Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čestné prohlášení o vyřazení z evidence

Od: zaza* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den potřebovala bych poradit, mám vyplnit čestné prohlášení k vyřazení vozidla z evidence(věrohodně)

Mé auto rozkradli na parkovišti. Tuto udolást jsem nehlásila. Je toto věrohodné prohlášení? nebo prosím poraďte co tam má být, jak to má znít.

děkuji Doušová

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mou*
hodnocení

0x

Zdravím, to mi jako věrohodné prohlášení nepřipadá, neco by z něj asi přece jen zbylo a ten zbytek by se měl nechat ekologicky zlikvidovat. Jak je to doopravdy? Bylo vozidlo provozováno po 1.5.2004? Čili-jestli na něm byla po tomto datu dělaná STK, nebo mělo platné pojištění? Pokud ne, stačí prohlásit třeba, že bylo zvrakováno. Pokud ano vyžadují ekologickou likvidaci, pokud bylo vozidlo zlikvidováno. Jinak pokud vozidlo existuje, lze na základě čestného prohlášení trvale odhlásit pro zánik užití vozidla - jako že z něj budete mít v budoucnu veterána, nebo sběratelské účely s tím, že nebude v žádném případě provozováno na veřejných komunikacích. Někdo tady ale psal také, že úředníci musí vozidlo trvale odhlásit do konce února všechna vozidla i bez ekologické likvidace, ale o tom fakt nic nevím, to tu padlo jen jednou a moc tomu nevěřím. Dotyčný psal, že to sdělil na úřadě, že to ví určitě a tam se sice divili, odkud to ví, ale nakonec mu vyhověli - můžete to zkusit. Ale jak píši moc bych na to nesázel, takže buď ekologicky zlikvidovat, nebo prohlásit zánik užití.

zaza*
hodnocení

děkuji za odpověd...taky zdravim určitě je to tak. Auto si rozkradli na náhradní díly a zbytek si odvezli asi zběrači. Z auta naprosto nic nezůstalo co jsme stihli ještě před rozebráním sundat jsou štítky od auta. Dál jsme se o auto nestarali. A pojištění bylo po 1.5.2004

hodnocení

0x

mou má pravdu, Jen upřesním, není to čestné prohlášení. Jen zanik užití vozidla, dle zákona 383/2008 Přečtete si mnoho návodů na automoto, nebo se ptejte dál.

skuruthai
hodnocení

0x

Dobry den, dnes jsem uspesne vyradil vozidlo z evidence i bez dokladu o ekol. likvidaci. Stacilo k tomu prohlaseni, ze vozidlo se stalo trvale nepojizdnym, na zaklade vazne poruchy. Ze vozidlo neni schopno byt dale provozovano na pozemnich komunikacich a ja si ho nechavam jako doplnek na soukromem pozemku. Tak nejak mi to nadiktoval primo urednik OD u nas na urad, dal razitko do technicaku a bylo to. Bez jakeho koli problemu.

Blahopřeji, pak že to nejde.

zaza*
hodnocení

Děkuji, tak to se připojuji ke gratulaci.

Takže to prubnu asi taktoa pak napíšu jak jsem dopadla u nás-tady totiž nejsou moc příjemný a vůbec se nesnaží lidem vycházet vstříc. Pak hodím info

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]