Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nedávno jsem měl dopravní nehodu na dálnici. Řidič předjížděného vozidla vjel najednou předemě a ohrozil mě, já srthl řízení do svodidel, abych mu nenaboural zadek. Řidič zastavil, nesouhlasil se svoji vinou, vyměnili sme si iniciály a najednou, že musí odvézt kolegu (žádného sem neviděl, možná seděl v autě), dal mi tel., že mám zavolat až přijedou policajti, že pak přijede. Byly poškozeny svodidla, takže sem PČR musel volat tak jako tak, na jeho voze škoda nevznikla. Otázkou je, zda se jeho jednání dá považovat za nedovolené opuštění místa nehody?
Díky Jirka
doplněno 02.09.13 16:50:ŘIdič se na místo po telefonátu dostavil.
Pokud se dostavil, tak nechápu, proč Vám to vadí? Pokud by dal jiné iniciály popř. se nedostavil, tak je to jiná. Osobně v tom problém nevidím.
doplněno 02.09.13 19:27:viz. minda, každopádně předpokládám, že tazatel řeší zavinění nehody, jinak samozřejmě to měl uvést do protokolu
Co když se takticky vyhnul dechové zkoušce? Pokud byste byl poškozený, také byste v tom neviděl problém?
hujer - proč myslíte, že se dech.zkoušce vyhnul? když se vrátil, jakmile dorazili policajti, měl dostat dýchnout - a po nehodě pít nesmí, čili podobná výmluva by neobstála...
pro tazatele - nechápu, co vám na celé události vlastně vadí...? možná jste byl označen za viníka a nesouhlasíte s tím, hledáte jak se bránit? tudy ale cesta nepovede...
Pokud ho ale naboura zezadu, tak se na 99% nic dal neresi - nedodrzeni bezpecne vzdalenosti a hotovo.
Pro tazatele: tohle ujetí od nehody není.
Chce to spíš kameru v autě... Lepší bývá srážce se vyhnout a odřít auto o svodidla než drcnout a ztratit kontrolu nad autem. Nedání přednosti - typické je z boku do dveří = můžeš snadno zabít ne "hovado dobře mu tak", ale řidiče co tě jen přehlídnul nebo nevinnýho spolujezdce za nim. Když už tak mu "jen" urazit čumák nebo zadek auta, ale pokud se dá vyhnout tak je lepší se vyhnout (pokud to neni do stromu nebo protijedoucího auta). Ta kamera se hodí hlavně na případy kdy magor jede proti a do škarpy se musí jinak to je čelní tutovka. Magor jede dál a ten ve škarpě ví možná tak barvu auta = viník neznámý a není kdo by platil škodu. policajt ještě dokáže dát pokutu za nezvládnutí vozidla. Ze záznamu kamery jde viník lehce identifikovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.