Nejste přihlášen/a.
Zdravím, plánuji koupi auta a chtěl bych Škoda Octavia I, tak se chci zeptat, jaké jsou nejlepší (obsah motoru, palivo , rok výroby apod. uvažuji o benzinu obsah 1,6 . Původně jsem chtěl Fabii ale nebyla mi doporučena. poraďte prosíííím
V ZADNEM PRIPADE neber Oktavku 1,6 74 kW! Mam ji, rv 1999 a peklo vystoupilo na zem ( serviska, po invalidnim duchodci co nemel nohy, a presto je vse spatne)
a. Zere jako tank, tento motor je nepovedeny, prumernou sptrebu mam 11 litru.
b. problemy s prevodovkami DUU.XXX, davali se do Audi A3, VW, Seatu a Skody. Strihly se nyty na diferencialu a prevodovka odesla do vecnych lovist. Me se to stalo za 3 roky 2x, ta sama zavada, mam chut ten kram rozstrelist pancerovou pesti a dat na youtube
c. lak - metaliza se loupe a auto vypada jako by melo lepru, uz mam oloupano asi 40% laku.
Skodu never more. Ani kdyby me mucili a davali zadarmo. Rekl bych, odstup satane z Mlade Boleslavi.
Co jsem slysel, ze jsou dobry notory: VW 1.9 SDI a TDI, 1,8 T, dale od Fiatu 1.2 benzin a prej JTD, pak urcite motory honda a japonci obecne. Nebrat zasadne francouze.
neměl jsis kupovat plečku se starým motorem z trojkového golfa, , nadávají na něj všichni
doplněno 28.06.13 11:30:obávaný motor má myslím značení typu AEH, ty novější jsou BFQ, s tím se dá jezdit pod 10 litrů plynu,
přítelkyně jezdí okolo komína a s klimou v průměru za 8l na 100km já s tou 74kou problémy nemám o těch převodovkách sem taky slyšel mám e to auto rok a jen jezdíme
dále mám kamaráda s krátkou oktou a tímhhle motorem má jí už přes 5 let a taky žádnej větší problém asi je to jak trefíš kus a jak se k tomu kdo chová
1,6/74 AKL mam 15 let, najeto 260000 km. Když ji honim nedostanu se přes 8 litru kombinovanou. Problemy s převodovkou jsou jen u aut s EDS, já jsem řešil preventivně výměnu nýtů za pevnostní šrouby, spojka původní. Třikrát výměna rozvodů, jednou výměna těsnění pod hlavou. Tak teda nevim jak s tim může někdo jezdit za 11 litrů. To jsem nedal ani když jsem ji honil na okruhu.
Máme 1.8T, rok 98 a najeto 220 tis a žádný problém. Ve 160tis odešlo turbo, jinak se investuje pouze do oleje a náplní a filtrů. Jo jasně, občas se něco rozklepe, ale dá se to hned do servisu a už se to neopakuje. Je to úměrně k věku a maximálně doporučuju Octavii s tímhle motorem. Ale j nutné počítat s tím, že ten, kdo to auto má, s ním s největší pravděpodobností "lítá" a ne jezdí, takže počítejte, že může být turbo před koncem svého života. Každopádně se to vyplatí. Má to nádhernej odpich a technicky je stále 100% funkční a nejsou s ním žádné problémy, kromě těch, které jsou úměrné k jeho stáří, jak říkám. Takže za mě jedině 1.8T. Počítejte, že to žere o něco víc než jste zvyklý, ale opravdu se to vyplatí.
vypadá s fotek pěkně i výbava slušná ted jen aby jezdila cena je 80litrů tech 70 je finta s ůvěrem bacha na ně
v pohodě, já budu kupovat za hotovost, vzhledově se mi líbí taky, i výbava, jen nevim, jak je to s náhradními díly - dostupnost a cena, aby nebyly drahý, no nevim, spíš uvažuju nějakou tu Octavku
dostupnost dílů je v pohodě a ceny slušný když nebuseš vždy honit origo díly a koukneš třeba po rozumný druhovýrobě nemělo by tě nic překvapit oktávka se při rozumným zacházení nák významě nekazí jak sem psal máme v rodině 2 jak benzín tak naftu a měnil sem akorát ložisko v kole,odešla mi stahovačka a na naftáku sem čistil a podkládal regulaci turba jinak jen běžná ůdržba olej filtr
když už koukáš po bazarech koukal bych spíš po dovezených autech -sou většinou na čistopisu
andy-auta.cz/... v tomhle bazaru sem bral oktu v benzínu mám jí rok a spokojenost
tamto s fotek taky nevypadá zle ale nák se mi nezdaj ty km
a je lepší benzín nebo nafťák?
To je docela zásadní otázka, na kterou těžko získáte relevantní odopvěď. Pokud ovšem s autem jezdíte méně než 30tkm ročně, je určitě výhodnější benziňák. Pro vyšší nájezdy je údajně lepší nafta. Má to jedno,, ALE´´ - třeba u nás ve firmě vybírali služební auta prostřednictvím nějaké poradenské firmy. Výsledkem bylo to, že koupili Octavie TOUR - tedy 1.6 benzín. Upřímně řečeno, nadšený jsem z této volby rozhodně nebyl a myslel jsem, že se někdo totálně zbláznil, ročně totiž najezdíme okolo 80tkm. Navíc jsem byl zvyklý na diesel, ten táhně hezky odspodu, zatímco 1.6 benzín byl v době,, záběhu´´ výkonově silně nevýrazný. Ale po cca 3-4tisících se motory rozchodily, své udělalo asi i to, že jsme si na ně zvykli. Každopádně výsledek je ten, že Octávky jezdí v benzínu průměrně okolo 7,3 l/100, přičemž auta jezdí natolik zatížená, že jsme u všech aut prováděli výměnu zadních pružin za silnější. Navíc nám Octávky předělali na LPG, takže aktuálně jezdíme okolo 9l LPG, ovšem spotřebu nikdo moc neřeší, dalo by se jezdit i za méně. Co je však nejvíc zajímavé - žádné z těch 7 nakoupených aut nemělo dosud žádnou závadu, přičemž máme najeto od 90-140tkm. Samozřejmě výměnu žárovky neberu jako závadu, to je taky jediný servis, co autu dávám, dost mě udivilo i to, že nedolévám olej, interval na výměnu je 30 tkm, za tuto dobu klene hladina od horní rysky ke spodní.
Takže shrnu - Octávka 1.6 není určitě žádný závoďák, motor nepřekypuje zrovna výkonem, ale pro svižnou jízdu bohatě stačí, je však třeba více řadit, než u dieselu. Maximálně jsem s autem jel lehce přes 200km/h, asi by dalo i malinko víc, ale nějak nemám potřebu toto zkoumat, maximálka mě nějak neinteresuje. Motor 1.6 není žádnou novinkou, což je však u Škody spíše výhodou, když vidím novinky typu HTP, či FSI, tak jsem rád, že jezdím s klasickou 1.6.
Podle mě neodpovídají kilometry. Na můj vkus má hrozně osahanej panel na řidičových dvěří (ten na ovl.oken) a roztrhanej volant. Srovnávám s Oktávkou co má o 30tis. víc...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.