Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,možná to bude znít jako hloupá otázka,včera jsem si měnil na svojí octavii kotouče a destičky a zapoměl jsem ovzdušnit brzdy,chystám se na to až dnes.Pak jsem včera jel autem a destičky mi pořád dřeli o kotouč tak se chci zeptat jestli je to tím že to není ovzdušněný.Děkuji moc za vaší odpověď
Třmen jsem od hadice neodpojoval,ale při každé výměně destiček se mají ovzdušnit brzdy,tak právě jestli to tím nedělá že ten píst se nevrátí zpátky,takže znova sundat a cely vyčistit nebo stačí jeno třeba parkrát šlapat na pedal a on povolí?
Není potřeba nic odvzdušňovat, pokud se mění jen destičky a kotouče jak už bylo psáno. Je hlavmě ptřeba pořádně tmen očistt a namazat čepy, dobré je máznout i pístek (pod manžetu)
Druhá otáza je jak je stará kapalina, hadice atd. Ono se může stát, že staré hadice jsou uvniř naleptané a pak se tlak od pístku nevrací i když je vše vyčištěné. Kapalina by se správně měla měnit po dvou letech. Nevím jak ji máte douho.
Není třeba ovzdušnovat při výměně destiček či kotoučů je třeba vše pořádně prohlédnout promazat a očistit pokud se pístky nevrací může být problém s hadičkou což bývá většinou neprůchodná nebo málo další problém že pístky jsou zarezlé kapalinu bych řešil až naposled ale jasné je že by se měla měnit častěji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.