Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
rodiče mě zaúkolovali abych zjistil současný stav povinné výbavy automobilu pro cestu do Chorvatska, tedy Rakousko, Slovinsko a ono Chorvatsko. Hledám už asi půl hodiny na netu, ale nikde jsem nenašel konkrétní odpovědi. Krom toho, že v Rakousku je třeba reflexní vesta pro řidiče a všechny spolujezdce (červené, oranžové barvy), jsem nenašel zda-li je povinný hasičák apod... nevíte kde hledat? Nebo jak to v současné době v těchto zemích platí?
Ne nic navíc než je povinná výbava v místě registrace vozu není třeba ,ale je možné,že po rozpadu Jugoslávie v následnických státech již toto neplat,ale v A to platí 100% í!Ale pro klid duše např hasičák není špatná věc!
A pkd je řidič po... z rakouských policajtů tak ať si zakoupí 5 oranžových vest.Osobně vozím jen jednu a žlutou a nikdy mně při kontrole rakušáci na toto nic neřekli!
Ono se to porad meni, takze kdyz najdes informace na webu stare 2-3 roky, tak kdo vi, jestli to jeste plati. A kdo vi, kde hledat ty nejnovejsi a platne? Je to problem i pro Cecha pro ceske predpisy ...
Prehled pro zeme EU (neposkytuji zaruku za aktualnost a pravdivost), jinak rozepsano zde.
O cestach autem do Chorvatska je pomerne hodne informace ( zde) a snazi se chorvatsky i cesky automotoklub.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.