Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prepis vozu a EKO daň?

Od: vasek300 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den

mám takovou otázku vlastním automobil rok výroby 96, když sem ho kupoval stačil sem to ještě v období před zavedením EKO poplatku. Nyní bych tento vůz chtěl přenechat svému bratrovi který má teď řidičák a schání vůz.

Problém nastává jak se vyhnout EKO daňi? Aby jí nemusel platit? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Buďto auto nepřepisujte (bratr prostě bude jezdit ´tvým´ autem) a nebo zkontaktuj nějakého majitele ZTP (ZTP je od placení ´ekodaně´ osvobozen) a auto - třeba jen na den, přepiště na něj a až poté na bratra.

hodnocení

0x

Pokud máte s bratrem dobré vztahy, tak bych auto nechal napsané na Vás. Prostě budou případné pokuty v rodině :)

Jak píše mowla, vzít přepis přes ZTP je taky možné, ale komu by se do toho chtělo...

Brácha auto za pár let dotrhá a bude klid.

hodnocení

0x

Jak už tu padlo - nepřepisovat. Mám auto co mi přenechal strýc, nemuselo se nic řešit, jen jezdím jeho a jednou za rok mi donese složenku na zaplacení pov. ručení, toť vše :) pokud máte dobré vztahy, nechal bych to tak. Vzhledem k tomu že to auto asi nemá na dalších 10 let, zbytečně bych neplatil takové výdaje a "dojezdil" jak je.

hodnocení

0x

Doporučuji jen aby si bratr uzavřel PR na sebe!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]