Nejste přihlášen/a.
Při jízdě v zatáčkách mi šustí zadní kola o plastové kryty uvnitř blatníku ( Citroen Berlingo). Našel jsem , že se dají koupit podložky pod kola. Myslím ,že by mi stačila šíře max. 4 mm, ale nevím jaký to může mít jinak vliv na jízdu, a je-li možné rozšířit jen zadní nápravu, nebo bych tyto podložky musel dát na všechna 4 kola? Děkuji za rady.
Nebude spíše problém v tom, že náprava je kaput? Předpokládám, že jde o starší Berlingo, ty měly zadní nápravu z torzkami. Pokud při pohledu zezadu uvidíte že zadní kola jsou jakoby vyvrácena vrchem dovnitř (tedy jakoby do písmene A ) , tak vězte, že nastal čas na repasi nápravy. Je to notoricky známá záležitost u Pažoutů a Citrónů, oprava nebývá závratně drahá . Ale podložky pod kola nic neřeší
Právě, že repasi nápravy mi dělali na jaře. Teď mě akorát napadá, že zimní pneu bylo slyšet jen při velkém zatížení , ale u letních je to jaksi moc natěsno u těch plastů, i když podle označení jsou to stejné rozměry.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.