Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stáří startéru se projevuje?

Od: bazim* odpovědí: 6 změna:

Zdravím dnes ráno když jsem nastoupil do auta a otočil klíček jsem uslyšel jen nějaké bzučení a to bylo vše. Zjistil jsem, že startér netočil motorem. Musel jsem tedy do práce veřejnou dopravou a po práci jsem se na to byl podívat.

Dělalo to to samé, ale zkusil jsem to ještě párkrát a občas byl zaslechnut velmi hrozivý zvuk. Zkusil jsem to ještě jednou a bez problému to naběhlo projel jsem to párkrát za cestu zhasl a nastartoval znovu a naprosto bez problémů.

Myslím si, že prostě nevyjížděla ta blbost co vjíždí do toho druhého kola který právě točí s motorem (omlouvám se za tyhle výrazy, ale nerozumím tomu zase tak moc) a když jsem to zkusil asi po třetí, tak to vyjelo, ale nezajelo do do toho druhého kola asi cel a proto ten hrozivý zvuk a nebo to do sebe prostě nezapadlo.

Otec měl něco podobného u auta poklepal startér a už rok mu drží. Takže to zatím asi nebudu řešit dokud to neudelá často a nebo co myslíte vy? Přece jen tomu ruzomíte více než já.

Auto je to: Passat 1.8T z roku 1998

Jo a mimochodem nevím jestli to na to může mít vliv, ale den předtím jsem projel (velmi pomalu a pod motorem i převodovkou mám kryt velkou) takové malé jezero které se objevilo před prací díky počasí, ale po práci jsem startoval celkem 3x a naprosto bez problému jen dnešní ráno právě vznikl tento problém.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bonie*
hodnocení

0x

Já mám pod sedačkou kladívko a když se mi tohle stane otevřu kapotu a dřevěnou částí! poklepu kolem dokola tam kam dosáhnu, startér a jedu... Staré auto, co se nevyplatí opravovat, no je jen na dojetí.

Nastartuju 50x v pohodě, pak zas každý druhý start mám s kladívkem, pak je to zas dobrý, jindy každý pátý... desátý...

ar*
hodnocení

0x

Vypadá to , že je starter zanešený prachem a mastnotou. Je potřeba ho vyndat a vyčistit selenoid (elektromagnetická cívka). Když to necháte být, tak vás to někde nechá stát. Čím bude chladněji tím to bude horší.

Ta blbost co vyjíždí vo věnce, je pastorek. ;)

0000567

Přesně...opravit to nebo někde zůstane viset...někdy pomáhá poklepání třeba celý roky,někdy se to vysype najednou a už s tím žádný poklepání nehne...a pak co,roztlačit?...auto které má určitě hydronapínák rozvodů? nebo jinou podobnou ****...ještě přeskočí rozvod a máte po motoru při snaze to chytit z kopce

bazim*
hodnocení

Nový nepřicházi rozhodně v úvahu (cena), takže doporučujete nečekat a hned to prdnout na repas?

hujer321*
hodnocení

0x

vyměňte uhlíky, už jsou krátké a mají nedostatečný přítlak na kolektor a ten se hodně opaluje, takže nové uhlíky, jemným smirkem obrousit kolektor do čista a jehlou v něm vyčistit drážky od uhlíkového prachu a do opravy raději už nestartujte, po opravě bude startovat jako nový

hodnocení

0x

může to dělat bud zanesený startér či krátké uhlíky či a to bejvá dost časté vypálený silový kontakt cívky startéru

Stáří startéru se projevuje?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]