Nejste přihlášen/a.
Dneska se mi stal problém kterému nerozumím...když měním oleje u aut,shromažďuji to do velkého barelu a až je plný,vždycky jsem to odvezl do sběrného dvora kde mi to bez problému vzali...dneska když jsem vezl barel po 2 měsících opět,řekli mi že na to aby mě to vzali musím mít jakousi registraci a kde si ji mám vyřídit...tak jsem jak ovce jel na ten úřad a chtěl jsem si tu kartu vyřídit,ale tam mi řekli že občané žijící mimo město na to nemají nárok...jel jsem tedy zpátky na sběrný dvůr ať mi teda poradí co dělat,tam mi řekli že neví...tak to to mám nalejt do potoka nebo co si myslí?...otravují lidi s ekologickým myšlením,dávají na auta ekodaně a podobný nesmysly,ale kam vrátit vyjetý olej neporadí...je ještě nějaká jiná možnost kam to dávat kromě sběrného dvora?...pokud ne tak to leju do kanalizace,nejsem žádný hej nebo počkej,já jsem snahu měl
to nastřádáte doma jen tak cca.160litrů vyjetého oleje z výměn oleje ze svých aut? jestli to měníte na kšeft, tak si odvoz také zaplaťte u firem, které to likvidují
Na firmu na likvidaci oleje se mohu...jsem drobný živnostník a tohle by mě zrujnovalo,auta nemám jako hlavní výdělek,jen přivýdělek...ten barel nemá 160 litrů,ale 50...za dva měsíce je to pár aut
Žádný sběrný dvůr nebere odpady vznikající z podnikatelské činnosti. Pokud jsi to zneužíval doteď, neznamená to, že to budeš zneužívat pořád. A pokud to vyleješ do kanalizace, tak tu pokutu budou splácet ještě tvoji pravnuci.
Firem, co likvidují odpady, je dost, stačí hledat.
I když nebydlíš ve městě, ale na vesnici, tak i ta musí mít někde sběrný dvůr, nebo smlouvu se sběrným dvorem v nějakém jiném místě. Pokud né, tak je to divné a olej bych donesla na příslušný odbor životního prostředí na příslušné obci. Ať si úředníci namastí kapsy!
Ze zákona vám musí provést zpětný odběr použitého oleje prodejce, který vám olej prodal. Což může být problém.
Zkusil bych se zeptat např.
kaiserservis.cz/...
energoinvestment.cz/...
případně zkusit vyhledat jěště jiné odběratele. Někam to přece musí prodávat (odevzdávat) i servisy a pod.
vyjetý olej se nesmí pálit a to ani v kamnech. jedině že by komín odfiltroval nebezpečné spaliny a ten by stál majlant
Přesně tak. Jak si myslíte, že olej likvidují servisy? Normálně to spálí ve speciálních kamnech, na nějakou teplotu hoření se v praxi nehraje...
a jak myslíte,že podobné provozní kapaliny "odborně" likvidují akreditované firmy-stejně tak jako kdekoli jinde se s tím topí...Problém humbuku okolo vytápění oleji je jen a pouze v tom,že státu z toho neplyne ani kačka na spotřební dani...Jinak filtraci,o které lze mluvit jako o účinné filtraci mají v republice asi tři spalovny(co jsem četl pamatuji si Malešickou),jinak by se správně vyjeté oleje měli recyklovat-a to stojí sakra kačky,které do toho žádná firma nedá,protoýe jí to nikfo nikdy nezaplatí,takže to stejně skončí v kamnech...A co s olejem-stačí zabrouzdat po inzert.serverech-dílny(nejen auto) olej i vykupují-viděl jsem asi za 2,-/litr i tak je to s odvozem nejlevnější topení...
jak ve sbernem dvore, tak na urade si nechte zavolat vedouciho a mate 2 moznosti:
trvat na pisemnem zduvodneni, resp. zadost o odebrani oleje hezky s cislem jednacim - podejte zadost o odber oleje naskrabanou na 1 str A4 rukou , nebo za b. nechte ve dvore olej jednoduse stat, at si to daji do nebezpecneho odpadu, prostory a prostredky na to maji, pripadne to poslete do novin a barvite popiste, trable eko-uvedomeleho obcana a reakce, co za sve dane dostavate za mizerne sluzby. Ombudsmann by uz asi byl extrem
Najlepšie si dávať meniť olej v autoservise, ktorý sám sa postará o likvidáciu. Zrejme obce platia za odberné miesta a preto nechcú od cudzích tieto odpady preberať. Ja som takýto olej zvykol používať na mazanie v domácnosti, záhrade a v garáži. Už 20 rokov som mazací olej nekupoval nový, ale na mazanie používal starý.
Olej měním na kšeft,dělám taky drobné opravy...nikdy nebyl problém,chtěli jen podpis a adresu a přijali jakékoliv množství...přijímali by to dále nebýt tady těch jakýchsi registrací...ještě nějak to zkusím vyřešit a když nic nepomůže,postavím jim barel před vrata ať se s tím třeba ****
Já jsem spíš v šoku,jak se všude prosazuje ekologie,když auto vypouští o pár gramů CO2 více tak už se nesmí prodávat,na starou škodovku dají 10 tis ekodaň a když chce člověk,na svoje náklady odvézt a zlikvidovat olej,který v případě vylití do přírody napáchá v takovém množství hodně škod,prostě nemůže...tak kde je to ekologické myšlení?...to by mělo být automatické když chce člověk ekologicky zlikvidovat nějaký nebezpečný odpad,měly by k tomu být místa...
S tím vracením oleje prodejci je celkem problém,páč tak 60% lidí si doveze olej svůj a já přece nebudu jezdit po desítkách krámů v okolí a vracet tam olej
Ještě jednou: sběrný dvůr nepřijímá odpady vznikající z podnikatelské činnosti. Je určený jen pro odpady vznikající v domácnostech občanů.
