Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, tchán dnes odstavil u krajnice nové auto, aby si otevřel bránu do dvora. Po silnici jeli dva cyklisté, z nichž jeden nepochopitelně vrazil plnou rychlostí do odstaveného auta a promáčkl a poškrábal zadní dveře. Tchán bohužel nevolal policii, ani nesepsali dokument o nehodě. Chlapík u sebe ani neměl občanku a tak ho tchán nechal jet dál. Teď ovšem nevíme jak to všechno řešit. Povinné ručení i havarijní pojištění má sjednané. Když půjde na pojišťovnu s tím, že mu auto někdo poškrábal tak bez viníka mu seberou bonusy. Napadlo nás, zavolat policajty s tím, že to někdo udělal přes noc a označit to za vandalství, proti kterému je taky pojištěný. Nebo by měl někdo jiný nápad, jak to řešit, aby z toho neměl žádnou škodu? Děkuji za rady.
No aby se po zavolani policie neukazalo, ze to zastaveni u krajnice je prestupek a pak by bylo vsechno jinak Ja bych to s policii neprehanel. Jednou se mi stalo neco podobneho v roli cyklisty (cumel jsem po okoli a taky narazil do auta) a byl jsem rad, ze majitel nad skrabancem mavnul rukou
spivane, je to mrzuté. Dle Vašich zpráv bych to viděl asi takto. Došlo k doprvní nehodě, viník je asi cyklista. I kdybyste stál v zákazu, tak to nic nemění na určení viníka. On by měl dosta pokutu až do výše 2000Kč. Jelikož vy, jako poškozený jste nesepsal záznam o nehodě, dopustil jste se rovněž přestupku se sankcí taky 2000Kč.
Nevím kolik Vám seberou bonusu, ale asi bych šel cestou opravy přes své pojištění. Zdali udělat Vámi navrhovaný podvod, že to bylo vandalství, je jen na Vás. Co kdýž to někdo viděl a ukecne se pojištovně? Taky se může stát, že technik od pojištovny nebude blbec a pozná že šlo o nehodu s neznámým pachtelem a pak bude co?
Vámi popsaný nápad rozhodně nedoporučuji. Mimo to, že je to hnusně "české", můžete být obviněn z pojišťovacího podvodu.
Já bych postupoval asi takto (poté, co bych 3x praštil hlavou o zeď jak jsem blbej, že jsem nezavolal policii) - provedl bych si soukromé pátrání. Poptal bych se lidí v nejbližší fabrice, nebo bych tam čekal před začátkem nebo koncem směny. To samé platí o hospodách v okolí. Jestliže jeli na kole, nebudou z daleka, pokud nežijete vysloveně v turistické oblasti.
Pokud by toto bylo negativní, zhodnotil a spočítal bych, zda se to vyplatí platit z havarijka a přijít o bonus nebo "sám sobě". Podle toho, co jste napsal, by se tchán vešel do 5tis,--
Hold za blbost se platí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.