Nestartuje xedos9... rozdelovac?

Od: Datum: 27.06.13 14:34 odpovědí: 8 změna: 28.06.13 03:31

Ahoj,
mam X9 2.5 V6 123kW
Zacal mi za jizdy strasne skubat pri pridani plynu, mohl jsem jet jenom s velice lehkou nohou, jinak strilel do vyfuku. Stalo se to z niceho nic. Dojel jsem, pak asi za 3 hodky nastartoval, jelo to jak z praku, uplne super, ale asi jen 2 minuty, pak zase skubani. Dojel jsem domu, zaparkoval a druhy den uz nenastartoval.
Dnes jsem rozhodil svicky - zadni byla zalita olejem (tece mi jednim profikem 2x opravovane tesneni vik ventilu)...
Nicmene vymenil jsem svicky za jine, stare, ale fungujici... Vymena kabelu za jine stare fungujici... Ale nic. Startoval jsem 20 sekund a jen jednou to blaflo, jinak uplne mrtve...
Tak jsem odpojil kabel od svicky, priblizil ho ke kostre a nechal pritelku tocit motorem... Jiskra skakala jen asi ze 3-5mm na kostru. To je asi dost malo?
Tak jsem rozhodil rozdelovac a pripojil kabel primo na kolik civky. Opakovana zkouska a najednou jiskra skakala v pohode asi z 1cm. (8-10mm tipuju)
A prot ose ptam - muze byt vadny palec, nebo viko? A odeslo by to tak najednou? Do toho okamziku auto jelo docela slusne, startovalo uplne v pohode... Nebo je problem v rozdelovaci? Nebo nekde jinde? Svicky ale plavaly v benzinu a z vyfuku taky smrdel benzin - palivo tam jde.

obrazky palce a vika :
https://lh5.googleusercontent…OE8-09AvuBo/s800/DSC_3288.JPG
https://lh6.googleusercontent…4oZGMFxBats/s800/DSC_3287.JPG
https://lh5.googleusercontent…XdO4WjmQcvs/s800/DSC_3286.JPG
https://lh4.googleusercontent…D3Vbj13hX08/s800/DSC_3285.JPG


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: au1
Datum: 27.06.13 14:40

tipuju rozdělovač. Mám úplně stejnej motor v Probe, a ty rozdělovače prostě zlobí no... Nejlépe ve svém okolí sehnat někoho, kdo zapůjčí svůj rozdělovač, a vyzkoušet. Jinak jetej se dá sehnat kolem 2000 Kč, novej kolem 6000 Kč, a jeden týpek na Slovensku je i repasuje.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ar*
Datum: 27.06.13 14:45

Na tom víčku se mi moc nelíí ten uhlík, ten už je hodně odrbaný. Na palci ani není pořádně patrné jestli na něj uhlík pořádně doléhá.

Stejně bych ,ale hlavní příčinu poruchy viděl spíše ve snímači polohy klapky a nebo v teplotním čidle.

doplněno 27.06.13 14:55:

Právě že to nemusí chytnout. Když čidlo začne lhát, řídící jednotka tam pere tolik benzínu, že to prostě uleje a pak to ani neblafne.

doplněno 27.06.13 20:37:

S odpojeným čidlem teploty, to nastartovat nepůjde.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: nejedeto
Datum: 27.06.13 14:51

Ahoj,

diky za tipy... kdyby to byla klapka, aspon by to chytlo, ne? A teplotni cidlo - taky by to pri startovani aspon blaflo, ne?

K rozdelovaci - jasne, vim, ze odchazeji, ale co konkretne? Civka, nebo spinani.. Jenze on jiskru hazi... To je divne. Vicko stoji 1000Kc a palec 150. To uz je skoro jistejsi koupit jinej rozdelovac... ale kdyz clovek nema jistotu, je to na houby, takhle zkouset.

Od: au1
Datum: 27.06.13 14:58

cívky. mrkni sem, třeba ti to pomůže
http://www.probeclub.cz/forum…yaf_postst975_Rozdelovac.aspx

Ohodnoceno: 0x
 
Od: nejedeto
Datum: 27.06.13 16:01

Nasadili jste mi brouka do hlavy s tim cidlem teploty. Zrovna jsem cetl pripad, kdy to delalo to same. Pridani plynu - nejelo, strilelo, za studena nestartovalo, ale dalo se roztahnout na lane.

Napada mne, co kdyz to cidlo jen odpojim? Nenastavi si to nouzovy rezim? Nebyl by jsi to ochotny na tom PROBE zkusit, nebo nemas to uz vyzkousene, jestli po odpojeni teploty nastartujes?

Od: au1
Datum: 27.06.13 18:34

mně to s odpojeným čidlem startuje, lítaj mně otáčky, takže jsem zkoušel poodpojovat co se dalo :)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: nejedeto
Datum: 28.06.13 03:29
Diky za radu. Hele, zkousel jsem to... Mam nahradni cidlo, ale i kdyz jsem ho odpojil, nastartoval jsem, akorat se tocily sahary. Povedlo se nastartovat, protoze jsem procistil viko rozdelovace... Ale jen veeeeelice tezko. A porad to dela to, co to delalo. Jak dupnu na plyn, zadusi se. Resp.zacne se cukat dokud neuberu plyn.
zkousel jsem odpojovat cidla. Vaha vzduchu odpojena - zadna zmena. Teplota vzduchu - zadna zmena. Jede to i bez nich skoro stejne. Co je zajimave, ze i kdyz odpojim snimac klapky plynu. Jen se rozsviti tcs off. Ten motor jako by jel v nouzovem rezimu.
zkusim zitra ledkou vyblikat diagnostikuu, jestli neco napovi
Od: nejedeto
Datum: 28.06.13 03:31
Jen bych dodal - byl problem nastartovat za studena. Jak se motor ohral, chyta uplne krasne.

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.