Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci se zeptat, jestli má někdo zkušenost s koupí auta bez Velkého Technického Průkazu (VTP)? Mám možnost koupit auto z exekuce (z portálu exekutorské komory). Již je psáno, že není VTP, ale další info o autě vím - SPZ, vin kod a taky malý technický průkaz prý je.
Kdybych za takovéto situace pořídil auto, jakému riziku se vystavuji? Jaká jsou konkrétní úskalí (např: nejde sehnat VTP)? Jakým způsobem získat VTP (nový/duplikát)?
Děkuji moc za odpovědi / rady
Ice-man
Pokud kupujes takové auto z exekuce určitě dostaneš doklad že velký TP není tudíš budeš mít kupní smlouvu od exekutora a sní dojdeš na magistrát a oni vystaví nový TP bud za poplatek 100,- nebo zdarma ted už je určitě majitel exekutor tak nevydím problém
Podle zákona 56/2001 Sb. je povinností žadatele o registraci předložit "VTP" + malý TP a splnit další zákonné podmínky
Duplikát TP lze vystavit pokuid byl ten původní ztracenm, odcizen bnebo poškozen...
Skutečnost, že nebyl "povinným vydán exekutorovi není zákonným důvodem k vystavení duplikátu "VTP".
Jedinou zákonnou možností je že do dokladu o nabytí / vydražení/ exekutor napíše že doklad ztratil nebo že jej zratil "povinný".
Pak se dá vystavit duplikát
doplněno 08.07.13 12:28:ještě doplňuji že exekutor draží auta na základě usnesení soudu, a že SOUD má pravomoc sérií donucovacích pokud dotlačit povinného k tomu aby "VTP" vydal...ale to je práce a kdo by se tím zabýval...nikdo se s tím ne**re a auitgo prepodá jakm jek, a pak někdo auto koupí jak je, a žte speciáolní právní úprava to řeší po svém zjišťujete až na úřední přepážce kde se budete rozčilovat, vy i úřednice, pokud nebudete schopen doložiot co se s VTP stalo..
Všem děkuji za rady. Musím říct, že jste mi všichni pomohli at po stránce utvrzení sám sebe nebo v širších souvislostech ohledně VTP. Počítám s tím, že na základě dokladu o vydražení a potvrzení vykonavatele exekuce o ztrátě VTP, by mělo být vše vyřízení-schopné.
Držte palce s dražbou na pátek
Ď
...pokud nebudete schopen doložit co se s VTP stalo...
A jak se doklada ztraceni? Leda pouhym prohlasenim. Jaky jiny dukaz o ztraceni by mohl existovat?
Tak muzu prohlasit, ze jsem to ztratil treba cestou na urad / hodinu po tom, co jsem auto vydrazil a prevzal a pod. a je to to same, jako ztracene (nebo nevydane) kdykoliv jinde klymkoliv jinym.
Nebo tak by to neslo? (samozrejme v pripade, ze by s tim exekutor nechtel nic mit a davat zadne potvrzeni)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.