Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké auto by jste si koupily?

Od: jmpmjt odpovědí: 14 změna:
Dobrý den. V dohledné době plánuji koupit auto. Mám na něj požadavky: do 70.000, idealně rok tak 2002 a výš, najeto do 150.000, roční nájezd tak 15.000, spotřebu do 7l, benzín, spolehlivé, levné náhradní díly, a aby trošku vypadalo- je mi 20, takže žádného yarise apod. Díky za tipy.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gocars*
hodnocení

2x

Pokud si chceš jízdu v autě užít, mít i opravdu hezké auto, doporučuji jednoznačne (Tak jak už tady zmiňoval kolega asd) Ford Focus mk1, někde okolo roku 2002 až 2003, na výběr z benzínových motorů je 1,6, 1,8 a 2,0 ;) Spousta lidí ti bude doporučovat Octaviu a další "nudné" auta, kterých je všude plno a slouží pouze jako přemisťovadlo z bodu A do bodu B. Pokud chce člověk trochu vnímat cestu, pocit za volantem a cítit co se na cestě děje, Ford Focus mk1 je v této cenové relaci ta nejlepší volba, vše ostatní je kompromis... :)

05.07.13 08:48
hodnocení

1x

*haha* do 70.000 *haha*

namelessthe*

nevím čemu se směješ. Já koupil Toledo 2001 tdi, najeto 142 000 - ověřených a za 70tis.

1966

když to finančně pořešíš a pohlídáš skutečné kilometry tak kup VW

hodnocení

1x
Cca pred měsícem jsem zene koupil Fabia combi 1.4 tdi 55 kW rok 2004, najeto 154 tisic overeno. Ma klimu, vsechny okna v elektrice, tempomat, parkovací cidla, iso fix, central na dalku, sklapeci klic... Měl jsem sebou tchána dela ve skode a jednoho mechosa ze skody. Stala me 75.000. Doufám ze bude slouzit dlouho

daniell*
hodnocení

0x

ty tvoje požadavky jsou naprosto neshodující se . Abych to shrnul , chceš novější auto , které má najeto 150 000 Km a ročně najelou pouhých 15.000 a ještě k tomu má být spolehlivé a lévné když se rozbije , nejlepe nějaké Volvo , audi , mercedes nebo BMW že? ... . Musíš koupit auto za 60 000 CZK-65 000CZK a zbytek nechat na servis. V téhle ceně a nájezdu by se dal sehnat starší Ford Focus (2004) (ovšem servis fordu je dražší na druhou stranu ford nepatří mezi auta s problémama) Peugeot 206 (2003) rozhlídl bych se i po Fiatu Grande Punto. A potom tam bude určitě ležet plno starých fabií kterou určitě nebrat.

plysak*

No to mne zajímá, proč nebrat starou fabii?

repkin*

Protože jí mám a jenom do toho cpu peníze. Navíc Škoda dělá vše jen za příplatek, připadám si občas, že můžu bejt rád, že mám v autě alespoň volant že ten nebyl za příplatek. Navíc tam spousta věcí není domyšlených a ceny originálních dílů jsou celkem přemrštěné, o ceně oprav v autorizovaném servisu ani nemluvě. Navíc dneska sehnat kvalitního automechanika, ale to už na kterékoliv auto je dneska docela umění.

doplněno 05.07.13 10:16:

Já uvažuju o F I Combi, SDI, kdybych měl garáž, tak O II 1,9TDi tuším, že 77KW, Combi ... už jedině kombíka, s co nejmenší spotřebou. Ale to se pohybujeme cenově tak kolem 120.00,-Kč a to ještě musí bejt, jinak se pohybujou tak za 150-200.000,- + samozřejmě i najeté kilometry.

daniell*

měl jsem fabii , s koupí auta jsem si netušijíc koupil i permanentku do servisu ... o výbavě ani nemluvím . Jsem rád že jsem se jí zbavil a škodovka už mi domů nesmí.

asd*
hodnocení

0x

Focus MK1 1,6 nebo 1,8 benzín, a pokud chceš levný provoz a aby nerezlo tak Punto 2 po FL (velký světla) 1,2 8V. Ačkoliv ty budeš spíš chtít vytuněnej Golf, že...

daniell*

Golf za tyhle peníze leda ty starý a to jsou dnes již šumky , jsou to sice golfy těch já sem příznivec ale spíše těch novějších. A ten za tyhle peníze určitě nebude.

jirkamx*
hodnocení

0x

Co čekat od auta starého 10 a více let?Jasné že do toho člověk bude investovat,rozvody,brzdy,atd. Určitě bude mít spoustu kosmetických vad o interiéru nemluvě. A taky co od toho auta čekáš?je ti 20,bud to auto chceš ještě užít nebo zničit. Asi bych šel do fabky,všude jich stojí kvanta,domluv se s nějakým mechanikem a omrkni pár nabídek,dá se najít i za rozumnou cenu.

1996
hodnocení

0x

Jak jsem protěžoval značku VW jde pouze o mé podotýkám o mé zkušenosti. Po přečtení reakcí je moje snaha Ti poradit konkrétnější . Rok výroby Ti nezaručím,ale VW BORA 1.6 když potřebuješ benzín je DOST dobrá volba.

berobass

každopadně nedoporučuju 1.6 benzín atmosferu v autě o hmotnosti 1200 kg a výš je jedno jaka je značka auta ale prostě to neklape ten motor na auto o teto vaze potřebuje hodně usili aby ho vubec rozhejbal a projevi se to hodně na spotřeebě pak se tady lidi divi že si koupi oktavku co važi 1,2 tuny s 1.6 55kw že jim žere 10 ještě aby nežrala toje logika hele za 70 000 je aut to se neda řict z fleku co my víme jakou maš rad značku jak jezdiš město dalnice jak jezdiš jestli rad jezdiš rychle tak kup auto 2.5 a výš protože když chceš jet třeba s 1.4 150kmh a výš tak auta s menšim objemem prostě vic žerou při rychle jizdě jenže 2,5 r6 bavorák při 150 žere tak 6 protože pro ten motor ta rychlost nic není jestli jezdiš spiš město tak kup auto o objemu 1.2 nebo 1.2 turbo jo a za 70 000 není žadnej problem koupit 4 golfa ale zas golf v benzinu není nic moc a diesel muže mit drahe poruchy todle bych nekupoval doporučuju bmw mercedes do 60 000 a zbytek nechat na opravy proč tyhle značky?protože zkratka vydrži vic než vw nebo škoda jsou odolnější na hrubší zacházení vydrží strašně moc osobně bych koupil bmw 320d e46 za 70 000 ještě seženete ale spiš k 80 000 ale budete hooodně spokojenej spotřeba je 5-5.5l nafty naprosta bezporuchvost a když srovnam jizdu s tim s fabii tak se mě chce brečet todle bmw v naftě vytvoři usměv na rtu každymu taky má nadhernej design

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]