Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokuta za provoz bez povinného ručení

Od: dezz* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, dnes mi přišel nemilý dopis z magistrátu. Věc se má tak. Koupili sme v bazaru auto, hned sme začala sjednávat povinné ručení, jenže jsem neměla kompletní dokumentaci potřebnou k uzavření pojistky. Do toho se ukázaly problémy s autem, tudíž jsme vyjednávali výměnu za jiné. Ta se nakonec neuskutečnila, ale k věci. S autem jsme nejezdili, jen jsme ho převáželi na plaťáku a sundali nám ho jinde, než bylo domluveno, než jsme na to přišli (cca 2 hodiny), dostali sme botičku a pokutu. Tu jsme zaplatili a auto opět na platě převezli na místo určení - zahradu, kde bylo do doby uzavření povinného ručení o 14 dní později. Piojišťovačka mi bohužel neřekla nic o sankcích. Nyní už vím, že zaplatím nějaké 3 tis ČKP.

Ale co mi přišlo za dopis. Z magistrátu chtějí podání vysvětlení, proč nebylo vozidlo pojištěno, takže sem zjišťovala a ano, udělala sem blbost, měla jsem odevzdat značky, když jsme s ním nejezdili. Stalo se, moje blbost a neznalost neomlouvá. Teď mi jde o výši pokuty, četla jsem 5-40 tis (za provozování), ale v příkazním řízení je to do 5 tis. Pokud mám předvolání k podání vysvětlení, jedná se tedy o příkazní řízení? Pokud jsem vozidlem skutečně nejezdila, týká se mě sankce za provozování vozidla bez pojištění?

Jdu tam až za 14 dní, tak abych věděla, jestli se sypat už teď :(

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd*
hodnocení

0x

Botička a pokuta = důkaz že bylo provozováno. Na magistrátu to vysvětlete stejně jako tady - provozováno omylem ne vaší vinou a jen ty dvě hodiny co bylo složené na veřejně přístupné komunikaci. ČKP stejně tak - trvejte na provozování jen po dobu kdy stálo na veřejně přístupné komunikaci, po ostatní dobu trvejte na tom že vozidlo provozováno nebylo a tedy jste neměla povinnost platit pojistné (neprovozované = odstavené mimo veřejně přístupnou komunikaci - doložíte to čestným prohlášením, svědectvím, fotografií atd.) Neodevzdané značky - vliv mají na to, že vozidlo se automaticky bere jako provozované a důkazní břemeno že provozováno nebylo je na vás. Ohlídejte si komunikaci s ČKP, pokud uděláte chybu tak budete muset zaplatit za celé období. ČKP jde po penězích za každou cenu, pravděpodobně několikrát zamítne, bude vyhrožovat vymáhací agenturou, soudem a podobně. Pokud budete komunikovat správně, tak zaplatíte poplatek jen za ten jeden den kdy jste 2h provozovali nepojištěné.

hodnocení

0x

asd má pravdu, sice velice stručnou, ale PRAVDU.

jen*

zajímavá příhoda... otázka, jestli Vám ouřada uvěří. Já bych si asi myslel svoje*bzum*

dezz*
hodnocení

Tak sem dodám výsledek, úřednici jsem všechno vysvětlila tak, jak bylo a nakonec jsme to vyřešili blokovou pokutou tisíc korun na místě, za což jsem byla opravdu vděčná. Někdy je to bohužel s pravdou tak, že zní jako lež, ale naštěstí to dobře dopadlo :) Teď ještě čekám na ČKP..

nu*
hodnocení

0x

víte že si pojišťovaCí lobby prosadila do zákona 56 také VľTU O TOM, že pokud do 14 dní od zániku pojiistky nebyla uzavťena nová má úťad vozidlo TRVALE VYŘadit?

naštestí seto nedľje protože pro úťady je to práce na kterou namají lidi ani podmínky a pro pojištovny jen prachy a prachy...alekdyby se to realizovalo pťijdete navždy o to auto + pokuta jako bonus

dezz*

A víte, že mě už vytočilo jen to, že musím platit dvě pokuty? Jednu magistrátu a druhou nějaké kanceláři pojistitelů, kterým může být víte kde, že jezdím nepojištěným autem. Kdybych bourala, zaplatí to za mě, ale budu jim to muset s mastnou přirážkou splácet.. Snažím se držet zákonů, jak to jen jde, ale někdy se prostě stane takováhle blbost a ne, že by tam byla nějaká ochraná lhůta třeba dva tři měsíce, kdy by po mě chtěli třeba 20 Kč za den nepojištění a po třech měsících těch 70 Kč, to by bylo fér, ale vymáhat po někom kvůli pár dním nepojištění třetinu výplaty, to je fakt sprosté...

erikch*
Bohužel ,nejen,v Čechách lze dnes vydělávat pouze a jen na lidské nedokonalosti(můžeme přidat naivitu,strach,hlouposti atd což není vas případ)... ebyt hlouposti,naivity a nevím čeho všeho, neexistovala by drtivá většina podobných organizaci jako CKP všelijaké inkasni společnosti předváděcí všech nesmyslu atd.atd zkratka všichni ti paraziti...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]