Nejste přihlášen/a.
Obracím se ještě s prosbou o radu ,prodávám ojetý vůz a ptám se ,jak to provést s velkým techničákem ,kdy ho mohu dát kupujícímu do ruky?respektive...,auto mám na sebe pouze odhlášeno ,takže musíme na dopravní , a tam bude co? odhlásit znovu na nového majitele a pak už mu mohu dát velký techničák ,nebo kdy až? děkuji
Pokud je vůz na Vás odhlášen, tak po podpisu kupní smlouvy mu velký a malý techničák předáte ihned.
Dvakrát po sobě nelze odhlašovat .
Aby si mohl on vůz na sebe dohlásit chtějí uředníci plnou moc (nemusí být úředně ověřena )od Vás na na nového majitele .(Par chytráku tady bude psát že není potřeba - ale potřeba je - chytráci asi neprodávali nikdy vůz v polopřevodu - a úřednici ji chtějí)
Povinné ručení zrušíte kupní smlouvou.
"Par chytráku tady bude psát že není potřeba - ale potřeba je - chytráci asi neprodávali nikdy vůz v polopřevodu - a úřednici ji chtějí)"
Vy budete taky pěkný chytrák, že?
Problém je ten, že plnou moc na nějakém městském úřadě chtějí, jinde nechtějí. Třeba u nás jí nechtějí a stačí jim pouze kupní smlouva. P.S.: Pane chytráku, prodával jsem vůz v polopřevodu před 2 měsíci..
A jž jste někdy na úřadě položil otázku: A podle čeho ji (něco) po mně chcete? Asi ne, sklapnete .
Byl bych rád kdyby si místní chytráci konečně přečetli občansský zákoník a zákon číslo 500/20045 Sb správní řád paragraf č.) 33
Bohužel je asi nemožné vysvětlit idiotům , k čemu slouží institut plné moci. Neházejte perly sviním , píše se v bibli...
Odhlašovat odhlášené auto nelze, pokud chcete něco na úřadech, tak
1.) doregistrovat
2.) odhlásit
Pokud chce nědko studovat, řeší to prvních 14 paragrafů zákona č.56/2001 Sb a vyhláška č.243/2001 Sb.
Já mám v techničáku uvedeno:
vlastník paní Alena, poté odhlášeno na pana Václava, třetí zápis vlastník jsem uveden já.
A neměl jsem plnou moc. Jak je to možné, že to jde?
NU - píšete za 1 doregistrovat - to je právě zbytečné - místo toho někde chtějí,někde nechtějí tu plnou moc -
bohužel je nemožné vysvětlit idiotům (slova pana NU) že se to řeší na registru touto formou.
rr,
prosím, zkuste v mém popsaném případě sdělit, jak bude znít ona plná moc? A k čemu, kdo a koho zmocní. Děkuji
P.Milane -
U nás chtějí toto - pokud je vůz jen na odhlášeno.(dohlašuje si odlišný majitel než je v odhlášce)
Plná moc-
já XX dávám plnou moc k veškerým úkonům potřebných k doregistraci panu YY,
já XX už nebudu vůz dále provozovat ,
(poprvé psáno přímo před úřednicí - sama mi to diktovala )
MÁM SE S NĚMI KVULI TŘEMA VĚTÁM HÁDAT?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.