Nejste přihlášen/a.
Ahoj,mám problémy s autem WV-Vento 1996 tdi .Auto začalo zlobinkovat,jak nastaly mrazy,nejdříve špatně startovalo,pak se k tomu přidal černý dým z výfuku a i smrádek.Závada byla ve výměně žhavících svíček Brisk,ale problém spíše tkvěl v tom,snad to dobře popíši,že po nastartování se jako by dusil motor,jakoby blafal,cukal,nejvíce to bylo znatelné ve vyšších otáčkách.takže třeba při stání na červené,jsem raději trochu přidávala plyn,aby to nechcíplo.Auto bylo odvezeno k automechanikovi,kde trčel 14DNI!,udělal prý generálku motoru,ale závada se nenašla,pak zjistil,že dvě svíčky jsou opět upálené,takže znova výměna za BOSH(ty svíčky vydrželi asi měsíc,to je také divné).cukání sice ustalo,ale nyní,asi po 10dnech znovu špatné startování za studena,čoud,slabé cukání,které po nějaké době ustane,někdy ne.Zaplatily jsme opravdu dost peněz za generálku,ale příčina,s kterou jsem tam šla,odstraněna nebyla.Nemám už na zbytečné vyhazování a tak prosím o radu,co by to mohlo ještě být?děkuji vám
A ty nove zhavice zatim drzi?
Jak odesli ty puvodni?
Nejcastejsi problem predcasne opotrebovanych zhavicu je predcasny vstrik paliva a spatny tlak ve vstrikovacich triskach, to by ste ale pri jizde zrejme poznala ztratu vykonu.
Uplne nejcastejs je ale chyba ve vadnem spinaci zhaveni - spinac zhavice neodpoji, ty furt zhavi a samozrejme po case zacnou odchazet.
To se pak prave projevuje spatnym startem a behem na mensi pocet valcu, nez je planovano z vyroby - to by mohlo byt to cukani, ktere citite a kour a smrad z vyfuku z nespalenyho paliva.
Tez ale muze byt chyba ve spatnych kontaktech el. okruhu zhavicu.
Pokud se zhavici spirali roztavili, tak to by zase svedcilo o prilis velkem privodnim proudu - spatny regulator nebo opet chybnem spinaci zhaveni...
Tak to opravdu netuším,auto začalo zase takto zlobit včera.A ty původní,to nám bohužel také nikdo neřekl,proč po měsíční výměně opět dosloužily,automechanik jen zdělil,že to jsou "šunty",tot vše.Ty špatné spínače by ale snad automechanik viděl?Co tedy mám ted dělat?je možné to opravit svépomocí?To asi ale ne?
Svepomoci tezko.
Automechanika vynechejte, ten vy ocividne kulovy, a jdete k nejblizsimu autoelektrikari. Zdelte mu svuj problem a on vse promeri. Tim bud vylouci chybu v elektrice, nebo najde zavadu.
Kdyz zavadu najde, muzete se pak rozhodnout, az vam zdeli cenu pripadne opravy, zda si to u nej i nechate spravit.
V pripade, ze chybu nenajde...na to je jeste cas.
Dobře díky za radu,pokusím se tady nějakého v okolí najít,i když přes víkend bude někdo těžko pracovat.Ozvu se pak po té,kjak to dopadlo,byla bych ráda,pokud by byla závada přesně tam,kde jste mi psal,pak je vždy problém hledat dál.a ještě jedna věc,skřípe převodovka ,jen pokud chci zařadit na trojku.
Skripe prevodovka jak pri razeni na trojku tak z trojky jinam, nebo jenom v jednom smeru?
Mozna je na case vymenit olej.
K tomuhle by ale bylo potreba presne definovat zvuk - slyset ho a lokalizovat zdroj hluku. Jenom ted honem z hlavy mi napada asi dvacet ruznych skripotu, ktere se muzou ozvat z prevodovky pri razeni trojky...
jen,pokud chci zařadit na trojku.,z trojky jinam je to už v pořádku.na olej se podívám.A ten skřípot,tak to vám tedy asi těžko popíši,když je potřeba ho slyšet.Já bych vás tu potřebovala,nechcete přijet?To byl vtip,ale víte toho dost,vaše rady jsou opravdu dostačující.Skřípot bych řekla jako když špatně zařadíte,špatně podřadíte,nějak tak
Ten skřípot může dělat horší synchron na 3 rychlostním stupni, zkuste tu trojku řadit pomaleji, vyřadit předchozí rychlost, chvíli počkat a pak pomalu zařadit trojku. Pokud to "nezaskřípe" je to s největší pravděpodobností onen synchron, pokud i přes to zaskřípe, je třeba hledat závadu dál.
poku zařadim pomaleji,tak někdy to zaskřípe,někdy ne,ale většinou ano.Při vyřazení rychlosti myslím též to někdy zaskřípe.kde tedy hledat dál?
Chtěla jsem jen poděkovat za dobrou radu,opravdu zádrhel byl v elektrice,svíčky stále žhavily,to by byl vyřešen,ale to cukání,blafání bohužel stále trvá.Snad prý v čerpadlu,je tam někde nějaký spínač-nevím jak se tomu odborně říká,který udává.kolik nafty přidat a kdy,jistě tomu někdo rozumí,co tím myslím.jenže oprava je dosti drahá,pokud to je tím čerpadlem,možná by někdo poradil,zda je možné vyměnit z Seat toledo 1992 diesel tuto věcičku a dát to do wv venta?
doplněno 20.02.09 09:28:Snad i bylo řečeno něco o alternátoru-výměně
Tim spinacem je zrejme myslen predsuvnik vstriku. To je zarizeni pro studeny start vznetovych motoru.
Myslim si, ze odborna oprava je stale levnejsi reseni oproti pouziti nevyzkouseneho repasovaneho, nebo koupe noveho. Zadejte do googlu opravy vstrikovacich cerpadel. Je dost firem, ktere se tim zabyvaji.
Jestli by sel pouzit z Toleda, to nevim. Snad poradi nekdo jiny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.