Nejste přihlášen/a.
Zdravim na kolik vyjde výměna těsněni hlavy valcu? Jde to udělat i doma v garaži? Co se kontroluje dal, když se měni toto těsněni. Diky
A chtěl jsem se zeptat, nevim jestli to je na 100% těsnění hlavy. Vždy po jizdě zustanou po mě par kapek, po každem zastavení. Když jsem se dival pod autem, tak ze předu je vše suche, za motorem to teče dost, tam je to cele od oleje, teče to někde z vrchu za turbem. Když jedu kopce, tak teplota jde celkem nahoru, tak vždy poustim topení at klesne, pak po naročne cestě do kopce, když zastavim a vypnu motor tak dlouho startuje a někdy nenastartuje vubec, musim cca 15min čekat než schladne, pak natoči. Bude to těsnění hlavy? Spotřeba oleje cca 0,8l na 200km
Pár kapek zůstává, když je zapnutá klimatizace a po vypnutí motoru (klimy) vyteče zkondenzovaná voda z žeber chladiče klimy na zem. Uniká chladící kapalina? Ne? Tak je to z klimy (normální stav). Nepoužívejte klimu a nebudou kapky.
Každopádně bych vyčistil chladič. Stačí si koupit čistič od Sonaxu na čištění alu disku, nastříkat to do chladiče po celé ploše (celou nádobku) a pak vystříkat wapkou nebo zahradní hadicí (opět po celé ploše).
Auto se nebude tolik přehřívat.
Když tak špatně startuje, takto klidně může být pumpa paliva nebo prasklá hadička vedení paliva (prolíná).
Olej teče i přes gufera ventilů. Nutně to hlava být nemusí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.