Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení

Od: crapper0 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, prodal jsem auto (skutečně) a nechtějí mi zrušit povinné ručení pouze na kupní smlouvu, chtějí po mě kopii velkýho TP,ale já už velký TP nemam a ani se k němu nemůžu jednodušše dostat. Musí mi to zrušit pouze na kupní smlouvu?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd*
hodnocení

0x

Kupní smlouva dokládá změnu vlastnictví = stačí. Pokud jim to nestačí připomenout na přepážce, tak odstupte písemně - dvoje vyhotovení a na vaše si nechte potvrdit převzetí (odstupuji od smlouvy dle zákona, paragraf xx - změna majitele, toto dokládám přiloženou kupní smlouvou. Tečka a nazdar.

jirkafavorit*
hodnocení

0x

Já ,když jsem cokoli prodával a rušil pojistku,tak po mně vždy chtěli jen kopii kupní smlouvy a to jim vždy stačilo,tohle bude asi nějakej ůřednickej bl...

nu*
hodnocení

0x

Plaťte povinné ručení dál, i když auto nemáte...Jděte do pojišťrovna a nabídněte vedoucímu pobočky, že budete platit pojistku i za jeho auto...i za moje...iá za admionovo auto...takových lidí jako vy potřebujeme víc...co nejvíc

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Je to tak,jak zde píše "asd".Doplním jen,že máte nárok na vrácení alikvótní části peněz a to od data prodeje vozidla.

cyril*

Nárok je pouze na to, co je uvedeno v pojistných podmínkách.

Narok je na to, co je uvedeno v zakone 168/1999 Sb., paragraf 13, odstavec 2.

To pak dale muze byt upresneno i smluvnimi podminkami, pouze ale ve prospech pojistnika. Tedy napr. ze je narok na vraceni pomerne casti penez k datumu prodeje. To uz ale zalezi na konkretni pojistovne.

hodnocení

0x

crapere, je třeba jim doložit, že jste vozidlo skutečně prodal. To se dokládá právním aktem o prodeji. Je to kupní smlouva dle občanského zákoníku.

Stačí takto?

Evidenční zápis nevypovídá často pravdu o změně vlastníka.

petrxxx
hodnocení

0x

To by mě i zajímalo o jakou pojišťovnu jde, já s tou svojí (Slavia) naštěstí takovéto problémy nikdy řešit nemusel. Ovšem žádost i kopii smlouvy je VŽDY zapotřebí zaslat písemně! Pokud jste to neudělal, nedivte se komplikacím...

kdokoliv*
hodnocení

0x

crapper0 =

= pojišťovna NEMÁ právo vyžadovat pouze kupní smlouvu = kupní smlouva MŮŽE být podle OZ - ústní - někdy je potřeba JIM TO PŘIPOMENOUT! - ( pojišťovny obecně se začínají chovat nějak nadřazeně a na to jsem háklivý!) = takto jsem rušil pojištění známému, kterého potkalo ze strany pojišťovny něco podobného/stejného = stačilo jim důrazně sdělit = ŽE PRODEJ NEMUSÍ BÝT DOPROVÁZEN - KUPNÍ SMLOUVOU! Při mém druhém nádechu pojistku zrušili!

P.S. byl se mnou logicky i ten dotyčný.

buss
hodnocení

0x

A proč jste nepoložil jednoduchou otázku? Podle čeho, kde mám tuto povinnost stanocvenu?

erikch*
Pojišťovny začínají chytat moresy od CKP a je zapotřebí s nimi jednat obdobně arogantně jako ony s námi,hodně pomáhá zdůraznit možnost medializace jejich elementární neznalosti platné legislativy,plus položení jednoduché řeč. otázky copakl asi udělají akcionari pojišťovny az uvidí jak "vzdělání"referenti pracuji na jejich pobočkách...? No a najednou to půjde ne ze ne...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]