Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vím, že se to tu řeší pořád dokola, ale chci mít jistotu, že to to řikám správně:
Koupil jsem auto v listopadu 2008 od pana "Nováka", v listopadu jsem ho ještě odhlásil na sebe "Trávníčka" a do teď
únor 2009 jsem pořád v polopřevodu a najednou se objevil zájemce o můj vůz. Tak se ptám, když mu ho chci prodat musim auto dohlásit na sebe a pak odhlásit na něj? nebo mu můžu rovnou auto prodat s tím,že v orv je jméno pana Nováka a že on si to dohlásí rovnou na sebe. Chci aby se kupující vyhnul eko dani.
Můžete mi prosím nastínit nějaký postup, pokud je to možné?
Děkuji.
0x
Ano, říkáte to správně. Auto nedohlašujte, ale prodejte a tak se jedině nebude platit ekologická daň. Kdyby jste auto dohlásil na sebe a odhlásil na kupce, bylo by to již v tomto roce a ten by již dan platil. Nevadí, že jste jen v mezikolonce! Dle kupní smlouvy od bývalého majitele jste nyní právní majitel. Novému majiteli bude stačit k dohlášení jeho kupní smlouva mezi váma dvěma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.