Nejste přihlášen/a.
Jaké kdo máte zkušenosti stímto autem s Alfou 147 .Myslíte,že je to dobré auto,bojím se Italská auta nic moc,ale líbí se mi vzhledově a jak je jsou drahé náhradní díly?Díky za odpovědi
Mám zkušennosti s Alfou Romeo 156 r.v 2001, ale je to skoro to samé, 147 má kámoš, pokud do ní pujdeš počítej s tím že do ní budeš sypat, alfy vypadají pěkně ,ale z hlediska motoru a podvozku to je hodně špatný...
Z vlastních zkušenností vím... Mám i plno známejch co mají alfy,ale mají jiný výplaty
Sám jsem ji koupil za 60 tisíc, a první co se začlo projevovat byla přední náprava, měnil jsem ramena,čepy,silentbloky + vzadu cca 10 000.- neoriginální, a asi po pul roce to začlo celé znova.. Hodně problémová je i elektronika hodně mě praskali žárovky a většinou v interieru něco nešlo Ale všechno jsem se pokud možno pokusil opravit.
Mám ted BMW z roku 95 a od koupi jsem neměl ješte jedinný problem
Je to jen na tobě jak se rozhodněš,ale určitě když se zeptáš měchanika nebo někoho kdo se trochu zajímá o auta ti řekne něco podobnýho
Nechci tě od ní nějak odtahovat,ale tak to je.
ja bych taky časem možna bral alfu 166 ale nekoupim si ji protože toje pokladnička nespolehlivej a nakladnej vuz stejně tak 147 opravy stoji ranec a celkově jeto kokmplikovane auto není nad poctivy bmw e36
Díky za info,zítra se na jednu Alfu jedu podívat,tak uvidíme.Ty ramena a čepy to tak brzo hnije ,že se to musi měnit?měla jsem hondu civic 10 let a byla jsem spokojena jen běžné opravy vyýfuk,brzdy,chladič.Akorát už na ní byla koroze tak šla za paár tisícovek nedavno z domu a sháním něco jiného do sportovního typu.Už nechci r.v.1994,ale něco mladšího aspon okolo roku 2001.Alfa 147 je za 30 tis a jediné co bylo byla alfa a nebo rover25,jenže tam se ukoncila výroba krach automobilky a dočetla jsem se,že je problém s náhradníma dílama.A vada byla na autech špatrné těsnění pod hlavou a oprava taky 10 tis musí se vyměnit vše okolo.Tak nevím co dělat už mám se známým domluvený,že se na to semnou do Prahy zajede podívat.Udělám si výlet
Ač sám jsem alfista, na 147 za 30 tisíc bych se snad nejel ani podívat. To bude zhuntovaná pastouška.
Pokud jde o poruchovost, je to zhruba na stejné úrovni jako jiná auta. Ty ramena nehnijou, oni ani pořádně nemůžou. Horní ramena jsou hliniková a spodní je kus pořádného "železa" . Problém je v tom, že když někdo chce ušertřit a jako náhradu použije díly od značek jako je Starline, Optimal a jim podobné, tak se nemůže divit, že to odejde a je úplně jedno na jakém voze. To samé je pokud jsou díly z polska, levné, ale šunt. Tam vám na to dokonce dají jakou chcete světovou značku.
Pokud jde o ty Rovery, ani ty nejsou vyloženě špatné. U nich je problém, že ne vše se vyrábí v druhovýrobě a druhá věc co na nich nesnáším, jsou ty Whitworth závity. To je fak pro zlost.
U tá Alfy si dejte pozor na benzínové motory TS. Jak nedostávají kvalitní olej a pravidelnou výměnu, tak odcházejí. Bohužel je spousta blbečků, kteří slyší na rúzné hovadiny jako syntetický olej, Long Life a klidně na tom nalítají 25000 pak se jen divý, jak jim motor na spodku začne klepat a šály jsou v háji. Klidně si výlet do Prahy udělejte, podle nicku to z Libece namáte daleko, ale moc s od toho neslibujte. Kvalitní Alfu za 30 000 nekoupíte. Spíše bych šel do 1.9 JTD
Alfa byla ve špatném stavu.Shnilý spodek,ubývala chladící kapalina v autě chlívek nevyluxováno.A zatékalo do auta.Ještě jsme jelo okolo se podívat do Ml.Boleslavy na Rover 25 ten ve vnitř zniceny interier totálně,v motoru vyl vidět olej ,jestli nějaké těsnění.Něco klepalo v motoru a řazení dost vylágrované a i barva laku dost zničená a ještě kloub v háji.Obě auta na vyhození.Radsi poopraví svou Hondu a budu jezdit dál sní ,o té vím,že je v porádku,jen zadní brzdy se musejí udelat.Jinak motor šlape jak hodinky.Ted už vím,že žádné starší auto do 40 tis nemá cenu hledat,ale díky za Vaše odpovědi měli jste pravdu,ale člověk si vždy říká co kdyby náhodou.Po včerejšku vím,že náhodou neexistuje.
Auto "sportovniho typu" okolo roku 2001 za 30tis bude luxusni pokladnicka a je vcelku jedno jestli to bude Alfa nebo cokoliv jineho...
To asi jo no,sice bazarnik řikal,že jsou tam akorát škrábance na laku,ale po technické stránce,že je O.K.:vím že tomu se nedá věřit,protože potřebují auta prodat a mít kšeft.No zajedeme se tam aspon podívat známý trochu autům rozumí.Sice mi alfu vymlouval,ale to jsem celá já.Nalítnu apak budu mlátit hlavou o zed.A jeste se mi líbil ROVER 25,ten je za 40 ti r.,v, 2004 automobilka uz neexistuje tak se auta prodavaji levneji neni moc nahradnich dilu k sehnani prej a k vůli tomu jsem od Rovera opustila
ted byla na dilne AR 147 na bezny servis-ale,najit zasuvku na napichnuti diagnostiky...hm,to byla velka frajerina...ta hovadka italska ji dali normalne pod plast(spodni kryt volantu) na sroubky...!?! kazdy jiny auto ma zasuvku normalne pristupnou,treba sice pod zacvaklym plastem,ale pristupnou...zkratka i tahle blbost o lesčem vypovida...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.