Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jaká je, prosím, promlčecí doba za dluh na povinném ručení? Nemůžu už dohledat doklady o zaplacení pojistek, ale auto jsem v roce 2010 řádně odhlásila - potvzení z magistrátu mám - o vyřazení vozidla z registru, ale Česká kancelář pojistitelů po mně chce dluh za rok 2009.
Děkuji za odpověď, Svobodová.
Dobrý den, paní Svobodová.
čkp má 3 roky na to aby ulatnila náhradu a tři roky na vymáhání.
Zdali bylo Vše vozidlo opravdu pojištěno zjistíte zde: bezpojisteni.cz/...
určitě dneska nenárokují rok 2009
za jaké období chtějí sankci?
dostala jste dopis od čkp? musíte na něj reagovat do 30 dnů.
"DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ : pokud jste již obdržel(a) Výzvu k úhradě zákonného příspěvku nepojištěných, pak prosíme postupujte podle pokynů uvedených ve Výzvě, případně pokračujte"-> up.ckp.cz/...<-
doplněno 12.06.13 10:21: Když tam zadám mou RZ tak tam vyjede, že platím pojistku od 07.04.2010, což ale není pravda, jelikož datum první registrace v ČR je 23.4.2009 odkdy mám zřízenou pojistku omg?
Milane neměl, auto jsem zaregistroval u české pojišťovny nejdříve bez RZ a následně s RZ, našel jsem k tomu papír a už to řešim s pojišťovnou, jak je to možné, tak uvidíme, co odpovědí. Možná tehdy ten systém ještě nefungoval?
doplněno 12.06.13 17:23:Pokud jste rok 2009 řádně zaplatila, kontaktujte svou pojišťovnu a poproste je o nějaké potvrzení o zaplacení pojistného. Jestli jsem Vás teda správně pochopil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.