Jinými slovy chceš, abychom ti z našich daní zaplatili náklady tvé podnikatelské činnosti. A marně přemýšlím, jestli je to u tebe hloupost nebo drzá vychcanost.
Do teď běžně přijímal...a věděli od začátku že jsem podnikatel...když jsem měl cestu tak jsem to tam hodil a hotovo,bylo to bez problému...kdyby mě to nepovolili tak to tam nevozím...to není hloupost,to je logika,nač platit za něco co mi dělali zadarmo...už to mám vyřešený,bude to ode mě odebírat jakýsi týpek...co s tím chce dělat nevím,a je mi to jedno,a ještě si pro to přijede
Ono jsem popravdě měl o podnikání lepší představy,nemusím si nějak zvlášť stěžovat,jsem poměrně dobře zajištěný(což mě upřímně mnoho lidí nedokáže odpustit)ale řeči závistivců co jezdí do práce v 5 hodin ráno jak se každý podnikatel musí krásně mít jsou taky k smíchu...toho papírování,shánění kšeftů,jednání s nahlouplými lidmi nebo lidmi co nechtějí platit je taky krásná věc...lepší než stát u linky ale nějaký obzvlášť terno taky ne
Tak pak člověka naštve,když jedna z hodně mála služeb která byla zdarma,taky skončí...to je fuk,už je to zařízený jinak
Jestli dělám lidem zadarmo?...určitě ne,každý se musí nějak živit,musím dát najíst rodině,platit inkaso,jako každý jiný člověk...jak by jste se tvářil vy kdyby vám šéf v práci řekl že pro něj máte dělat něco zadarmo-skákal by jste až na půdu...u mě zákazník platí za práci a za díly,pokud si doveze svoje díly tak jen za práci
Dovolte abych se vyjádřil k Vaší větě :,jednání s nahlouplými lidmi nebo lidmi co nechtějí platit je taky krásná věc. Nahlouplí lidé Vy jste ten nejchytřejší a všemu rozumíte?V každé vyhlášce o odpadech je asi to podnikatel si svůj odpad musí likvidovat na své náklady.Jinak podnikání jste si zvolil dobrovolně tak jak člověk který dělá dělníka proto si nemůžete stěžovat.Musel jste dobře vědět do čeho jdete. Tak musíte také dodržovat zákony To že podnikatel si musí shánět práci,dělat papírování atd... Vždyt to je to co Vás živí.a máte z toho podstatně více peněz než dělník. se kterým můžete vydrbat kdykoliv. A o té práci zadarmo.Kolik podnikatelů platí jen minimální mzdu za odbornou práci? Když srovnám kolik platí kmenovým zaměstnancům automobilka Hyundai tak firmy kteří tam mají své zaměstnance tak ti mají více jak o pět tisíc méně.a žádné jiné výhody.
Já ale odpady likviduji na své náklady...tam kde byl ten dvůr jsem nejezdil nikdy pro nic jiného a vozil jsem to tam na své náklady...co se týče mých 3 zaměstnanců tak si nemůžou na platové podmínky stěžovat,oproti jiným platím poměrně dost velkoryse,a výhod mají taky dost-mají u mě veškeré jídlo a pití v pracovní době s hodně výraznou slevou,když zaměstnanec pracuje dobře dám mu klidně dovolenou i nad rámec...nikdo z nich by ode mě nešel
To s tím olejem už je vyřešený,o tom se nemá cenu dohadovat,ano podnikání jsem si zvolil dobrovolně a nelituji toho...spíš jsem poukazoval na to,že po všech těch starostech které podnikání bezesporu obnáší,člověka naštve když i poslední služba,co byla zadarmo skončí
Poradím vám několik věcí:
Olej vezměte na benzínku, tankovat chodíte jistě často a vždy po menších dávkách, případně objeďte více benzinek.
Dejte si inzerát, někdo jistě olej koupí pro své účely, případně nabídněte zadarmo.
V krajním případě vezměte barel a když nebude sběrný dvůr otevřen(snad nemají nostop!), tak to barel přistavte ke dveřím a oni už si to ráno uklidí, to se nebojte...pokud to není hlídané kamerami, tak se ničeho nebojte. Určitě lépe než lít do kanalizace nebo nedej bože do přírody, čističky odpadních vod na to nejsou vybaveny, dost problémů dělá i běžný jedlý olej - na který, mimochodem už jsou popelnice i v menších městech.
Nečetl jsem zde všechny psané rady ,ale asi je problém v množství oleje!Pkd byste donesl zjedné výměny tj cca3-5l oilu,tak nebudou dělat problémy!Jinak já dávám vyjetý olej kolegovi-ten potřebuje vždy,onehdá si bral i z firmy po výměně v katru ,asi tak 30 litrů,
Doteď úplně běžně,50 nebo i 100 litrů naráz...já už jsem to vyřešil...bude to ode mě odebírat jakési ondividum...na co to chce nevím,a je mi to fuk,když si pro to přijede ať si to třeba namaže na chleba
pokud doma sám nevyužijete (na mazání součástek a podobně) tak to zavezte nějakému mechanikovy nebo do autoservisu tam toho nikdy není dost a často to tam používají , nebo nějakému zemědělci (maže se tím podvozek kombajnů , traktoru , zemědělských strojů , potom se projede po prašné polňačce a dokonalý antikorozní nátěr je hotov) pokud to nikdo nechce nebudu majlant platit za nějaké eko zníčení to raději někde zahodím na skládku nebo hodím do kontejneru .
firma www.energoinvestment.cz pro oleje přijede, vystaví všechny potřebné doklady a ještě docela zajímavě zaplatí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.