Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej auta jen s malým technickým průkazem?

Od: simousekkk* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

koupila jsem auto od "známého" (následně se projevil spíš jako podvodník). Mám smlouvu o koupi auta a malý technický průkaz, prodejce auta a jméno malém techničáku jsou však odlišné. Velký technický průkaz si známý nechal, že auto odhlásí a později to dotáhneme do konce. Od té doby však nekomunikuje. Jde to řešit nějak jinak než ho jít udat?

Předem děkuji za odpověď.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zřejmě teda nedodržel podmínky kupní smlouvy a Vy mužete od ní odstoupit.Doporučeně bych mu zaslal odstoupení od smlouvy a navrácení částky v plné výši , někdy se v kupní smlově uvádí i sankce za nedodržení podmínek. No a pak li že nebude stále komunikovat tak už jedině soud. ...

simousekkk*
hodnocení

Děkuji za odpověď, už je ale nejspíš předem jasný, že komunikovat nebude. V kupní smlouvě sankci za nedodržení podmínek nemáme.

nu*
hodnocení

0x

Jít udat? Kam?

k2

Mozna do nadrazni lamparny...

simousekkk*
13.06.13 22:31
hodnocení

Policie?

humbucker*

Ahoj Simousku. Policie, ty by asi chtělo toho lumpíka oznámit. Není to udávání, ale oznámení. Nerozumím, proč se kupuje auto bez velkého techničáku? Vzhledem k divnýmu právnímu systému v našem státě, vrácení peněz může chvíli trvat.Ahoj.

k2

Bozicku, a co bude policie s tim lumpikem delat? Zastreli ho za usvitu na fizlarne, pardon na policejni stanici?

Policie do sporu dvou soukromych subjektu nevstupuje. Ani na oznameni, ani na udani. Neni co vysetrovat a po cem patrat. Naroky ne/vyplyvajici ze zpackane kupni smlouvy lze ne/uplatnovat, pokud neni dohoda mezi obema subjekty mozna, pouze na zaklade rozsudku soudu...

mojo

Když jde o podvod, policie normálně vyšetřuje, co by ne.

k2

Ano, ale to by se napred o ten podvod muselo skutecne jednat.

au1

Policii je tohle buřt, jde o občansko právní spor, který PČR neřeší. Stalo se mi to samé, nakonec jsem po 9 měsících VTP z prodávajícího dostal. Poradit vám nedokážu :) Nejlepší pro vás bude, nějak z něj ten VTP "vymlátit". Pokud chcete odstoupit od smlouvy, pošlete mu doporučený dopis s výzvou k odhlášení vozidla na vás, a novým termínem doručení. Pokud opět nic, můžete odstoupit od smlouvy,ale to je past :D páč pán už ty peníze za auto určitě nemá, a když dojde na soud, může určit splátkový kalendář třeba po 200 Kč měsíčně. Navíc musíte auto vrátit ve stavu, v jakém bylo při prodeji - což je nemožné. Jak říkám, vymlátit VTP, nic jinýho nemá smysl :)

endyfrog*
hodnocení

0x

Pokud je to známý tak už by asi nebyl můj známý pokusit se ho dohnat v případě nu pohrozit že navštívíte Policii a nebo že mu auto vrátíte a budete peníze vymáhat možná to vyjde

erikch*
hodnocení

0x

pokud už auto odhlásil v registru,není problém-"jeho" původní TP nepotřebujete,za kilčo si necháte vystavit duplikát(už figurujete v systému jako oprávněná osoba,odhlášeno na...,vás),jenže pokud neodhlásil,nemáte žádné zákonné páky(v reálném čase a za rozumné náklady)jak z něj TP dostat...Má to ale zas tu výhodu,že cokoli s autem provedete,jde vše za ním a možná to i pochopí a udělá co měl již při prodeji-otázkou je ale platnost technické,tu totiž bez TP neudělá nikdo...Takže nezbývá než "tlačit"(bubáky s policí jsou nesmyslné a k pousmání...),improvizujte-máte jistě nějaké akceschopné známé atd. no a obrovské ponaučení do budoucna,že auto se kupuje jen a pouze s komplet doklady...

hodnocení

0x

Mám to chápat, že jste od osoby A koupila auto psané na osobu B? *bzum* A osobu B jse kontaktovala? Pokud bude vstřícná a je papírově stále majitelem, tak by mohla požádat o vydání náhradního TP z důvodu třeba zničení a osobu A byste už nepotřebovala.

Abyste věděla, jestli to vůbec někam povede, taky by asi nebylo od věci zkontrolovat auto v registru kradených vozidel (RZ i VIN). Také zkontrolovat, že bylo placeno povinné ručení, ale registr KP bohužel nefunguje moc spolehlivě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]