Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čkp výzva

Od: johnyx odpovědí: 15 změna:

zdravím,

Chci se zeptat jak je to s dokládáním čkp. Nebudu tu problém nějak široce rozepisovat jelikož každý ví oč běží, tak jen ve skratce.

Když obdržím výzvu od čkp a nebyl jsem v nepojištěné období vlastníkem, vozidlo bylo pojištěné či značky byly v depozitu. Je mou povinností na takovou výzvu reagovat a čkp dokládat skutečnosti? Ve výzvě se kancelář odkazuje na § 24c dle kterého je obeslaný prý oprávněn ve lhůtě 30ti dní doložit kanceláři skutečnosti dle kterých není osobou povinnou hradit příspěvek nepoj. Jenže nic takového v zákoně není, at jsem ho louskal sebe víc tak zákon vůbec nepředpokládá že by mohl být obeslán člověk který např není vlastníkem či provozovatelem. Jediné co je v zákoně o této lhůtě uvedeno je to že nárok na příspěvek nevzniká pokud je v této lhůtě kanceláři doložena skutečnost že vozidlo nebylo provozováno v rozporu s tímto zákonem, což dle mého je za předpokladu že vozidlo nebylo provozováno a bylo na skoukromém pozemku (tuto problematiku tu nechci rozvádět) Takže má otázka, pokud jsem nebyl vlastníkem v nepoj. období tak přeci kancelář nemá právo mě obesílat a pokud obešle já na to nemusím reagovat a stejně mi nevzniká povinnost příspěvek hradit a následný soud musí celou věc uznat a náklady řízení nechat hradit čkp. Nebo se pletu. Na infolince čkp člověku sdělí že je oprávněn doložit a pokud nedoloží musí hradit, což jem právě nikde nevyčetl.

Prosím o vysvětlení osoby které se v problematice vyznají po právní stránce, nechci zde rozjet diskuzi typu co kdyby...

Děkuji za věcné odpovědi

Dále jsem zřídil poradenský email jaknackp@seznam.cz, kde mohu poradit co se týče právě této organizace např. ohledně neprovozovaných vozidel, co čkp uznává atd.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

napiště narovinu jak to bylo s tím autem a pojistkou, zákon 168 všichni známe

johnyx
hodnocení

Chci odpověd na tento obecný dotaz, právě co se zákona týče, né řešit nějaký konkretní problem.

nu*

odpověď je v zákoně č.168, paragraf 1, 15 24

johnyx
hodnocení

nu nechci se tě nijak dotknout, ale četl jsi vůbec mou otázku? Pokud ano a obtěžuje tě jí řadně objasnit, tak se prosím ani nevyjadřuj, akorát v tom tady zas bude hokej a kloudná odpověd žádná.

nu*

prosťáčku, odpověď je v zákoně...povinnost zareagovat do měsíce je zakotvena v zákoně 168, a pak může ČKP podat žalobu...a požadovat úhradu dluhu + úhradu nákladů...

Kloudná odpověď je...ANO, ČKP může požadovast cokoliv...

johnyx
hodnocení

tak nejdřív bych tě poprosil od zdržení se takových to oslovení, vůbec mě neznáš takže víš prd jakej jsem prosťáček. Mužeš napsat konkretní paregraf odstavec v jakem je tato povinnost stanovena.

jarda3*

Myslim, ze pokud CKP obesle nekoho, kdo neni vlastnik ani provozovatel auta, tak ten nemusi nic, maximalne poslat tu bandu vyderacu do pr... Ale z hlediska minimalizace problemu bude asi dopbre CKP tuto skutecnost oznamit.

nu*
hodnocení

0x

prostáčkem tě nazývám proto, že jsi paragraf zákona který řeší 30-denní lhůtu a doručení včetně účinků nevyzvednutí uvedl sám v dotazu...a to přesto že jsi nikde nenašel vysvětlení...

to je zajímavé a také logické...:-P

johnyx
hodnocení

Nu přečti si zákon ještě jednou a pozorně, jelikož to co ty tu uvádíš tam vůbec uvedeno není.

Dle § 24c odst. 4 je příspěvek splatný do 30ti dnů od převzetí výzvy na adresu osoby dle odst. 1 (tj. vlastníkovi, nebo provozovateli vozidla, který byl nebo měl být zapsán v registru vozidel)

Čili pokud nejsem osobou uvedenou v odst. 1, povinost hradit příspěvek mi nevzniká.

Dále §24c odst. 4 hovoří o tom, že i pokud jsem osobou uvedenou v odstavci 1, povinnost hradit mi nevzniká v případě, že je ve lhůtě 30ti dnů kancéláři prokázáno že vozidlo nebylo provozováno v rozporu s tímto zákonem (což je pokud vozidlo nebylo provozováno či ponecháno na pozemní komunikaci)

Ale tento zákon nikde nehovoří o tom, že pokud čkp obešle chybně osobu, která není osobou dle odst.1, vznikla by tomuto obeslanému jakákoliv povinost něco dokládat.

Což právě čkp ve svích vízvách tvrdí a o tomto celá tato diskuze vznikla

Pochopil? *smich*

johnyx
hodnocení

ps: omlouvám se za hrubky, byl jsem tak zabrán do vysvětlování oč se mi jedná, že mi to krapet ulítlo :) SORRY VŠEM ČECHŮM

buss
hodnocení

0x

Dále jsem zřídil poradenský email jaknackp@seznam.cz, kde mohu poradit co se týče právě této organizace např. ohledně neprovozovaných vozidel, co čkp uznává atd.
Pak nechápu ovšem., proč ten dotaz ve skratce, když je vůle radit.

johnyx
hodnocení

for buss

dotaz byl vznešen aby to objasnil někdo kdo má právní vzdělání kterým nedisponuji, ale jak jsem uvedl v předchozím příspěvku, dle mého názoru pokud mi čkp zašle výzvu a já vozidlo v uvedené období nevlastnil nic hradit nemusím a už vůbec není nikde uvedeno abych na takovou výzvu musel reagoval relevantími dokumenty jak čkp požaduje.

nu*
hodnocení

0x

Blahopřeju, udělej to přesně tak jak tvrdíš, když tě ČKP obešle hoď to do koše , nereaguj nijak a počkej si až ČKP podá žalobu...

Jen skutečnost že jsi nezareagoval do 30 dnů je pro soudce důvodem k tomu abys zaplatil soudní výlohy nebo alespoň jejich polovinu, včetně nadhodnocených nákladů ČKP...ČKP bude tvrdit že se sice chyba mohla stát,k ale kdybys reagoval v zákonné lhůtě vše by se vysvětlilo a mohl jsi soudnímu sporu předejít...

Máš pravdu, nejsi osobou uvednou v zákoně a spinkej dál...:-P

johnyx
hodnocení

nu ještě jednou tě žádám abys mi citoval odstavec paragrafu, ve kterém je uvedeno že mám v této lhůtě reagovat na výzvu kterou mi pošlou pokud nesplnuji podmínky dle odst.1

johnyx
hodnocení

promin napsal jsem v této lhutě, ale ona žádn lhuta pro toto uvedena není, čili se zeptám takto, dle jakého odstavce a §, mám uloženou 30 denní lhůtu proto abych čkp dokládal skutečnosti že nejsem osobou dle odst.1

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]