Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jawa 21 - starý benzín

Od: horaktom123* odpovědí: 4 změna:

dobrý den mám doma jawu 21 a nejezdil jsem an ní tak 2-3 roky , ale chtěl bych si zase zajezdit tak se ptám jestli pojede (já doufám že jo)

doplněno 14.06.13 18:47:

a ješte mám v nádrži benzín tak 2-3 roky sterý a chci se zeptat jestli se dá ještě na nem jezdit.Četl jsem že když se přidá olej tak by to mělo být ok

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Řekl bych, že určitě pojede, ale možná bych preventivně ten benzin vyměnil. Nemusíte ho vylít, až stroj pojede, můžete ho přidat (třeba po částech) zpět do nádrže.

Pokud motor uvnitř mírně orezl, stejně kromě generálky tomu teď nepomůžete, nemá smysl to rozebírat, klidně bych to risknul. Když to pojede blbě, můžete vždyzcy začít rozebírat a měnit.

Možná bude trošku zatuhlý karburátor (benzin vyschnul a olej zůstal), asi budete muset fíka roztlačit, určitě to napoprvé bude rychlejší než se snažit o našlápnutí.

Držím palce při resuscitaci! :)

hodnocení

0x

Ad 1 vyzkoušet a uvidíš,mj-bude chtít celý očistiti a raději zkouknout vnitřek válce a kruhy,předpokládám,že nebyl konzervován a asi bude chycen korozí!

Ad 2 asi vyzkoušet.kdoví,zda ještě bude funkční!

Koukni do valce jestli neni orezlej a koukni do nadrže jestlu benzin nezkaramelizoval... Ale tři roky neni moc na to aby se nerozjel...

horaktom123*
hodnocení

tak jsem benzín vylil vnitřek nádrže byl zrezlej ale nějak se to pořeší koupím pár součástek od nádrže protože byli také zrezlé ale řekl bych že pojede.

Díky za vaše odpovědi :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]