Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu fotit autonehody?

Od: fernet odpovědí: 19 změna:

Zdravim, chtěl bych se zeptat, zda si mohu fotit autonehody a zda mi to policie může nějak zakázat. Dnes se mě policista s vážným hlasem ptal proč si fotim autonehodu, když nejsem účastníkem dopravní nehody. Hold byl někdo zase důležitý :)

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, nevím, zda je to zakázané, ale já bych toto nedělal. Považuji to za dost hnusné. Zdravím!

ohneta*
hodnocení

4x

S policistou souhlasím, focení cizího neštěstí je hyenismus.

ukulele*

a i je hyenismus mít takový názory o důležitosti a šoupnout si za to smajlíka, to prostě musí být na to žaludek, nechápu takový lidi i ty čumily kolem, ohneto máš ode mě bod

danecekdan*
hodnocení

3x

Až budete mít tragickou nehodu Vy nebo někdo Váš blízký (nepřeji Vám to) a zastaví tam auto plné puberťáků a budou si to fotit na i-phony, taky jim nebudete říkat - "chlapi, stoupněte si támhle, tam budete mít nejlepší fotku...?"

A ještě zhnusenější budete, když onen fotograf svou tvorbu vystaví na nějaké sociální síti apod. a vy budete číst ty stupidní komentáře - např. "jaký byl Váš bratr debil, že si za to může sám..."

Pro srovnání - nedávno byly záplavy. Představte si, že máte v baráku metr vody, makáte tam už týden jako negr a za plotem stojí "povodňoví turisté" a fotí si Vaše neštěstí... Vy jste to samý, akorát nejste za plotem...

Policajtům se nedivte. Nehodáří se zaprvé setkali s taovými věcmi, že lidi jako Vás nesnáší a za druhé chtě nebo nechtě, určitě na jedné z fotek budou oni. A Vás v práci taky nikdo nefotí a nedává to na net...

hodnocení

2x

A komu vzdával ten pan důležitý hold? Co se týče fotografování autonehod, je to morbidní chování. Pokud k tomu nejste oprávněn svou profesí, tak je to holt nepřípustné, alespoň z morálního hlediska. Policista byl ve Vašem případě hodně shovívavý. V cizině byste si takové chování dovolit nemohl, ale tady je všechno postavené na hlavu.

hodnocení

0x

nevim o tom že by to bylo zakázaný policajt ti nemá co zakazovat

vednis
hodnocení

0x

Dobrý večer, nikde tento zákaz není zmíněn. Zaprvé mě napadá k čemu Vám pořízené fotky slouží. Nicméně jak píší předešlí, jedná se o hyenysmus jako prase :) Dále by Váš koníček mohl vzrůst například do focení mrtvol při pohřbech?

buss
hodnocení

0x

Nikdo není povinen nechat se fotit, pokud to není ze zákona, račiž se těch lidí zeptat. Pokud se týká jen plechu, pak nikde neukazovat, znečitelnit RZ. Pokud se to však majitelli nelíbí... je to jeho majetek. Já být policistou, tak to sám o sobě neřeším, kolik lidí si to fotí, když kolem projedou?

fernet
hodnocení

Nejde o focení nějakých tragických nehod s mrtvými, jde jen o menší nehody se škody na majetku (auto nedalo přednost, narazilo do SUV to nabouralo do zaparkovaného vozu a skončilo v plotě). O vystavování na netu nepadlo ani slovo, ulicí kde se to stalo jezdím každý den. Bohužel jen za poslední měsíc se v mojí lokalitě stalo víc nehod než za celý minulý rok a příčiny jsou banální... A popisovat doma co kdo kde je těžší než ukázat foto...

Všem co se drželi otázky a snažily se na ni odpovědět děkuji.

danecekdan*

Vezmi si to tak - koupíš si vysněné auto, budeš ho leštit, mazlit. Někam pojedeš a někdo ti "zmačká plechy". Budeš vyplašenej - běhat kolem auta a koukat, co je poškozené, volat policajty - nevolat, jak auto odtáhnu, kam ho dám opravit, čím teď budu jezdit atd atd.

A teď tam přijde boreček, který si bude tvého mazlíka fotit. A ty navíc nevíš, kde ty fotky skončí...

Nebude pro tebe na pěst?

vendis

A proč bys měl doma ukazovat fotečky? Chování (a především myšlení) některých lidí poslední dobou nepobírám. A to mi je 19.

honzik111
hodnocení

0x

Taky bys mohl dostat na budku, když se to stalo mě, stal jsem v příkopě a čekal na odtah, zastavilo auto a nákej kkt.. vytahl fotak a zacal si me fotit jak stojim vedle auta na boku, no kdyby neujel, tak mu ten fotak narvu nekam.. je to cizi nestesti a muzes tim nekoho slusne nasr... jako on me.

hodnocení

0x
Jako nechapu o co jde. Nehody foti samotni hasici a zverejnuji je ve svych galerkach na netu. Taky by jste je zmlatili.? Pokud udelate vetsi bordel tak budete rovnou v telce. Taky je dobijete? Myslim ze kdyz pujdu kolem udelam si fotku a pujdu tak se svet nesbori. Ale pokud nekdo vylozene drazdi a foti ze vsech stran tak se nedivim. A na pokrcenem plechu mi nic morbidniho neprijde. Na foceni mrtvol a zranenych celkem jo.

Hasiči a policie to fotí z důvodu dokumentace a pkd se mezi nima nejde někdo,kdo to upíchne na sít,dopouští se přestupku!

tjefuk
hodnocení

0x

Na veřejném prostranství si můžete fotit co chcete. Pokud by nehoda byla v nějakém soukromém prostoru nebo něco takového, je to na vlastníkovi/provozovateli.

vendis

Zároveň by však měl mít souhlas všech zachycovaných aktérů (což se samozřejmě v praxi neulaplatňuje a každý fotí kde chce) NIcméně v tomto případě by to byl dobrý argument proč dát někomu do tlamy :-D

k2

Autor to sice primo nikde nepise, ale tak nejak z textu vyplyva, ze foti auta, ne lidi. Jak se zeptat auta, jestli souhlasi s focenim to tedy nevim, respektive auto mi asi neodpovi, takze to lze brat tak, ze mlceni znamena souhlas...

vendis

A kdo se u nehody pohybuje? Lidé? Nebo snad další autíčka, která řídila ty nabouraná auta?

fernet
hodnocení

Konečně nějaká rozumná odpověď, Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]