Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení - promlčecí doba za dluh

Od: petrasvobodova odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

jaká je, prosím, promlčecí doba za dluh na povinném ručení? Nemůžu už dohledat doklady o zaplacení pojistek, ale auto jsem v roce 2010 řádně odhlásila - potvzení z magistrátu mám - o vyřazení vozidla z registru, ale Česká kancelář pojistitelů po mně chce dluh za rok 2009.

Děkuji za odpověď, Svobodová.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den, paní Svobodová.

čkp má 3 roky na to aby ulatnila náhradu a tři roky na vymáhání.

Zdali bylo Vše vozidlo opravdu pojištěno zjistíte zde: bezpojisteni.cz/...

určitě dneska nenárokují rok 2009

za jaké období chtějí sankci?

dostala jste dopis od čkp? musíte na něj reagovat do 30 dnů.

repkin*
hodnocení

0x

"DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ : pokud jste již obdržel(a) Výzvu k úhradě zákonného příspěvku nepojištěných, pak prosíme postupujte podle pokynů uvedených ve Výzvě, případně pokračujte"-> up.ckp.cz/...<-

doplněno 12.06.13 10:21:

Když tam zadám mou RZ tak tam vyjede, že platím pojistku od 07.04.2010, což ale není pravda, jelikož datum první registrace v ČR je 23.4.2009 odkdy mám zřízenou pojistku omg?*zed**nevi*

doplněno 12.06.13 17:22:

Milane neměl, auto jsem zaregistroval u české pojišťovny nejdříve bez RZ a následně s RZ, našel jsem k tomu papír a už to řešim s pojišťovnou, jak je to možné, tak uvidíme, co odpovědí. Možná tehdy ten systém ještě nefungoval?

doplněno 12.06.13 17:23:

Pokud jste rok 2009 řádně zaplatila, kontaktujte svou pojišťovnu a poproste je o nějaké potvrzení o zaplacení pojistného. Jestli jsem Vás teda správně pochopil.

repkine, nepochopl jsem Vás asi správně, ale neměl jste před tímto datem jinou pojištovnu?

godfrey*
hodnocení

0x

pokud jste auto odhlasovala az v roce 2010, tak samozrejme za rok 2009 vznikl dluh a pojistka ma byt zaplacena. Otazka je vymahani. Obecna promlceci lhuta atd.. pokud vas ale pojistovna vyzyvala, tak lhuta nebezi a tudiz budete asi muset zaplatit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]