Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sjeta 1 guma,auto na dojeti

Od: maedal odpovědí: 9 změna:

Zdravim,pri prehozeni na letni gumy jsem zjistil ze je 1 guma zplostela-kope do volantu.(loni byla vzadu).Nema cenu kupovat nove gumy,s autem se moc nejezdi,max 5k km/rok.Je lepsi variantou nechat gumu vepredu nebo hodit dozadu? To kopani do volantu je otravne..jedna se o favo,jezdi max 2 osoby..neni lepsi ji mit vzadu kde sice stale "kope" ale neni tak zatizena? diky za rady

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Horší gumy se vždycky dávají dozadu, zejména pokud zadní náprava není hnaná...

Otázkou je, zda i při tom malém nájezdu nebude lepší takovou gumu vyhodit a koupit novou (nové) - přecejen tě na silnici drží jen ty gumy... ;)

doplněno 30.06.13 23:12:

Ar: Proč? - nechci se hádat, zajímal by mne důvod... ;)

doplněno 30.06.13 23:54:

Ar: No - já vycházím z toho, že kdysi, když jsem ještě míval tak ´mizerné´ gumy, že jsem občas píchnul, mi prázdná guma na ´zadku´ ani zdaleka neudělala při jízdě takovou ´paseku´, jako na předku. Jednou, když mi praskla (asi, její vyprázdnění bylo opravdu rychlé) pravá přední na Š105 v cca 130 na dálnici, jel jsem ´najednou´ v odstavném pruhu - skoro jsem si ani nevšiml, jak (tam už jsem to, naštěstí, udržel do zastavení, guma byla ´na cucky´). Kdežto i s hodně naloženým W353 jsem si píchlou zadní uvědomil zejména podle hluku. ;)

doplněno 01.07.13 00:00:

Ar: Asi si to budu muset vyzkoušet - ale i po přečtení si dál ´trvám´ na svém - možná je to tím, že jsem začínal na škodovkách, ale přetáčivé auto mi - pocitově, vyhovuje více, než nedotáčivé. Na silnici už ´neblbnu tak, jako za ´mlada´ (a jezdím zejména Oktávou), ale i na teréňáčku mi velmi vyhovuje trvale poháněný zadek a připínatelný předek - na bahně se vyřádím - a pokud potřebuju někam vyjet, připnu předek (a příp. zavřu diferák).

:-D

ar*

" Horší gumy se vždycky dávají dozadu, zejména pokud zadní náprava není hnaná."To je ,ale právě jeden z řidičských mýtů. Na zadek se dávají vždy lepší gumy než na předek.

maedal, kup stejnou jetou gumu a máš klid. V pneuservisech mívají "plonkové"gumy za hubičku.

doplněno 30.06.13 23:39:

Mowlo ve zkratce, přední náprava je říditelná a v případě problému se nechá korigovat, se zadkem neuděláš nic.

doplněno 30.06.13 23:50:

Tady to máš vysvětleno podrobněji. Bohužel, mnoho řidičů se řídí právě tím mýtusem a nejhorší kombinace je nové zimáky na přední nápravu a na zadek leťáky

pneumartinka.cz/...

pneuaps.cz/...

levne-elektrony.cz/...

maedal
hodnocení

Drzi no..ale jezdim mesto+obec takze rychlosti nic moc..nejlepsi by bylo nahodit rezervu jenze ta ma jiny vzorek a na naprave musi byt stejny vyrobce,vzorek atd :( ..

dej rezervu a případný kontrole tvrd žes měl zrovna defekt

a dej jí na zadek

doplněno 30.06.13 19:22:

já takhle jezdim se zimákama na zadku jedna jiná guma skoro rok chci je dojet už dlouho nevydrží maj dojeto *frajer*

maedal
hodnocení

To se mi nechce riskovat..dat rezervu tak ji muzu mit kdekoliv,je dobra..

Jedina moznost bez poruseni "zakonu" je jen prehodit zepredu dozadu..

asd*
hodnocení

0x

Zahodit a dát bezvadnou, z druhé ruky seženeš za pár korun, starý zimní z poloviny ojetý seženeš i za odvoz. 5kkm za rok neni až tak málo na to aby člověk snášel drcnutí při každém otočení kola *zed* O bezpečnosti nemluvě... Navíc ti kvůli tomu dřív odejdou ložiska, tlumiče, zavěšení kol atd. = nechat jí tě ve výsledku vyjde dráž než koupit funglovky ;)

maedal
hodnocení

@ar : v jednom odkazu ctu : " Nemělo by se používat pneumatik starších 6 let"...nemelo nebo nesmi dle zakonu CR? diky

k2

Zakony CR stari pneumatik nijak neresi-je to pouze dporuceni.

V zákoně to není. Nemusí být přece všechno v zákoně. Když už máme v hlavě mozek, tak je dobré jej i používat. Mám takovou zkušenost, že stará pneumatika se mi vždy chovala na silnici tak nepředvídatelně, že šla z domu, i když byl vzorek v pořádku. Mám přece rozum, ne? Jinak k původnímu dotazu - takovou pneu bych nedal ani dopředu, ani dozadu. Dal bych ji do popelnice a koupil ty nejlevnější pneu v akci - obě dvě na jednu nápravu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]