Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jáke auto do práce?

Od: dabr odpovědí: 19 změna:

Zdravím poradnu potřebuji poradit o kopě ojetého vozu od vozu očekávám nižší provozní náklady a opravy spolehlivost občas se rád svezu,ale především to chci do práce a občas na nějaký ten výlet denně najezdím cca 50-70 km naftové auto nechci protože je mi 20let a pojistka je drahá na 1.9. takže mám v úvahu Škoda felicia 1.3 50kw mpi renault megane 1.6 hatback rv.2000 a nebo clio 1.2 to novější díky za odpovědi a názory.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dabr
hodnocení

Na auto mám ušetřeno 70 000,-

hodnocení

0x

za 70tisic koupis lepsi kary nez felcku , sezenes i fabku s 1.4MPI , jednoduchy a dobry motor , stejne jak octu 1,6. 15tisic do ojetiny striknes a pak jezdis ...

dabr
hodnocení

Díky za odpověď oktávku ne ne v 1.6 to je auto moc težký na ten motor si aspoň myslím, ale ta fabie by špatná být nemusela díky

kratast*

co od toho ocekavas? mas te jen jako auto na priblizovani v jednom a doma druhé vetsí? nebo jsi remeslnik a vozis vercajk? myslim si ze bych hledal LPG a asi fabii v LPG

dabr
hodnocení

očkávám aby mě to odvezlo do práce cca 60 km denně aby to moc nehnilo spotřeba do 7l na 100km nahradní díly cenově třeba jako na jedničkovou oktávku a aby bylo živí vercajk nevozím ale 4 lidi by to uvést mohlo :)

dabr
hodnocení

a nějaký typ na auto co nehnije?vím hnije každý ale určo je něco lepšího

hoummy*

Peugeot 206

kratast*

francouzum se vyhnout drahé díly a je to poruchove.

sel bych do te fabky v LPG opravi to kde kdo dilu mraky jak nove tak stare.

gocars*

Pokud se člověk rád občas i sveze, je tady jednoznačná volba, Ford Focus mk1, za ty prachy jde sehnat pěkný kousek, motor buď 1,6 nebo 1,8 benzín...výkonově to taky pěkně uveze 4 lidi. ;) navíc je to moc pěkné auto...

asd*
hodnocení

0x

Koukni se na Punto 2 nejlíp po FL, motor 1,2 8V, 5 dveří. Než ho zavrhneš jako "Fiat je krám" tak se v tom projeď...

hodnocení

0x

Taky záleží jakých 60 km máte na mysli. Pokud po okrskách a po městě, tak je to jedno, ale pokud by to bylo z velké části po dálnici, tak honit objemy do 1,4 moc dlouho nevydrží. Tedy pokud nechcete jezdit 100 km/h s kamiony.

dabr
hodnocení

bydlím na vesnici a jsou tu kopce 15km po vesnicích a 15km dálnice jezdím obojí toyota yaris newímc nemám garáž teď vlastním hondu a hnije jak může

nu*
hodnocení

0x

jedině yaris

hodnocení

0x

fiata neber a uz vubec ne francka , drahe ND. Koukni na tu fabku , popripadne na toyotu , ta je fakt kvalitni. Jestli focusa tak to je stejne jak fabka cca ;) spis projdi inzeraty a koukej na stav , jestli to je fabka , yaris , octa , to je fuk

dabr
hodnocení

Koukám na ty fábky doufám že vybírám dobrý motor 1.4mpi 50kw chci se ještě zeptat fabii v combi nebo krátkou jedná se mi o korozi pátých dveří díky.

dabr
hodnocení

Jáký motor je vhodný do kotávky 1.6 55kw nebo 74kw? co se týče poruchovosti Díky

kratast*

oponuji, fiata ber vsemi deseti. :) ND jsou levnejsi nez na skodovku (jak co) a hlavne s italem ND nepotřebujes jen sednes a jezdis.

hodnocení

0x

Pokud najezdíte denně 50-70 km, nemá smysl ohlížet se na cenu pojistky. Několikanásobně více dáte za palivo a servis. Tím vám samozřejmě nechci doporučovat diesel, já bych jej taky nechtěl...

jinx*
hodnocení

0x

1,4MPi 50kw mam ja a dochadzam denne 70km.Keby som mal chodit na benzin tak sa nedoplatim.V roku 2008 som to skusal a vyslo to iba 1600km do prace za 4000Sk.Zvolil som alternativu vlak (aj ked casove straty) a dostal som sa na hranicu 40 eur cca.1300Sk.

V roku 2012 sa situacia zmenila.Ja som dal auto prerobit na LPG.Dochadzame dvaja.Kolega ma fabiu 1.4 TDI a ja mam tu 1.4 MPi s LPG.Striedame sa po tyzdni.Neplatime si nic.Mesacne vyjazdim 2 nadrze spolu za 60 eur a je klud.A to nam v blizkej buducnosti bude prispievat aj slecna ktora sa k nam prida*smich*.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]