Nejste přihlášen/a.
zdravim... mám dotaz, možná trochu pitomý ale jsem z toho trochu jelen... měnil jsem čepy ramen a je tam ten typ, které se nedají stranově zaměnovat... tzn. je pravý a levý... patří levý čep na stranu řidiče a pravý na spolujezdcovu? protože jsem to rozhodil a zjistil jsem, že pravý čep je na straně řidiče...díky
Já se z některých odpovědí snad opravdu picnu. Levá a parvá strana vozidla se bere a to uplně všude na světě podle pohledu sedícího řidiče. Je jedno jestli je volant vlevo nebo vpravo. "Takže levej" čep na levou stranu a pravej na pravou a je uplně jedno jestli v česku nebo anglii.
já to tak taky beru ale mě to uplně rozhodilo jak jsem to zjistil... tak jsem se raději zeptal.. nedělám to každý den a jistota je jistota...právě tam ty čepy nejsou zaměnitelné.. když se dají naopak tak jsou kola jakoby blíž ke dveřím...
Nevím teda stopro,ale osobně si myslím,že zda má pravostranné nebo levostranné řízení je úplně jedno!Levá strana auta je levá ať je to v "anglii" či v česku!Zrovna tak pravá je neustále pravá!
Takže pokud se čepy lišej na pravou a na levou (u mého ne čep, ale zadní silenblok ramene) tak je to jedno,jiné by to bylo v případě že by bylo rozlišení díky převodce řízení-pak má na toto zda je ostrovní či kontinentální vliv!
doplněno 13.06.13 20:30: Ale dle Vás pkd má auto s pravostranným řízením tak levý jde na pravou stranu, Z vaší reakce to totiž vyplývá
Zajiste je leva strana vlevo stejne v UK ci na kontinente, ja jen pokracoval v tazatelove obratech "strana ridice" "strana spolujezdce". Nebo si myslite, ze kdyz v CR budete chtit predni dvere na stranu ridice a to same v UK, ze v obou pripadech dostanete leve?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.