Nejste přihlášen/a.
Ahoj uz sme vazne zoufaly. celou zimu sem se trapil s tim,ze PDcko se nezahralo ani po 15 km topit zacne az po 8 i kdzy ma elektricke topeni. kdyz se oteplilo asi na 20 stupnu nad nulou motor zacal topit,ale zahral se na max 75 stupnu dle VAG coz je asi 2 mm pod provozkou na budiku. kdyz se zaplo topeni kleslo to aj na 65 proste hruza i s kartonem pred chladicem . pokud sme vylozene nejel jak hovado tak se to nezahralo. vyndam termostat a zjistim,ze je original a vymeneny byl uplne cisty zadne usazeniny ale rikam si zkusim nejlevnejsi cinu VEMO at nekupuju drahej zbytecne. vymenim zaclo se to zahrivat lepe,ale bylo zrovna horko 30,ale teplota drzela tak sem zajasl,ale ten puvodni stejne hodil do vody a vyzkousel funkcnost. otvira presne pri 87 jak ma byt a zavira pekne,takze bez chyby. dneska bylo zase zima 10 stupnu a i novej termik nezahral motor ani po 25 km. coz me fakt nici. spotreba se mi zvedla o pul litra proti mrazu coz je divne taky. v horku jezdim za 4,2 v mrazu za 4,8 a dneska sem jel za 4,9 stale stejny usek a stejny jizdni styl. co delat? teplotni cidlo asi spatny nebude ne?
rikam,ze termostatem to neni,protoze ten original je 4 mesice starej me to rikal majitel,ze menil,ale ja neveril,ale to je fuk funguje neprosto 100% dobre. takze musi byt problem v necem jinem. taky sme meril teplotu paliva je 67 a vzduchu 35
Mě bylo doporučeno kup termostat aj čidlo a takto sem dopadl no. čidlo stojí 250 kč to koupím at mám jistotu.,ale úplně tomu nevěřím. nevím kde mám zjitit aj jaké jsou správné teploty paliva a vzduchu
ale fabia tak jezdi to neni passat nebo octavie co jezdi za 5,5 todle jezdi za 4,5. ale samozrejme tocim to malo,protoze se to pomalu zahriva a timpadem nici studene kdyz bych tocil 1900 otacek tak to zere 6,5 a jeste to znicim. radim pri 2 otackach a drzim 1400-1600
no dneska sme jel rychle vylozene,ze sem spechal 90-110 prudke zrychlovani aktualka az 40 litru a spotreba 5,1 to uz je moc,protoze mam malej plat a dojizdim docela daleko. takze resim kazdou deci
ja fakt nevim,kde se zeptat kdo mi rekne jaka je provozni teplota PDcka. nekdo rika 9é nekdo 80. dneska sme to jel proadne protahnout proad stal na plynu se spotrebou az 9 litru a teplota sla na 86 stupnu,ale na budiku byla porad na stredu. nevim jak zjistot jestli to cidlo je spatny nechce se mi zase prlatit postovne kvuli veci co nic nezmeni. v autodilech bude stat 2x tolik.
jeste se chci zeptat stale mi to pada do nouzaku kdyz to drzim pod plynem tam je vic veci ze? regulace turba, zatuhle turbo vscehno to je investice velka. vycisteni a demontaz a montaz turba je kolem 8 tis komplet to se mi davat nechce kdzy ten vykon moc casto nevyuzivam,ale hodilo mi to chybu i s vstrikem,ze regulacni mez prekrocena sporadicka chyba,ale uz potreti. bude vstrik vadny? korekce na nem je 0
to turbo má možná přituhlý lopatky regulace lze vyndat vyčistit podložit regulaci a máš klid cca 3000kč vlez si na dieselpower a dle svého místa bydliště si najdi šikulu co ti na to koukne načte vagem a řekne jestli je problém s turbem hadičkama ventilem n75kou či váhou vzduchu
nejspis jo no. byva to casta zavada kor kdyz to pdotacim zanasi se to karbonem. jinak to taha brutalne mam to chiple jen lechce takze zadny extrem,ale zatah slusny,ale kdyz predjizdim v kopci a hodi to nouzak muzu se zabit spadne vykon tak na 40kw.
nikdo z okoli zlina tam neni uz tam sem par let. vim,ze demontaz montaz turba se uctuje 2500 plus vycisteni rozhybani tka 3500 zhruba plus mozna tesneni. mozna je lepsi koupit komplet zrepasovane. ale jako spis resim ten vstrik bojim se aby nebyl KO a nekapal na pist
nereknu ti presne jak to bylo,ale neco jakoze mez vstrikovaciho tlaku na 4 valci prekrocena. udela to vzdy zastudena kdyz se startuje divne to chytne. za tepla chyta excelentne,ale start pod 10 nad nulou je takovej neslanej nemastnej chci ted zkusit naftu VERVA jetsli se neco nezmeni,le jak se oteply nepoznam asi nic. jinak sem mel sundane viko ventilu a vacka je v peknym stavu zadne znamky opotrebeni jak byva videno,ze je vydrena zdvihatka taky,ale zastudena ten motor trosku klepe mozna vstrik mozna zdvihatko,ale slysel sme to uz na vice autech asi takto
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.