Dobrý den, přibližně před dvěma lety jsem prodala auto, které bylo napsané na mě.Nový majitel měl zařídit převod. Před pár dny jsem zjistila, že kupec auto nepřevedl,a to je tedy stále evidované jako moje. Novy majitel navíc nepatil povinné ručení, takže mi domů přišel dopis z pojišťovny se složenkou a upozorněním, že na pojistném mám dluh. Lze nějak doložit, že v té době auto už nebylo moje?Nemám žádný doklad o prodeji vozidla. Pokud by se mi podařilo kontaktovat nového majitele, je možné se při převodu vyhnout dani?Jedná se o škodovku a 10000 za převod pochopitelně nikdo z nás platit nechce. Děkuji za odpověď.
Obrátili se na Vás, jelikož jste evidenční majitelka. Musíte nějak doložit, že nejste právní majitelka. Vy nemáte svědka že to pan XY koupil. Nebo si musíte kupní smlouvu napsat dodatečně.
Za převod by měl platit nový majitel, ten se na to vykašlal, dnes zaplatí i jednorázovou eko-daň. Doložte prodej pojišťovně, do 30 dnů. Klidně jí to čestně prohlašte, kupní smlouva může být i ústní. Ale prokazuje se to špatně.
Kupní smlouvu jste nesepsali, nebo ji nemůžete najít? Pokud existovala, na jejím základě jste pravděpodobně odhlašovala povinné ručení u pojišťovny. Zkuste se zeptat tam, jestli jí dohledají - dělají si kopii. Pokud jí nedají vám, mohli by jí alespoň zaslat na ČKP. Nebo se pokuste s novým majitelem dohodnout, aby vám poslal kopii té své, pokud existuje. Jinak k prodeji mohlo dojít i bez kupní smlouvy, ale to se dokazuje pouze čestným prohlášením, že jste auto prodala tomu a tomu kupci-pokud ho znáte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.