Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dostat mravence z auta

Od: frame* odpovědí: 11 změna:

Dobrý večer,

před několika dny jsem v autě v prostoru u řadící páky a ruční brzdy zaznamenal několik černých a velmi rychlých mravenců. Všechny jsem zamačkal (asi 15ks) a zdálo se, že je jakžtakž pokoj. Bohužel zjišťuji, že jsou asi všude. Jsou zalezlý ve všech možných škvírách. Dnes mě to úplně namíchlo, jel jsem po dálnici a neuvěřitelně mě rozptyllovali ty mrchy prohánějící se po palubní desce.

Prosím o radu co použít na to abych se jich zbavil. (Pravda je, že občas nechám v autě na zemi kelímek od coca coly nebo obal od nanuku, ale nechápu, že by to mělo tak obrovský přitažlivý vliv. Jedině mě napadá - přinesení nějakých mravenců na botech a následné rozmnožení)

Díky za rady

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Když je někdo hovado (neber si to osobně), tak se nemůže divit, že sdílí život s ostatním hmyzem. To jsem ještě nezažil, aby v autě lezla havěť, pokud v něm někdo nenechal ležet měsíc zastřelené prase.

olaf71*

taky se mi objevili letos v autě mravenci a to nejsem hovado.lezou kolem předních sloupků.každý rok po zimě vyházím skoro celý interier. sedačky, střed. tunel,koberce a celý auto projedu čištěním a to v autě nežeru,nechlastám a nekouřím . asi to jsou automravenci na kontrole :)

hodnocení

0x

ja mel jednou problem s mravencema , kdyz jsem si jich hafo dotahl spolecne s jabkama v prepravkach od babek z vesnice , stacilo nechat auto 2x na slunicku pres leto a byl klid *smich* , ale bylo to fakt hnus , jak jsem si to valil kileckem a palubovce a skle chodili mravenci

jack*
hodnocení

0x

Co takové ty nástrahy jak se sypou mravenců m do cestiček? Jinak bych asi jak se psalo výše nacpal auto na asfalt někde u tesca a dva tři dny jezdil do práce busem :D

hodnocení

0x

Dal bych do auta něco pro mravence "smradlavého". Mravenci prý nemají rádi hřebíček, tak za zkoušku se toho moc nedá. ;)

lopata*
hodnocení

0x

Jestli bydlíš někde na vesnici u lesa a ještě necháváš v autě " dobroty " tak se nediv. Nech auto někde na asfaltu a nejlépe, jak píší ostatní pár dní na přímém slunci, to mravence odradí využívat vozidlo.

My jednou jeli s kámošem z honu a ve starý 120ce se vezla zvěřina, no co se nestalo, jedno zaječí při projíždění zatáčkou šikovně zapadlo a kámoš ho tam našel až po několika týdnech, kdy mi říkal, jak mu to ve " škádě " smrdí, jak zdechlyna prý :)

nu*
hodnocení

0x

1. udělej si v autě pořádek

2.) vystříkej to nějakým přípravekem

3.) nech to den na slunci a mrtvolky vysaj

ronyx*
hodnocení

0x

Jak se zbavit mravenců v autě?
1) nemít v autě bordel
2) vyndat z auta všechno, co jde (koberce atd.)
3) vystříkat celý vnitřní prostor (koberce, čalounění, prostor pod sedadly atd.) nějakým insekticidem (odzkoušená je např. Cobra - zabíjí doslova okamžitě i vosy atd - na co se stříkne je mrtvé)
4) nechat auto chvíli vyvětrat
5) auto pečlivě vyluxovat a uklidit

frame*
hodnocení

Děkuji všem za rady.

Docela mě překvapilo jakého jste ze mě udělali bordeláře. Pokud dopiji v autě nápoj tak obal nevyhazuji z okna jako velká část řidičů a taky kvůli tomu nezastavuji u prvního koše. Myslím si, že v autě pořádek mám - navíc je tomu max. dva týdny co jsem dělal generální úklid. Vše vytahané, vyluxované, vytřené,...

ronyx*

Zareaguji na to o tom "bordelu".
Já jsem konkrétně vycházel z toho, že mi aktuálně na zahradě stojí 5 aut, z toho 2 už se z místa nepohnula víc jak 3 roky. Všude okolo nich jsou mraveniště (včetně pod nima), ale ani v jednom autě jsem nikdy ještě neměl mravence uvnitř. Ale také v žádném z nich není žádný obal či cokoli jiného souvisejícího s potravinami. Takže tím "bordelem" bylo myšleno toto.
O úklidu to opravdu není. Mravenci jdou za sladkým. Zkuste si někde, kde po mravencích není ani památky, položit misku s cukrem. A za chvilku je tam máte taky.

erikch*

pro ty,kteří "moralizují"-hmyz se vyvíjel miliony let,ve spoustě ohledů je podstatně dokonalejší než "pán tvorstva" a jeho přítomnost není zdaleka jen o dobrotách(řeči typu nemít v autě bordel apod.)-jistě si už většina přečetla výsledky fundovaných výzkumů,kdo všechno s námi třeba v domácnosti "bydlí",a to i přes sebevětší snahu o gruntování,používání chemie apod.-zkrátka některé druhy hmyzu přežijí i atomový výbuch nebo teploty blížící se absolutní nule-takže ho jen tak něco nezastaví,ale konkétně mravenčíci moc teplu neholdují a nechat auto od rána škvařit na slunci,tak večer u jsou zase o dům(auto) dál...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]