Nejste přihlášen/a.
Zdravím,řešíme na jednom autě dost neobvyklý problém...na pravou stranu auta,tzn blatník,dveře,střecha...prostě celá pravá půlka se přenáší dost nepříjemné vibrace od cca 1800-2000 otáček...majitel je bezradný,a ani já už nevím co s tím udělat,popřitahoval jsem všechny šroubové spoje co šly,dveře jsem vypatlal antivibračním tmelem a podvozek taky...o maličko se to snížilo ale je to pořád hodně slyšet a nejde to nijak přesně lokalizovat...nechci majiteli měnit zbytečně hafo dílů co s tím třeba nemají nic společného...napadá mě že by to mohlo dělat zavěšení motoru,to lůžko u vodní pumpy(je to 1,3)...ale už jsem jich viděl hafo i utrhaných a nikdy to nic takového nedělalo...tak se ptám jestli je to vůbec možné,že to třeba do karoseie přenáší tolik vibrací že už to ta kastle nedokáže pobrat a rozvibruje se
Dveře jsem vypatlal antivibračním tmelem...? Co je to za prasárnu. Když ta Felda jako nová i ty co jezdí dnes nevybrují, tak asi něco není vpořádku a tmel to rozhodně nezachrání...
Skontrolujte všechny silentbloky. To měla být první věc. Na převodovce jsou dva (deklík nahoře a ten schovaný pod ním v držáku převodovky), reakční silentblok od převodovky do nápravnice, který tlumí kmity motoru nejvíc a je nejvíc namáhán od vozovky (sníh bláto,štěrk...) a pak vodní pumpa.
Chytněte rukou pod startér, ale ne za něj, ale cca 5cm vlevo, kde je převodovka (tam se dá pěkně chytit motor) a škubejte nahoru a dolu. Mělo by to lítat, když je v háji.
Dále horní uložení tlumičů (guma,ložisko,pouzdro).
Na tmel zapomeňte.
Ještě otevři dveře a v otevřeném stavu lomcuj nahoru a dolu za okraj na konci dveří. Pokud to cvaká, tak nové čepy do pantů.
Tak tmelem to vytírám na přání i když to nevibruje,odhlučňuje to lépe než když tam je jenom plech...takže myslíte že by to mohly dělat silentbloky?...právě mě mate to že feldy kolikrát jezdí i s utrženými silentbloky a nic takového to nedělá,tenhle problém jsem ještě neviděl...tak asi zkusíme vyměnit silentbloky motoru a převodovky,všechny a uvidí se
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.