Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

První motorka vs A2

Od: dawidececk® odpovědí: 11 změna:
Ahoj, jelikož tu tak dobře radíte, chci poporosit o pomoc.
Je mi 20, nemám řidičák ani na auto, ani na motorku.
Jsem vyšší postavy - 188cm.
Chtěl bych poradit s výběrem první motorky.
Milionář nejsem, takže něco levnějšího. Na moto jsem jezdil a vesnici u táty, byla to nějaká starší dváca.
Teď bych chtěl jezdit normálně. Na nečem trošku silnějším.
Tak bych potřeboval poradit. Na webu motorkari.cz jsem něco přečetl, ale chtěl bych spíše konkrétní rady.
Jak je to zrovna teď s omezením výkonu, pro 18ti leté je to do 25 nebo 34kw?
Kde je v Praze nejlepší dělat motoškolu? Zároveň nejlevnější?
Jak je to s oblečením už do motoškoly?
Z motorek se mi líbí Honda CB 500/600, spíš silnice a naháčové. Vejdu se s ní do toho váhovo/výkonového omezení?
Předem děkuji za rady a tipy. Rád bych popřípadě našel nějakého motorkáře z Prahy.
Díky David :D

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

můžeš si udělat řidičák na motorku do 25kw...

hodnocení

0x
Vybírej do 35kW,viz autoskolavbrne.cz/...
Oblečení do autoškoly nepotřebuješ, stačí helma a rukavice.
CB500 by byla velmi dobrá volba, z tech 500stovek mi přijde nejlepší i nejrychlejší :) ale nepocitej s otevřenou verzi, nesplňuje 35kW.
doplněno 22.06.13 20:46:

Jinak Horneta mít nemůžeš... má 75kW, což je víc než dvojnásobek 35kW. To nejde ani kdyby byl seškrcený na 25kW. U starých ŘP to ještě jde. V tomhle máš už smůlu.

hodnocení

To chapu, jen jsem chtel uz prave neco vetsiho, abych se s tim naucil a vyzkousel pred tim, nez dosahnu tech 24 :)
Často se prodávají 25kW papírově, ale ve skutečnosti jsou otevřené na plný výkon. V inzerátech jich je takových plno.
doplněno 22.06.13 20:43:

CB500, ER5, GS500 - to jsou klasiky mezi kterými se nedá šlápnout úplně vedle :) U mě vede Honda. Pozor na výkon, plná verze nepůjde legálně řídit. Musí být škrcená, i ta ER5 má 37kW, což je moc na A2.

hodnocení

Já si právě chci vyzkoušet něco jen o trochu silnějšího, ať se někde nezabiju hned, ale kdyžtak až potom :D

doplněno 22.06.13 20:50:

Oni ty moto co jsi psal/a jsou téměř jak papírově tak konstrukcí totožné, Honda se mi taky líbí asi nejvíce, i cenově to vyjde nastejno, tak a teď babo raď :O

42kW CB500 je na první jízdu až až, ne? Někdo tohle má v autě které váží 1,5t, ty to budeš mít v něčem co má 200kg! Tuším že zrychlení to má 4,6sec na 100km/hod - Porsche hadra! *sok*

hodnocení

Už jsem to četl, myslím že to jde sešrtit jen tak, aby původní výkon nebyl více než 2x tak větší :) Díky

hodnocení

0x

podle mě je vynikající výběr kawasaki er5! zapni so bazos a dej vyhledat, budeš překvapen cenou tak výkonem. Spotřeba kolem 5l a opravdu krásný a hlavně dobřeovladatelný stroj. Podle mě ideál. Vč.super ceny. Napiš mi jestli se mnou sohlasíš . . nebo ne.

doplněno 22.06.13 20:03:

ta CB 500je taky dobrá! koukám na to.

Sám jsem majitel motorek Kawasaki, ale do ER5 bych pro jistotu nešel. Stejně tak do Kaw se stejným motorem jako je GPZ 500 a KLE 500. Když se k ní nechová slušně, ten motor se občas zadírá na klice (nevím jak moc je tohle rozšířené, ale o pár případech jsem slyšel). Jinak je to ale slušná motorka. Btw. chtělo by to asi hledat něco "většího", se 188 cm už nejsou menší motorky pohodlné a člověk na tom vypadá jako žirafa. CB 500 je celkem dobrá, možná bych se nebál ani nějakých cestovních endur jako je třeba KLR, na naše rozbité cesty ideální, i když taky má svoje charakteristické problémy. Jednoválec vodník je celkem zábavná záležitost. Možná něco jako Transalp by taky šlo. Před koupí doporučuju co nejvíc motorek zkusit, každému sedne něco jiného. Nemá cenu koupit "papírově" dobrý stroj a potom se v reálu nervovat třeba s nepříjemnou polohou při řízení, nevhodností pro spolujezdce, atd.

hodnocení

To mě nějak vypadlo, že bych měl vyzkoušet i posezení :) Děkuju :)

stoupa1980*
hodnocení

0x

Ahoj draku. Kup si Emzetu 150- ku (mz 150). Myslím že kolem 15 000 ji seženeš 100% , na ní odjezdi tento rok - MZ 250 si nekupuj je línější, 150- ka je svižná a naučíš se na ní jezdit.

doplněno 24.06.13 15:22:

Jsem si nevšiml té výšky, tak pokud nechceš vyloženě silniční tak jdi do endura to ti sedne líp a posed je víš. To bych šel do suzuky dr 650 ale kupuj za takovou cenu abys ji mohl prodat a moc netratil. Po koupy motorky max vyměň nápně a jezdi, jezdi , jezdi a nevylepšuj( né po každé trefíš na moto co se ti líbí a nebo ti padne do rukou)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]