Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
před několika dny jsem v autě v prostoru u řadící páky a ruční brzdy zaznamenal několik černých a velmi rychlých mravenců. Všechny jsem zamačkal (asi 15ks) a zdálo se, že je jakžtakž pokoj. Bohužel zjišťuji, že jsou asi všude. Jsou zalezlý ve všech možných škvírách. Dnes mě to úplně namíchlo, jel jsem po dálnici a neuvěřitelně mě rozptyllovali ty mrchy prohánějící se po palubní desce.
Prosím o radu co použít na to abych se jich zbavil. (Pravda je, že občas nechám v autě na zemi kelímek od coca coly nebo obal od nanuku, ale nechápu, že by to mělo tak obrovský přitažlivý vliv. Jedině mě napadá - přinesení nějakých mravenců na botech a následné rozmnožení)
Díky za rady
Když je někdo hovado (neber si to osobně), tak se nemůže divit, že sdílí život s ostatním hmyzem. To jsem ještě nezažil, aby v autě lezla havěť, pokud v něm někdo nenechal ležet měsíc zastřelené prase.
Jestli bydlíš někde na vesnici u lesa a ještě necháváš v autě " dobroty " tak se nediv. Nech auto někde na asfaltu a nejlépe, jak píší ostatní pár dní na přímém slunci, to mravence odradí využívat vozidlo.
My jednou jeli s kámošem z honu a ve starý 120ce se vezla zvěřina, no co se nestalo, jedno zaječí při projíždění zatáčkou šikovně zapadlo a kámoš ho tam našel až po několika týdnech, kdy mi říkal, jak mu to ve " škádě " smrdí, jak zdechlyna prý
Jak se zbavit mravenců v autě?
1) nemít v autě bordel
2) vyndat z auta všechno, co jde (koberce atd.)
3) vystříkat celý vnitřní prostor (koberce, čalounění, prostor pod sedadly atd.) nějakým insekticidem (odzkoušená je např. Cobra - zabíjí doslova okamžitě i vosy atd - na co se stříkne je mrtvé)
4) nechat auto chvíli vyvětrat
5) auto pečlivě vyluxovat a uklidit
Děkuji všem za rady.
Docela mě překvapilo jakého jste ze mě udělali bordeláře. Pokud dopiji v autě nápoj tak obal nevyhazuji z okna jako velká část řidičů a taky kvůli tomu nezastavuji u prvního koše. Myslím si, že v autě pořádek mám - navíc je tomu max. dva týdny co jsem dělal generální úklid. Vše vytahané, vyluxované, vytřené,...
Zareaguji na to o tom "bordelu".
Já jsem konkrétně vycházel z toho, že mi aktuálně na zahradě stojí 5 aut, z toho 2 už se z místa nepohnula víc jak 3 roky. Všude okolo nich jsou mraveniště (včetně pod nima), ale ani v jednom autě jsem nikdy ještě neměl mravence uvnitř. Ale také v žádném z nich není žádný obal či cokoli jiného souvisejícího s potravinami. Takže tím "bordelem" bylo myšleno toto.
O úklidu to opravdu není. Mravenci jdou za sladkým. Zkuste si někde, kde po mravencích není ani památky, položit misku s cukrem. A za chvilku je tam máte taky.
pro ty,kteří "moralizují"-hmyz se vyvíjel miliony let,ve spoustě ohledů je podstatně dokonalejší než "pán tvorstva" a jeho přítomnost není zdaleka jen o dobrotách(řeči typu nemít v autě bordel apod.)-jistě si už většina přečetla výsledky fundovaných výzkumů,kdo všechno s námi třeba v domácnosti "bydlí",a to i přes sebevětší snahu o gruntování,používání chemie apod.-zkrátka některé druhy hmyzu přežijí i atomový výbuch nebo teploty blížící se absolutní nule-takže ho jen tak něco nezastaví,ale konkétně mravenčíci moc teplu neholdují a nechat auto od rána škvařit na slunci,tak večer u jsou zase o dům(auto) dál...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.