Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kytování plus barva

Od: ecik* odpovědí: 6 změna:

zdravim... prosím o radu...

koupil jsem si universální kit na karoserii... mám malé orezliny a chtěl bych je opravit... stačí to zbrousit odmastit vykytovat? potom zbrousit a kde seženu stejnou barvu jako moje auto? světle hnědá metalíza... prosím o radu děkuji mockrát... :)

ještě se chci zeptat, čím se to dobře roztírá nemám k tomu žádnej nástroj děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

endyfrog*
hodnocení

0x

Zdravím tak za 1.pořádně obrousit nejlépe na čistý plech,2.použít odrezovač,3.odmasit,4.nakytovat zbrousit,do roviny 5.podleč.v TP si nechat barvu orig namíchat ve většině obchodech s barvama rádi namíchají ale pokud je to metalíza je třeba potom stříknout lakem pokud chceš jenom natřít použij štětec ,váleček

ar*

endyfrog® Hmm tak to je opravdu ideální rada, metalízu dělat štětcem nebo válečkem a kód barvy hledat v pod číslem v techničáku. *zed* Vysvětlete mi jednu věc, proč chcete někomu radit , když o tom evidentně nic nevíte.

ecik® Pokud to má být alespoň trochu udělané aby to hned netlouklo do očí, tak nejprve rezavé místa očistit. okolí musí jít na "stříbrný" plech a samotný "bolák" pořádně odrbat. Ocelový kartáč nestačí, chce to vzít i hrubým glspapírem. Pak rezavé místo stříknout Bronox Epoxy. Nechat vytvrdnout a pak použít na vyrovnání polyesterový tmel. Ten brousit papírem cca 120 nasucho. Nesnažit se to vytmelit najednou, raději více vrstev než tam udělat hned hrču. Brousit na papírem na tvrdé podložce. Tahy papírem ko kříže, ne krouživé.
po vytmelení do roviny, stříknout plničem. Po vytvrdnutí přebrousit papírem cca 1000-1200 pod vodou, krouživé tahy.

Po vybroušení plniče přebrousit ikolí, které se bude stříkat, papírem 2000. Nebát se udělat větší okolí. Musí to být matné. Pak odmastit a stříknout metlou. Zase se nesnažit to nastříkat jednou vrsvou, ale dvě až tři.Vždy počkat až ta jedna vrstv zavadne (metla začne matovatět) nestříkat zbytečně velký flek jen "přikrýt" plnič. Po nastříkání metly, stříknout bezbarvým lakem. Ten se stříkne i na to obroušené okolí. Zase dvě až tři vrsvy. Po vytvrdnutí laku přebrousit papírem 2000 až to bude celé hladké a nebude tam znát žádný roztřik. Nakonec to místo rozleštit. Já konkrétně používám pastu G3, ale nechá se sehnat i jiná. Jestli toho není moc, nechá se doma leštící pasta doma udělat. Zubní pasta a do ní čistý cigaretový popel. Vznikne takový šedivá pasta, která smrdí jak bolav noha, ale funguje. Jestli tzěch boláků je víc, vaplatí se koupit leštící pastu.

Barvu koupit v mísírně na autolaky. Zeptat se u vás nějakého opraváře kde kupuje barvu a dojít si tam. Barvu namíchají a dají do spraje. Lak i plnič se nechá ve spraji normálně koupit. Nikdy, ale sprej nenahradí stříkací pistoli a dvousložkovou barvu.

Kód barvy nehledej v TP, budeš se zbytečně zdržovat. Nevím o jaký vůz jde a proto nemůžu napsat kde hledat. Výrobci vozidel to dávají na různá místa a to i podle roku výroby se může místo lišit i u stejného výrobce.

doplněno 03.07.13 21:53:

R 19 má kod na štítku. Je na horním předním čele. Nemusí to být číslice. Kódy byvají i písmena.

octan*

Absolutně perfektní odpověď, jen bych ještě dodal: při nástřiku metly ne nesnažit udělat lesk, nejde to a metla zteče. Lesk udělá až bezbarvý lak. Je to častá chyba u podomácky opravovaných laků.

ecik*
hodnocení

mám Renault 19 chamade ph1 Rok výroby 1991 barva světle hnědá metal.

doplněno 03.07.13 20:15:

jinak děkuji moc za váš návod *palec**palec**slunce*

doplněno 03.07.13 21:58:

Díky moc všem za rady *palec**pivo*

ecik*
hodnocení

dají mi tu namíchanou barvu do spreje? :o

edge*

Ano je možnost namíchání barvy ve spreji. Každá lepší autolakovna dokáže namíchat barvu i podle aktuálního stavu laku (vybledlý například). Mají na to přístroje na rozpoznání odstínu. A rádi i poradí a přidají plnič i vhodný bezbarvý lak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]