Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojistka a přihlášení auta

Od: zabu odpovědí: 15 změna:

Lidičký pomóóóóóc. Úřednictvo této země jsou totální trotli.

Přestože mám platnou pojistku, platím na několik aut. Já jsem pojistník, dcera je vlastník, tak mě odmítli změnu vlastníka, s tím, že pojistka musí být na nového vlastníka. Proboha jak to mám udělat. To mám na měsíc zrušit pojistku, sjednat pojištění na syna, přepsat auto, a potom pojistku zrušit a sjednat pojistku zpátky na mě? Je to logické? Já snad začnu střílet. Tohle už je buzerace pro buzeraci co se děje.

Má někdo lepší nápad něž dvojí změna pojistníka nebo kulomet?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Predne bych se pokusil ujasnit, co je kyzeny budouci stav. Ted je auto psane na dceru, povinne ruceni je uzavreno na vas. V budoucnu by mel byt vlastnikem syn a vy opet poplatnikem pojistky? V kazdem pripade, povinne ruceni jde vice mene za majitelem vozu. A zde plati zakladni vec, ze povinne ruceni zanika se zmenou vlastnika. Bohuzel v tomto ohledu je jedno, ze poplatnikem / pojistnikem je nekdo druhy a dokonce jim i zustane. Neni podle me nic jednoduzsiho nez dojit se smlouvou o darovani / koupi na pojistovnu a nechat vyjet novou zelenou kartu, kde bude uvede vas syn. Nevim jak to mate na zelene karte ted, ale pokud vim, tak na ni je uveden pojistnik, ale v pripade, ze se lisi od provozovatele, tak provozovatel. A nejspis proto jsou z toho urednici zmateny.

Můžete si stěžovat u vedoucí nebo na lampárně nebo si přečíst zákon 168 (paragraf 12, bod 1a).

zabu

Dobře, dík všem. Jestliže jsem neznal zákon 168/99sb. $12, tedy toto:

(1) Pojištění odpovědnosti podle tohoto zákona zaniká

1. dnem, kdy pojistník, jeho dědic, právní nástupce nebo vlastník vozidla, je-li osobou odlišnou od pojistníka, oznámil pojistiteli změnu vlastníka tuzemského vozidla,

Stále ale nechápu, proč nelze přehlásit na starou pojistku. Pojistka zaniká dnem kdy se oznámí pojistiteli změna vlastníka, a nikoliv dnem odhlášení nebo přihlášení. Chápu to dobře?

zabu, souhlasím s Vámi a tímto citátem ze zákona bych šel na vedoucího registru

přeji hezký víkend

dobre

Pane ---rudiiku --*zed**sok*jste normální

píšete bludy - podle tebe základní věc že povinné ručení zaniká se změnou vlastníka? *zed*,kdes na to došel?

Povinné ručení zaniká pouze když vlastník předloží pojištovně doklad o prodeji a daší zákonné možnosti .

Sama pojištovna nepozná,že je vůz prodaný, proto nikdy povinné ručení nekončí se změnou vlastníka.

Pokud povinné ručení není ukončeno, platí stále.

nu*

povinné ručení zaniká dnem, kdy je nahlášena změna vlastníka pojišťovně...a na povinnost hlásit změny je 15-denní lhůta

erikch*

pojistku(povinné) smí uzavřít kdokoli zletilý a svéprávný)to jsou jediné dvě zák.podmínky) a pojistka musí být platná (časově) a musí souhlasit VIN -opět jediné dvě zákonné podmínky)a to mezinárodně,nejen v naší legislativě)-registrační značky,barva,pojistník,vlastník,provozovatel atd.jsou podružné údaje,čili nepodstatné...Takže pokud vaše nějáká původní pojistka splnuje tyhle dvě zákonné podmínky,musí ji úřad(a to jakýkoli-nejen ten v JBC) plně akceptovat-v opačném případě šupky hupky za vedoucím,trošku mu nastínit,že budete nucena věc medializovat(soukr.media se toho jistě ráda ujmou) a důsledkem takové medializace bude obava o pozice referentů ,včetně místa vedoucího,MěÚ JBC odbor dopravy pro elementární neznalost platné legislativy...Tohle je jediný co na tu bandu úředníků zabíra-možná ztráta pozice a platů...V tomhle jsou media velkým pomocníkem,nikdy není dost "dobrých" zpráv o pochybeních státu,potažmo jejich zaměstnanců...

werena

a co tato info : § 3
(2) Uzavřít pojistnou smlouvu o pojištění odpovědnosti je povinen vlastník tuzemského vozidla nebo řidič cizozemského vozidla, nestanoví-li tento zákon jinak

cyril*

Co na tom nechápete?

buss
hodnocení

0x

No já bych se jako vždy, když mám jiný názor zeptám: A podle čeho, kde mám tu povinnosti?

hodnocení

0x

Já bych šel za vedoucí, a nenechal si to líbit. Vozidlo musí mít platné pojištění, třeba i od Pána Boha..

Kde jsou takoví úředníci?

zabu
hodnocení

V Jablonci nad Nisou. Takže podle Vás obou, je tohle jejich jednání protiprávní? No tak mi držte palce.

au1

taky si myslím, že pochybyli na úřadě... pokud nám tedy říkáte celou pravdu :D

nu*
hodnocení

0x

Nastudujte si legislativu k povinnému ručení, zákon 168 sice uvádí povinnost MAJITELE, ale jsou i další právní normy k pojišťovnictví které umožňujíé pojištění čehokoliv třetí osobou...Pak úřednice poučte.

zabu

NU děkuji, povedlo se. Stálo to sice spoustu času a návštěvu vedoucího, nicméně se zadařilo. Chtělo to vytrvalost, udržet nervy na uzdě a nezačít křičet(to bylo nejtěžší).

Ale stále mi nikdo, ani oni "ouřadové", nedokázali vysvětlit, jakým právem se hrabou v mém soukromém vztahu s pojišťovnou, hi. Možná proto nakonec "povolili".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]