nebo neklepe,řízení jde volně...možná je to náhoda na dobrý kup,ale jsem docela překvapený...a to za tu dobu ta přetěžovaná plečka najela skoro ke 40 tis

cobrak*
hodnocení

0x

kolikrát jsem ti psal, ať si uděláš profil na feliciaklubu, kde se tohle všechno řeší několikrát do týdne a tam se to dozvíš...proč?!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]