Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
Prosim Vas na odpoved, jsem obcan Srbska a mam trvaly pobyt v CR, jak mohou odhlasit auto v Praze, chtel bych ho registrovat v Srbsku na moje jmeno. Auto je ted v Srbsku, staci na odhlasovani na vyvoz jen TP a SPZ nebo musim udelat jeste neco?
Dekuji za odpoved
je to jednoduché, přihlašte se na příslušném úřadě dle vašeho stávajícího trvalého bydliště jako nový vlastník, uveďte že auto vyvážíte do srbska, zapsán budete v registru jako nový vlastník už se srbskou adresou, dostanete exportní značky, které platí maximálně 3 měsíce, nový malý technický prlkaz, kde již budete zapsán jako vlastník...a můžete vyrazit...zda auto v srbku přihásíte neb ne, je jen na vás, auto opustí český registr vozidel...
Správní poplatek je 800,- Kč, české zančky odevzdáte, musíte doložit platnou technickou kontrolu, zelenou kartou z pojišťovny že je auto pojištěné a způsob nabytí, a to kupní slouvou nebo odhláškou v TP na vás...pokud jste registrován už teď jako vlastník,nemusíte dokládat nabytí, jen předložíte doklady, značky, popjistku, vyplníte žádost a předložíte průkaz totožnosti
Dekuji na info,
Jeste neco, STK mi uz neni platne, auto je v Srbsku takze s nim nesmim nikam jezdit a udelat novou kontrolu, povinni ruceni jeste plati. Da se to udelat bez platne technicke kontrole?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.