Nejste přihlášen/a.
Mám favorita 1988 a zatéká mi do kufru. Těsnění je OK, pryžový doraz je zašroubovaný na doraz do dveří od kufru. Nevím co s tím je to takový bermundský troúhelník. Dveře mám zavřené a nikde neteče, ale po každém dešti musím prostor kufru vytírat a vypouštět vodu. Voda se vždy objeví někde jinde. Nevím co s tím.
Problém bych viděl ve dvou rovinách - voda je v autě
1) když auto v dešti jede
2) když auto v dešti jen stojí
ad1) pak by to znamenalo, že se vám tam voda dostává někde z podběhů, jak se rozstřikuje od kol - řešení je sundat kola, vyčistit podběhy a buď objevenou dirku zatmelit a nebo, pokud tam žádnou dírku nenajdete, tak celé podběhy pečlivě vytřít nějakým hustým nátěrem (Tlumex plast a pod.) - jen podotek - voda se tak do kufru může dostávat i tlakem vzduchu, takže prohlédnout i lemy a spoje plechů blízké podběhům
2) pokud není cestička zatékající vody vidtelná na první pohled, vyndejte veškeré čalounění z kufru (aby byl vidět v kufru holý plech), vlezte si do auta (do kufru) a poproste někoho, ať vám na auto stříká jemně třeba hadicí vodu (tak, aby voda jen stékala, takže žádný velký tlak, ale jen taková sprcha) a hledejte (doporučuju si vzít s sebou svítilnu). Asi budete překvapen, cestičky pronikající vody jsou někdy hodně zvláštní.
Hodně štěstí - někdy je tohle najít běh na dlouho trať.
Kapsy tlumičů bývají zhnilé a tudy teče od kol za jízdy, pak světla a ještě to může téci výplní dveří, když není igelit, nebo když je odchlípnutý a sbírá vodu jako okap.
Ještě by mohla téct voda po hadičce ostřikovače spuchřelou průchodkou. Voda kape mezi horní hranu dveří a skelet vozu, pak na hadičku, po ní kapka stéká vůlí v průchodce a pak dutinami steče dovnitř...
Ty průchodky doporučuji vyměnit. Nedají se skoro sehnat, protože prodejci neví, že to nejsou na 5 té dveře pro hadičku, ale pro trysku předních ostřikovačů Škoda 105/120
Já mám tu verzi bez stěrače a a odstřikovače s hodinami v přístrojovce. Zajímalo by mě co dělat když zjistím že těsnění světel je ok a záslepka ok, igelit ve vnitřku dveří je ok.
Fakt ti ty dveře doléhají? Stačí ty gumové dorazy na hranách dveří lehce zašroubovat dovnitř a na spodním okraji povolit hák zámku a trochu ho zasunout dopředu.
Pak na gumu dveří bude působit větší síla a bude nutné s dveřmi více třísknout, ale jde to i opatrně. Já to dělám tak, že jednou rukou tlačím dlaní jakoby u stěrače směrem dolů a druhou rukou podebírám horní okraj panelu SPZ a spomaluji bouchnutí.
Ta první ruka je k vůli dobouchnutí a zabránění dovibrování odskoku, kdy by se dveře nezamkly.
A nenastav si moc velkou sílu, jinak guma odejde a nebude vůbec pružná...
Zdravím, světla jsem zatěsnil průhledným silikonem (co jsou na pevné části) gumové průchodky taky a pořád teče i když míň.
Světla ty co jsou na karoserii - ne na výklopné části jsem utěsnil průhledným silikonem přetěsnil jsem i gumové průchodky ostřikovače a zadního stěrače - není namontováno. Pořádně vyčistil a pořádně promazal zámek pátých dveří a pořád zatéká.
Takové to origo křídlo tam nemáš? Tím by také mohlo zatékat, pokud je šroubované. Po odkrytí tapecu budou stopy po zatékání. Jinak musí téci jinudy. Možná pokud máš domontované hagusy, tak i jimi by mohlo téci nebo anténou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.