Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Měla jsem dneska střet s jednoucím autem předemnou, jela jsem za vizidlem,které jelo pomalu tak jsem začala předjíždet a zničeho nic vybočilo z směru doprostřed tak jsem zabrzdila,ale ke střetu došlo,ale skoro to nešlo cítit.
Tak sme zastavily řidič vystoupil z vozidla a začal si prohlížet,nebylo nikde nic videt jen tam našel někde na druhý straně v plastu díru,která tam už musela být hodně dlouho to auto bylo celé domlácené,ale i tak se snažil to svézt na mě..
Snažila jsem se mu vysvětlit že nedal znamení o změně směru jízdy,ale byli na mě dva a ten druhý tvrdil že videl jak dává blinkr no co jsem mohla dělat nic.
Po chvilce řidit nastupoval do auta a než zavřel dveře řekl že zavolá policii a odjel...
Myslím si že nehoda se s policisty řeší na místě činu a né až někdy potom... Takže mě přišlo že jen hrozil a snažil se na mě něco videlat.
Co si o tom myslíte?
Děkuji
Pokud je to tak jak tvrdíte, tak jste měla na zavolání policie přistoupit. Oni by Vám totiž dali za pravdu (pokud teda opravdu neblikal).
A nikdo to už zpětně řešit nebude, takže se nemusíte bát. Když odjel tak je to jeho smůla, ještě jste mohla zavolat policii vy a říct, že on od nehody ujel .. Ale to už zacházím do detailů
Presne tohle se mi stalo s kropicim vozem. Kropil silnici a kdyz sem ho chtel predjet, tak kdyz uz sem byl na jeho urovni, tak najednou z niceho nic, bez jakehokoliv predchoziho znameni odbocil vlevo (na cestu mimo silnici).
No. Strhnul sem to zpatky, abych se mu pokusil vyhnout vpravo ale samozrejme uz sem to neubrzdil a s osobakem proti jeho zadni traverze dopadla hra na pretlacovanou zcela jednoznacne.
Traverza nesla stopy po mem laku, tak hned celej zhavej volal policajty. A nedokazes nic. Je to tvrzeni proti tvrzeni a ten vzadu ma proste smulu.
Bylo z toho nedodrzeni bezpecne vzdalenosti (protoze diky strzeni volantu nazpet sem ho vzal primo zezadu) a tehdy to bylo za 2000.
Plus 45000 na aute.
A neudelas nic.
Takze jak pisou predemnou. Bud rada, ze odjeli. Nic z toho nebude.
Naučte se jezdit.Něco podobného se mi stalo před měsícem, dával jsem přednsot vozidlu jedoucímu po hlavní, zpomalil jsem a žena ve fabii jedoucíé metr a půl za mnou to nedovrzdila rtespekltive dobrzduila o mpj zadní nárazník...vyjašlal jsme se na ní, orisk její podloýžkypod SPZ jsme rozpeštil a oděrku 14cm čtvereční ošetřil metalízopu z kavličky za 200 Kč.
Týden na to jsem zaparkoval před OBI, další ženská vyjížděla z parkoviště tak, že kouřila a telefonovala a přitom se nevěnovala plně řízení, vycouvala dodávkou tak že mi opět odřela svojí starou plečkou můj zadní vyleštěbný a nakonzervovaný nárazník...ani nevylezla z auta, spustila okénko a ječela že na autě nic nemám a že jede dál...
Tak to jsem se nas**al, vytáhl foťák a odjíždějící auto nafotil, odchyxtil svšdky a zavolal policii..., mám protokol, o tom že odjela od nehody bez sepsání záznamu...
Závěr - teď se na ní zahojím, ze spisu postoupeného do spráívního řízení si pořídím opis, zjistím o koho jde a zjistím její pojišťovnu, ta mi zaplatí opravu...jen stříkání stojí 3,5 tisíce, plus příprava na lak, demontáž a montáž atd...
Dnes jsem jen do centa a opět jsem se dostal do kolize s ridičkou, která vyjížděla z řady vozidel zaparkovaných před tržnicí podél hlavní komunikace tak, že nedala blinkr a nedala mi přednost...strhnul jsem to do protisměru, ale kdyby tam něco jelo, nevím jak bych dopadl...pravé dveře a blatníky by asi byli zralé na výměnu...Tak bych se asi zahojil na ní...
Jezdím opatrně, auto mám navoskované a navoněné jako nové, a kvůli řidičkám jako vy bude brzy z mého passata omlácená plečka?
Naučte se jezdit, než se na vás nekdo zahojí...tak jak to teď udělám já
Chtěl na tom vydělat, pokud odjel tak nebude nic. Mohla jste policii zavolat vy - ujetí od nehody. Ale byli by na vás dva s (křivým) svědectvím že blinkr byl = viník vy. Na tyhle případy se hodí kamera - pokud blinkr nebyl tak je to na záznamu a viník je pak jasně ten odbočující bez blinkru X tvrzení proti tvrzení je problém...
Koukejte na styl jízdy auta řed váma a taky na přední kola, jako první jde vidět jak se natáčí do rejdu a můžete dřív řešit problém, může to rozhodnout jestli se srazíte nebo ne...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.