Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak předejít baštění oleje

Od: matet odpovědí: 3 změna:

Ahoj potřebuji poradit,mám fabii 1.4 MPI 44KW rok výroby 2000.Začllo mi dost baštit olej,nevím co stím,ale prý se dá koupit železitý olej,který prý vymezí vůle a přestane to žrát olej,víte něco otom.děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Záleží na tom, jestli tam skutečně jsou vůle, nebo olej někam uniká. Kouří auto při přidání/ubrání plynu? Když ano, jakou barvu má kouř? Nemusí to být hned vyběhaný motor, můžou být třeba vadná gufera na ventilech, nebo hlavní gufero na klice, kdekoliv. To ale nelze asi z tak málo informací určit. A dokud neznáte příčinu, nesnažte se řešit důsledek. Tím byste mohl motoru akorát uškodit. Nějaký železitý olej - naprostá hovadina, z fyzikálních důvodů takové věci můžou fungovat maximálně v 3D animaci v reklamě. Btw. přesně předejití takovým problémům jsou důvodem, proč mám v autě vždy kvalitní olej a často ho měním.

jinx*
hodnocení

0x

pozrel by som sa na oleje.cz tam su taketo temy rozoberane viac nez dost.

Inak zelezity olej?Podla toho co si tu popisal tak to bude skor brusivo.

Co sa udialo s motorom? studene starty? kolko km ma ten motor.docela by ma to zaujimalo.

Mam 1.4MPi 50kw,217tis.km a nezere nic.

nu*
hodnocení

0x

zanedbaný servis a špatné zacházení, na prevenci je pozdě

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]